Octavia 2 прибиране на страничните огледала
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
m65
- Гараж: Skoda Octavia II 1.9 TDI (2007) - BLS
Здравейте !
От скоро, няма и десет дни, заприходих една шкода.
Доста материали изчетох тук, и в другият форум, но не успях да разбера дали огледалата на това МПС се свиват/прибират.
Как най-лесно мога да разбера, дали има такава функция/опция, и дали е възможно ръчно да бъдат свивани?
Благодаря Ви предварително за информацията.
Доста материали изчетох тук, и в другият форум, но не успях да разбера дали огледалата на това МПС се свиват/прибират.
Как най-лесно мога да разбера, дали има такава функция/опция, и дали е възможно ръчно да бъдат свивани?
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Ако няма отделна позиция на на врътката за огледалата - нямаш таква функция.
Бееееее.....
-
m65
Това означава ли, че и ръчно не биха могли да се прибират?Цецо75 написа: 29.09.2021, 12:48:36 Ако няма отделна позиция на на врътката за огледалата - нямаш таква функция.
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
Ако всичко им е наред, ръчно си се прибират.
Бееееее.....
- _v_
- Гараж: Шкода Октавия Скаут
Честито за придобивката, пусни снимки да видим новия екземплярm65 написа: 29.09.2021, 12:28:50 Здравейте !
Относно питането ти - както и @Цецо75, е писал, трябва колата "да има тази функция", "заводско". Аз навремето също се надявах да стане и при мен, но уви, нямам я и свивам ръчно
Поздрави,
Застрахователно посредничество и правна защита - https://www.facebook.com/Обезщетение-от ... 626356002/
- Ramzes
- Гараж: Škoda Octavia II Combi 1.9 TDI BLS 2008
Доколкото знам опцията автоматично прибиране я има при фейслифта. И аз съм BLS, но 2008. Супер си е колата, безаварийно каране.
Още от времето на хан Кубрат се знае, че с много селски пръчки на едно място никой не може да се справи!
-
m65
Ами понапънах ги, ама леко, но не поддават на ръчна манипулация.
Имам няколко снимки, от денят, преди да я купя.
Самата покупка стана абсолютно неочаквано, като това е първото ми дизелово МПС.

Онзи ден, зарадвах и шофьорската седалка, с една доста добра калъфка. Вътрешната част е от естествена кожа, а около нея е изкуствена. И двата вида кожи са доста дебели, и изработката е на високо ниво. Тъй като съм риболовец, и реших да облека седалката, щото рано, или късно ще я освиня.![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)

Имам няколко снимки, от денят, преди да я купя.
Самата покупка стана абсолютно неочаквано, като това е първото ми дизелово МПС.

Онзи ден, зарадвах и шофьорската седалка, с една доста добра калъфка. Вътрешната част е от естествена кожа, а около нея е изкуствена. И двата вида кожи са доста дебели, и изработката е на високо ниво. Тъй като съм риболовец, и реших да облека седалката, щото рано, или късно ще я освиня.

- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
Огледалата се прибират на ръка със сравнително прилично усилие. За да не става - или са клеясали от седене... Или някой нещо е "поправял". Но пък щом са и двете, по - вероятно е да са клеясали. Най - добре виж на някоя друга, дето са ОК, колко усилие трябва - за да знаеш, колко да напъваш.
Последно промяна от Цецо75 на 29.09.2021, 13:59:34, променено общо 1 път.
Бееееее.....
- kalata
- Гараж: Octavia 2 Elegance 2.0 TDI-PD DSG, 2007
Честита придобивка. Твоята кола няма електрическо прибиране на огледалата. Интересно защо не можеш да ги сгънеш ръчно. Да не са чупени някога и да са залепени?
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
-
m65
Напълно възможно е, и аз да не упражнявам нужното усилие.
Ще пробвам на някоя друга подобна....
Ще пробвам на някоя друга подобна....
-
peyopetrishki
- Гараж: Skoda Octavia 3 1.8TSI st.3 320hp
ex. Audi A4 B9 2.0TSI st.1 320hp
ex. VW Passat B8 2.0 biTDI st.1 300hp
ex. Skoda Octavia 2 VRS 2.0TFSI st. 1 240hp
ex. Audi A4 B6 1.8T 150hp
Щото са клеясали яко. Най-добре да се разголбят и се ревизират, ако ги напънеш много може да се счупи нещо )
It's not about the car you drive, it's about the way you drive it.
- kalata
- Гараж: Octavia 2 Elegance 2.0 TDI-PD DSG, 2007
Да иде на мивка да измие колата. Може да се размърдат после по-лесно. То е метал върху метал там. Ако дълго време не са пипани може да са се спекли.
Като успее да ги прибере тогава ще може да смаже и няма да се налага да разглобява нищо.
Като успее да ги прибере тогава ще може да смаже и няма да се налага да разглобява нищо.
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
- zloQQ
- Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA - Обратна връзка:
Може да са клеясали, но ако имаш автоматично прибиране и ги напънеш - със сигурност ще строшиш нещо. Дай една снимка на копчето. Виждал съм О2 преди фейса докато търсех кола преди 4-5 години с такава опция. Верно, не я пробвах дали работи, ама си го имаше символа. Може и да е било сменявано копчето, ама знае ли човек...
-
m65
Всичко е точно вече.
Просто е трябвало да приложа по-голямо усилие.
Всичките ми коли до сега, които са били без електрическо прибиране на огледалата, доста по-лесно се прибираха огледалата им.
За всеки случай пръснах с обезмаслител за спирачки и двете подвижни части.
Просто е трябвало да приложа по-голямо усилие.
Всичките ми коли до сега, които са били без електрическо прибиране на огледалата, доста по-лесно се прибираха огледалата им.
За всеки случай пръснах с обезмаслител за спирачки и двете подвижни части.
- zar
- Гараж: О2 Scout ,Powered by NOx
m65, Вътре в корубата зад огледалото има една пружина и болта за захващане.Много често там има сериозна оксидация и е необходимо да пръснеш с WD40 и раздвижиш до двете крайни положения на въртене на огледалата и повече няма да ти се наложи да прилагаш усилие.Това ще предпази от спупване огледалото и корубата ако някой го чукне като минава с близост.Заради клеясал механизъм и трудно сгъване ми пукнаха капака на едното огледало преди 2 години и от тогава си ги смазвам редовно.
Dieselgate Team member