Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Позволявам си да потърся вашата помощ защото вчера си надрах таблото на колата. Чета в интернет за моливи за пластмаса, за нагряване и тн.
Ако някой от вас се е сблъсквал с тази ситуация или има препоръки моля да ми сподели.
Прилагам няколко снимки
Благодаря
Много е гадна тая пластмаса. 20 години вече продължават да я ръгат във всички коли. А се дере ужасно лесно и няма читав вариант за оправяне. И продължават. На Кодиака ми на 5000км вече има драскотини по тия детайли, то не дава да го докоснеш с нищо по твърдо.
Както пише на някои перилни препарати, пробвай на място, което не се вижда В багажника примерно. Има от същия полипропилен. Драскаш го и пробваш варианти. Който ти се стори най удачен го ползваш и на таблото. Мисля, че леко заглаждане с шкурка, но максимално концентрирано само върху деругата, и последващо третиране с огън, но много внимателно, би дал резултат.
Решение на този проблем със сигурност има! Казвам го от личен опит с друга марка автомобил. При мен нещата бяха по-зле - отгоре на таблото сякаш бяха нанесли няколко удара с нож. След ремонта няма никакви следи всичко изглежда като ново. Резултатът е траен (вече станаха 5 години).
Как е постигнато всичко това не знам, защото не съм го правил аз.
Цецо75 написа: 13.06.2022, 18:37:56
На Кодиака ми на 5000км вече има драскотини по тия детайли, то не дава да го докоснеш с нищо по твърдо.
А дали един вътрешен детайлинг няма да предотврати поне дребните драскотини? Ясно, че при по-дълбоки, като от снимките на дамата по-горе няма да има ефект. Може ли някой, по-запознат да даде инфо.
Здравей, колега. Тук има изброени за различните табла възможни варианти за поправка. Надявам се да ти е от полза и да споделиш после, ако е кой вариант е най-удачен за нашите коли: