AA Wireless - Bring wireless Android Auto connection to your car

Препоръки и мнения за аксесоари и поддръжка на Шкода автомобил
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
nmnikolov

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG

Мнение от nmnikolov »

Преди няколко месеца за първи път разбрах за това устройство благодарение на @didoya браво и веднага си го поръчах. Заради глобалния недостиг на чипове се забави с около 4 месеца доставката, но преди 3 седмици си получих устройството. Реших да пусна отделна тема с ревю, защото иначе мненията се губят в общи теми.

Накратко идеята на това устройство е да го включите с кабел за постоянно към колата и след това телефона да се връзва wireless към това устройство и по този начин да имате Wireless Android Auto. Проекта е на един холандец мисля, който е доста известен в xda developers с неща за Android Auto.

За тези 3 седмици съм изключително доволен от устройството. Връзката с това устройство е дори по-стабилна отколкото с кабел. След като го настроих правилно за тези 3 седмици макс 1-2 прекъсна връзката, но след няколко секунди автоматично се връзва отново. С кабел напоследък много по-често ми прекъсваше AA. Всички функции работят нормално. АА стартира колкото и преди с кабел, че дори и по-бързо. Телефонът, който ползвам е Samsung S21 с Android 11. Батерията ми пада с около 10-12 процента на час, което не ми се струва толкова много. Има и някои много готини допълнително отключени функции за AA благодарение на това устройство, но ще спомена за тях малко по-надолу. Като негативи има 2 неща. Първото е, че явно с Technisat системите на VW понякога крашват и се рестартират при смяна на песен в AA. Но за това имат fix в приложението. Вторият много по-сериозен проблем се дължи на телефона ми. Сега особено в жегите доста загрява, особено ако съм го сложил и на wireless charger. В един момента AA започва да лагва, песните да накъсват и touchscreen-а да лагва. В този момент като отключа телефона има доста голям лаг от самият телефон и явно това се отразява и на AA. При едно пътуване от почти 4 часа оставих телефона в жабката с пуснат климатик вътре и телефона беше супер студен. За цялото пътуване нямаше нито един проблем. Така че този проблем няма нищо общо с AA wireless устройството.

App-a за Android има OTA updates, чрез които се update-ва firmware на устройството. Досега за последните месеци доста бъгове оправиха и стабилизираха работата на устройството.

Един много голям плюс на това устройство е, че може да се активира функция Remove tab restriction. Благодарение на нея вече в движение може да търсите адреси в google maps и waze, което е адски удобно ако има пасажер до вас.

Друг плюс е това, че може да се сменя DPI настройките и така да force-нете splitscreen. На мен обаче не ми допада тази функция.

Към момента може да се поръча устройството ето от тук, но ще трябва да почакате поне до октомври, защото заради глобалната криза с чипове трябваше да сменят процесора и сега отново тестват устройството.

Линк към проекта в indiegogo

Изображение

Изображение

Изображение

На тази снимка може да видите splitscreen функцията:

Изображение

Изображение

На това видео може да видите как работи AA Wireless:

Отделно си инсталирах и fast wireless charger на Xiaomi, който е доста удобен и съм много доволен как стана. Зарядното пък е на Baseus и е много малко, мощно е и съвсем малко се показва от запалката.

Изображение

Заради проблема с прегряването реших и да си взема една магнитна стойка на Baseus, която доста здраво държи телефона и изобщо не пада

Изображение
Аватар
enenen

Škoda Фен²

Гараж: Kia Sportage NQ5 MHEV

Мнение от enenen »

Мога ли да ползвам това устройство, ако нямам активиран AA?
nmnikolov

ŠKODA MASTER

Мнение от nmnikolov »

@enenen, не можеш.
Изображение
Аватар
Мичев

Škoda Фен²

Гараж: Superb 2.0TDI, 147KW DSG

Мнение от Мичев »

В медията ли е ограничението за да не може да се ползва wireless? Щото.. скоро закачих едно шаоми ми11 лайт и от раз тръгна АА безжично. Пробвах и със Самсунг А5 но там имаше клизми с инсталирането на АА и работеше само през кабел, но пък не е създавал каквито и да е проблеми в последствие.
nmnikolov написа: 02.08.2021, 22:33:28 Един много голям плюс на това устройство е, че може да се активира функция Remove tab restriction. Благодарение на нея вече в движение може да търсите адреси в google maps и waze, което е адски удобно ако има пасажер до вас.
М.. waze, че и гугъл мапс ми вадят клавиатура и на телефона и на медиата когато реша да търся адрес. Без хакове. За нещо друго ли става въпрос?
nmnikolov

ŠKODA MASTER

Мнение от nmnikolov »

@Мичев, да в медията е ограничението. На повечето тук във форума медията ни не поддържа Wireless smartlink. Не знам кога си купувал твоя Superb, но явно е сравнително скоро и имаш wireless smartlink.

А какво представлява tap restriction - когато автомобила е в движение се подава информация към Android Auto и в случая в Waze ти се скрива опцията за търсене на адрес с клавиатура на екрана на автомобила.
Изображение
Dzhelebov

Škoda Фен

Гараж: ..

Мнение от Dzhelebov »

nmnikolov написа: 03.08.2021, 11:15:33 А какво представлява tap restriction - когато автомобила е в движение се подава информация към Android Auto и в случая в Waze ти се скрива опцията за търсене на адрес с клавиатура на екрана на автомобила.
За tap restriction съм описал как става номера да се изключи през OBD - viewtopic.php?p=226621#p226621

Иначе е яко устройството, и наистина удобно - без да си вадиш телефона от джоба да си имаш Waze примерно. Но пък аз съм решил проблема по малко по-различен начин - магнитните кабелчета за зареждане, слагам си телефона на неговото си място и то кабелчето само си се закача с магнитчето... само че често си забравям после телефона в колата [smilie=sarcastic.gif]
nmnikolov

ŠKODA MASTER

Мнение от nmnikolov »

@Dzhelebov, то и аз ползвам магнитен кабел като дори може да се види на видеото, където показвам безжичното зарядно. Но при твоят вариант ако ти дотрябва телефона и се наложи да откачиш кабела и веднага губиш връзката с Android Auto. На това устройство WiFi сигнала е доста силен и дори да се отдалеча с телефона на 20-на метра от колата АА все така продължава да си работи. А за Tap restriction хубавото е, че с това устрсойство всичко е plug and play и не се налагат никакви адаптации по колата. Другият плюс е, че реално като отключа колата и веднага се подава ток на usb-то и устройството е boot-нало още преди да съм запалил колата. После зависи от самата медия за колко време ще тръгне AA, но съм забелязал, че тя зарежда за различно време.

А и както казах и в ревюто на мен напоследък от време на време ми прекъсваше връзката, докато бях с кабел, докато с това устройство е доста по-стабилно.
Изображение
Аватар
Мичев

Škoda Фен²

Гараж: Superb 2.0TDI, 147KW DSG

Мнение от Мичев »

Днес се присетих за тоя "Tap restriction" и тествах. На Супърб 3 MY2021 с Амундсен - такова нещо не се наблюдава. Мога да търся в движение през АА в Гугъл Мапс и Уейз, като връзката с телефона беше кабелна.
edisonov

Шкода Новак

Мнение от edisonov »

Здравейте,

имам един въпрос относно устройството ако можете да ми помогнете. Ще го ползвам на VW Golf 7,5 и мисля, че с медията ще е ок защото сега андроид ауто си върви биз проблеми през кабел. Притеснява ме обаче, че телефонът ми е с андроид 10. В описанието на устройството прочетох, че има изискване за минимум андроид 9, но пък съм чел, че андроид ауто може да се ползва безжично само от андроид 11 нагоре или от телефони Самсунг и Гугъл, а моят е Хуавей. Ако това е пречка инвестицията ще стане прекалено голяма, ако трябва и нов телефон и ще е стопер за мен. Иначе ако работи с андроид 10 ми се струва доста приятно улеснение да не закачам всеки път кабела в колата, особено за градски разстояния.

Благодаря предварително!
nmnikolov

ŠKODA MASTER

Мнение от nmnikolov »

@edisonov, в тази тема може да потърсиш инфо или да си зададеш въпроса:
https://forum.xda-developers.com/t/aawi ... t.4247677/

Аз няма как да ти отговоря, защото нямам Huawei телефон. Аз съм със Samsung с Android 12 и работи без проблем. С Android 11 също работеше без проблем.

Иначе тази седмица си карах колата в ЕТ и тряваше да стои при тях 2 дни. В такива ситуации предварително махам всички лични вещи от колата да не им пораснат нещо крачета. Та като оставих устройството вкъщи и се опитах да пусна Android Auto с кабел. Ами 30 минути се мъчих и се отказах. Като взех колата пак доста време се мъчих и някак си накрая успя с кабела. Определено с AA Wireless връзката е доста по-стабилна отколкото с кабел...
Изображение
edisonov

Шкода Новак

Мнение от edisonov »

nmnikolov благодаря за инфото

питах ги на контакната форма и ми отговориха, че всичко с андроид 9 на горе би трябвало да няма проблеми и специално моя телефон ще работи.

сега остава да прежаля 100 долара само за удоволствието да не връзвам телефона с кабел :)

И един въпрос към теб тъй като явно си го купувал това нещо, доставката от ЕС ли и или от някъде другаде? В смисъл освен цената която сега е 85 долара + 15 долара за доставка да очаквам ли и на нашата митница някоя таксичка или ще ми се размине?
nmnikolov

ŠKODA MASTER

Мнение от nmnikolov »

Няма никакви допълнителни такси. Те си имат warehouse в Германия и от него пращат. Аз вече 7 месеца го ползвам устройството и това е най-смислената покупка, която съм правил за аксесоар за автомобила!
Изображение
mar7o

Шкода Новак

Мнение от mar7o »

Това устройство активира ли и youtube видео през карплей и андроид auto?
nmnikolov

ŠKODA MASTER

Мнение от nmnikolov »

Не го активира.
Изображение
edisonov

Шкода Новак

Мнение от edisonov »

nmnikolov,

Благодаря за бързите отговори! Почти се навих да го взема още малко ми трябва 😁.

А необходимо ли е да се настройва през приложението му нещо по специално или само го включвам към usb - то на колата и го свързвам през приложението на телефон и от там нататък само си го ползвам като то автоматично се свързва?
В допълнение тествах си колата с телефона като заключа дали спира тока на usb - то и го спира в рамките на не повече от минута. Което ще е ок и за акумулатора за да не го източни ако не се изключваше.
Публикувай отговор

Обратно към “Съвети за нашите шкоди”