Здравейте! За пръв път съм собственик на шкода и на плъг-ин хибрид. Реших да отворя темата за обмяна на информация относно плъг-ин хибридния модел на марката. Обслужване, сервизни интервали, зареждане, станции, разход на гориво, проблеми и т.н.
Бих се радвал, ако има някой запознат със сервизните интервали, тъй като чистия пробег на двигателя с вътрешно горене е доста относителен.
Благодаря предварително.
Octavia 1,4 PHEV
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
ivaylo123
-
ivaylo123
Octavia 1,4 PHEV
Вчера взех колата от Еуратек и в менюто е зададено 15,000км или 1 година, което не е адекватно според мен при положение, че на дизелите е 30,000км ![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
- DoH_KuXoT
- Гараж: Passat B8 2.0tdi - 190hp
Octavia 1,4 PHEV
не карай повече от 10хил с едно масло, това че ДВГ работи по-малко не е толкова плюс , колкото минус. Имаш работа в неблагоприятни режими много повече от постоянно работещ двг. Един двигател се товари и износва най-много при палене и гасене и докато загрее. Съдейки по аурис хибрид , който имаме в семейството, тоя мотор свят му се извива от палене и гасене , аз на пасата си спрях старт стопа, ама тука е много по-зле положението... На дизелите 30хил е максимума, ако се кара в благоприятни условия. Градско София, кратки разстояния 8-10 хил е максимума.
-
ivaylo123
Octavia 1,4 PHEV
А някой може ли да разкаже нещо за рекуперацията, тъй като при мен няма почти никаква възвръщаемост към батерия. Дори при спускане на много дълги планински наклони 10-15км нищо. Може настройките да не са ми адекватни, не знам
- Iccarium
- Гараж: Superb 3 FL iV Combi 2021
Octavia 1,4 PHEV
Честито за придобивката, да навъртиш много километри и киловати. Аз имам Superb iV и от ЕТ ми обясниха, че обслужването е всяка година поради причините посочени от @DoH_KuXoT. Принципа на работа на хибридния двигател е много по-различен от обикновенните двигатели, както и маслото, което се използва. В 90% от случаите двигателя работи в студен режим, ако изобщо работи де. За последно заредих през август, когато бензина беше 2.10 лв и в момента съм на 80% резервоар.
Има тема за Superb iV, където съм отговорил на доста въпроси от моя опит с колата и какъв разход съм засичал. Много неща ще са същите с Октавията, но ще има и разлики. Ще ми е интересно ако споделиш след време какви са ти наблюденията. Имай в предвид, че първите 6 месеца разхода на кВтч и Л/100км ще ти е завишен, студеното време вдига още повече. През май и юни ще усетиш значителен спад на разхода.
За рекуперацията аз винаги карам на B и свикнах да използвам само педала на газта, спирачката натискам само когато паркирам. Но съм решил да направя и тест за разхода при еднакви условия между D и B. Както и да е, как прецени, че няма възвращаемост към батерията и колко е нормалната, че твоята е ниска? Ако не вярваш на синия индикатор за рекуперация, може да си изкараш разхода и в e-mode ще виждаш колко кВтч влиза в батериите или накрая на пътуването ако си бил в хибриден режим виж колко -хх кВтч/100км имаш. Имай в предвид, че компютърът има алгоритъм, който решава колко да зарежда батерията в зависимост от текущото ниво на батерията и дестинацията ти. Дори и да не си задал такава, то само предполага от предишни пътувания къде може би отиваш.
Има тема за Superb iV, където съм отговорил на доста въпроси от моя опит с колата и какъв разход съм засичал. Много неща ще са същите с Октавията, но ще има и разлики. Ще ми е интересно ако споделиш след време какви са ти наблюденията. Имай в предвид, че първите 6 месеца разхода на кВтч и Л/100км ще ти е завишен, студеното време вдига още повече. През май и юни ще усетиш значителен спад на разхода.
За рекуперацията аз винаги карам на B и свикнах да използвам само педала на газта, спирачката натискам само когато паркирам. Но съм решил да направя и тест за разхода при еднакви условия между D и B. Както и да е, как прецени, че няма възвращаемост към батерията и колко е нормалната, че твоята е ниска? Ако не вярваш на синия индикатор за рекуперация, може да си изкараш разхода и в e-mode ще виждаш колко кВтч влиза в батериите или накрая на пътуването ако си бил в хибриден режим виж колко -хх кВтч/100км имаш. Имай в предвид, че компютърът има алгоритъм, който решава колко да зарежда батерията в зависимост от текущото ниво на батерията и дестинацията ти. Дори и да не си задал такава, то само предполага от предишни пътувания къде може би отиваш.
Skoda Superb 3 Facelift iV Combi, 2021г, 1.4 TSI PHEV, 218 кс (115 kW бензин + 85 kW ел. двигател), 13 kWh батерия, 6DSG.
-
Ивайло Димов
- Гараж: Сеат Толедо 1.8 20 V
Octavia 1,4 PHEV
Честито ,тия еврейски номера с 20-30 000 за маслото са за балъци .Сменяй си маслото на 10 000 ,ако караш предимно магистрала може и на 12 000.
От всеки дефект-ефект