Грешки свързани със би ксенон светлини

Модел Yeti от 2009 до 2017
Karoq от 2017
Kamiq от 2019
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
nikkon

Шкода Новак

Мнение от nikkon »

Здравейте,

Малко предистория
Лявата част на Йетито ми(2009, Дизел, 4х4, 140кс) е удряна и кърпена и била леко изместена.
Левият фар бил лепен като яйце(би ксенон с халоген). В Еуратек Пловдив директно ми казаха, да си купя нов-> някъде към 1000лв.
Люси Шкода(Ицо) ми го оправи за стотинки. Де факто 2-3 пъти е създавал проблеми и той го е разглабял и сглобявал на ново няколко пъти.
Но най накрая ксенона спря да работи и Ицо каза, че била електрониката , а още в миналото като разбрах за този проблем бях намерил от Китайците ел.
блок за 30 евро и му дадох да го сложи. Фарът запали , но изсипа 3 грешки(яд ме е , че не ги снимах), но общо взето на таблото изписва -> No bend lighting (AFS) function ...
Една от грешките беше, че новия блок не бил "Кодиран", освен това фарът(ксенонът) изглежда като овиснал навътре Ч*н и сякаш с новата електроника го пали , но не може да калибирара.
Дайте ми съвет :
- Някой да разбира то тази електроника в Пловдив , да го види ?
- Струва ли си да търся нов или втора рака цял фар , при положение, че може да има леко осукване от удара и ASF никога няма да го калибрира добре ?
- Някакви други съвети какво мога да предприема ?

Питам ви понеже е кофти вечерно време да шофирам с такъв фар или без него

Благодаря предварително за помоща и съветите! [smilie=thank_you2.gif]
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Голяма част от китайските боклуци са само баластите за крушката, но нямат електрониката за управление на движението на фара. Реципрочно колата не може да се разбере с тях и бие грешки.

Аз всъщност не съм виждал китайски да работи пълнофункционално. Но това беше преди 4 години, сега може и да има.

Виж, дали няма и директен реплейсмънт на Hella. Например за С2, оригиналния е над 1000лв, а той реално е Hella, само, че има надписа SUPERB вътре на рефлектора. Идентичната Hella без напис беше към 600лв.
Бееееее.....
nikkon

Шкода Новак

Мнение от nikkon »

Има ли начин , да се сложат нормални фарове ... да се разкара ксенона ?
Аватар
kalata

Škoda Ludicrous

Гараж: Octavia 2 Elegance 2.0 TDI-PD DSG, 2007

Мнение от kalata »

nikkon написа: 18.08.2021, 14:16:20 Има ли начин , да се сложат нормални фарове
Може и да има, но какво ще постигнеш? Нали знаеш колко по-слаби фарове ще имаш после?
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
nikkon

Шкода Новак

Мнение от nikkon »

Много са зле сега , 15-20м видимост, онзи ксенон почупения на който трябва сега да му търся control unit нов и без това бие навътре към другия и нищо не свети. Не искам да влагам 500-1000 за един фар, просто ми се вижда скъпо.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

За нови рефлекторни истински (не отново китайски боклуци), ще метнеш вероятно 500лв., като оставиш и 300-400 по майстори...

Ако има запазени втора ръка, може и да е оферта, ама фаровете са едно от най-редките неща дето остава здраво, а и Йети като цяло не присъства обилно в моргите.

На съвременните коли фаровете са си една от доста скъпите компоненти, и човек трябва добре да претегля този факт при покупка на кола втора ръка. Реално на кола за 10000лв, един фар да е 1200лв. си е стресиращо, ама това е положението. То на този клас автомобили повечето ремонти им почват от 1000лв.
Бееееее.....
Аватар
zloQQ

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA
Обратна връзка:

Мнение от zloQQ »

А ако вземеш просто ксенонови крушки и ги метнеш във фара (с някакво преправяне на инсталацията де...вероятно), няма ли да стане? Може да ги коригираш по височина и настрани до колкото знам дори ръчно. И да се изключат всички отметки, че колата е с оригинален ксенон, за да не го търси и да набивам грешки. Няма да имаш AFS, ама да не мрънка поне и да ти светят фаровете
nikkon

Шкода Новак

Мнение от nikkon »

zloQQ , ако можеш да ми намериш човек който ще се хване да го направи, ще опитам :)
Публикувай отговор

Обратно към “Škoda Kamiq, Karoq, Yeti”