Проблем със задни дискове/накладки
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
koendzhiev
Проблем със задни дискове/накладки
Здравейте на всички. Пускам темата , заради евентуален проблем който забелязах наскоро. На двата задни диска се е образувала една гадни ивица започваща от ръба и отиваща на 1/3 към центъра на диска/ главината. Прилича на някаква гадна шлака, която е доста твърда и нямам представа как трябва да се изчисти.Дори и при доста агресивно каране и продължително спиране остава по абсолютно същия начин върху диска. Предполагам че там в тази си част е успяло да се износи феродото и затова и при спиране не се изчиства.(просто няма контакт с диска ) Притеснява ме обаче това неравномерно износване да не доведе в последтвие до проблем с апаратите при смяна на накладките и връщането им в изходна позиция. Какво бихте ме посъветвали да направя. Колата беше Еуратек Стара Загора преди месец и ги помолих да я погледна и от там уж ме увериха че всичко си е наред. Имало доста живот още в накладките и не били за смяна. Колата е Fabia 3 2016 година 1.2 tsi 110 hp. Ноември става на 5 години и тогава изтича гаранцията. На малко под 60 000 километра е в момента и това са и оригиналните дискове и накладки.Чудя се дали след като изтече гаранцията да се не сменят накладките (отпред и отзад) и дали това от дисковете може да се изчисти, просто защото си мисля че дисковете още не са за изхвърляне (не спирам много
)