Бих искал да споделя мое притеснение относно разхода на гориво и ел. енергия докладвана в Superb iV. Дали това е нещо специфично за Superb iV или и други хора са го забелязали. Ще предоставя всички данни (по-долу), ако на някой му се рови и открие, чия е грешката - моя или на Шкода.
В колата, както и в Skoda Connect се докладва среден разход на гориво за "Продължителен" (Long-term) период от време, което са 100 часа "запален" автомобил (в движение или на място). Скоро ми изтича абонамента за Connect и реших да разгледам данните и една цифра ме озадачи. В началото карах автомобила повече на бензин, защото чаках ЧЕЗ да ми инсталират по силен предпазител, но след лятото съм карал почти и изцяло само на ток. За моя изненада за този период разхода на ел. енергия ми беше -0.1 кВтч/100 км в мобилното приложение и 0 кВтч/100 км в уеб версията.

Викам си много странна работа. Намерих, че в уеб версията може да се свали подробен доклад за всяко пътуване и го изтеглих. Сметнах средните стойности на месец, както и за периода за който те докладват и получих съвсем различни цифри и за бензин и за ток.

Ето тук може да намерите файла с данните и сметките, които съм направил https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... sp=sharing
За останалите ако ви е интересно ето и годишния среден разход на хибрида, разбит по месеци.