Големи Джанти за Карок(sportline)
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
karoq
Здравейте Колеги,
Имам едно питане - смятате ли, че големите джанти с нископрофилните гуми са проблем и ще счупят или влошат окачването на автомобила ?
Питам понеже карам доста често по не най-добрите пътища в БГ и се чудя как това ще се отрази на автомобила понеже е SUV 19-ки джанти с нископрофилна гума и се случва от време на време да оцеля дупка и неравностите. Много рядко се чува колата да изхлопа доста, и на “пътища с кръпки” почти не ги усещам в купето само звукът от минаването през тях се чува. Чудя се дали да не ги сменя с 18-ки или 17-ки с по-високи гуми, зимните гуми със сигурност ще са 17 просто смятам че все пак СУВ-овете би трябвало да са предвидени за повечко дупки и вибрации.
Имам едно питане - смятате ли, че големите джанти с нископрофилните гуми са проблем и ще счупят или влошат окачването на автомобила ?
Питам понеже карам доста често по не най-добрите пътища в БГ и се чудя как това ще се отрази на автомобила понеже е SUV 19-ки джанти с нископрофилна гума и се случва от време на време да оцеля дупка и неравностите. Много рядко се чува колата да изхлопа доста, и на “пътища с кръпки” почти не ги усещам в купето само звукът от минаването през тях се чува. Чудя се дали да не ги сменя с 18-ки или 17-ки с по-високи гуми, зимните гуми със сигурност ще са 17 просто смятам че все пак СУВ-овете би трябвало да са предвидени за повечко дупки и вибрации.
Последно промяна от karoq на 01.08.2021, 19:41:59, променено общо 1 път.
-
tuningmania
- Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
До @karoq - Колкото са по-ниски гумите - толкова е по-висок шанса от повреди. Ниски гуми возят некомфортно спрямо високи, при лоши условия. Ако пазиш много - риска от Проблеми спада но ако идеята с пазенето не ТИ е постоянно в главата - слагай високи гуми и не се натоварвай психически а и въпрос на време е - и финансово.
Последно промяна от tuningmania на 01.08.2021, 20:38:12, променено общо 2 пъти.
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
-
karoq
Гледам да пазя много, обаче то няма как все пак знаем че дори на магистралите има бабуни на мостовете и не само, отделно скоро минавах по път, който се правеше на етапи като вяко начало и край имаше “стълбичка” и когато не смохвах да намаля се качвах с 35-50 км и се замислих с тези ниски гуми и големи джанти въпреки че колата е на 10 к километра колко е окей за нея това.
-
karoq
-
tuningmania
До @karoq - Мисля, че на Автомобила му е най-добре да няма удари, вибрации, сътресения и така нататък.
-
Sec8200
- Гараж: под наем
karoq, колега не знам дали теб съм видял вчера по време на градушката на паркинга на Фантастико, НО
... черен Карок Спортлайн беше и ми изтекоха очите.
Честито, много е красив черен, пусни още снимки.
Със здраве
... черен Карок Спортлайн беше и ми изтекоха очите.
Честито, много е красив черен, пусни още снимки.
Със здраве
- Никола Иванов
- Гараж: Octavia 2 1.9TDI
Karoq 2.0TDI 4x4 DSG - Обратна връзка:
Винаги има компромис между красота,стабилност и внимание от една страна и комфорт,цени и спокойствие от друга. Аз карам със 17ки и на черни пътища ми се свива сърцето... На първокласен път съм кривил джанта...
А окачването на Карок не е много по-усилено спрямо Октавия например.
А окачването на Карок не е много по-усилено спрямо Октавия например.
-
karoq
Sec8200,
Аз бях вчера във фантастикото по време на градушката хахаха. Не питай с колко карах за да вляза там по-навреме, но ме хвана не видях да има някакви видни щети … кофти беше тръпката.
Аз бях вчера във фантастикото по време на градушката хахаха. Не питай с колко карах за да вляза там по-навреме, но ме хвана не видях да има някакви видни щети … кофти беше тръпката.
-
karoq
Никола Иванов,
Прав си колега, каквото и да избереш няма гаранция дали ще е 17-ка и 19-ка тва са железа няма как да избягаш от условията в страната която си. Щом го продават карока с 19ки смятам че е минал тестове някъкви, но също така може би е предвиден за западните градски/междуградски пътища, не за кръпки и двуметрови неозначени гърбици.
Прав си колега, каквото и да избереш няма гаранция дали ще е 17-ка и 19-ка тва са железа няма как да избягаш от условията в страната която си. Щом го продават карока с 19ки смятам че е минал тестове някъкви, но също така може би е предвиден за западните градски/междуградски пътища, не за кръпки и двуметрови неозначени гърбици.
-
tuningmania
До @karoq - Никакъв тест не може да предвиди Българската нормалност ![hunter [smilie=hunter.gif]](./images/smilies/hunter.gif)
![hunter [smilie=hunter.gif]](./images/smilies/hunter.gif)
- Sawyer
- Гараж: ///
karoq, много неприятно усещане. Дори да е дребна градушка, да чуваш как удря по колата е точно това - много кофти тръпка, been there 
За 19-ките - с такива съм от няколко години, не съм имал никакви проблеми. Ако човек си отваря очите така, както огромната част от хората ги отварят, карайки с останалите размери джанти (почти всеки си пази колата и избягва дупки, шахти и прочее, независимо дали е с 15-ки или нещо по-голямо), драма няма
Това схващане, че едва ли не 19-ките и по-нископрофилните гуми отиват на кино, дори само да ги погледне някой по-лошо, е неоправдано. Могат да понасят неравности (без нещо фрапантно) съвсем добре
На твое място не бих минал на по-малък размер джанта… освен ако не използваш колата за някаква форма на офроуд - 19-ките са за асфалт или поне някакъв приемлив неасфалтиран път
За 19-ките - с такива съм от няколко години, не съм имал никакви проблеми. Ако човек си отваря очите така, както огромната част от хората ги отварят, карайки с останалите размери джанти (почти всеки си пази колата и избягва дупки, шахти и прочее, независимо дали е с 15-ки или нещо по-голямо), драма няма
Това схващане, че едва ли не 19-ките и по-нископрофилните гуми отиват на кино, дори само да ги погледне някой по-лошо, е неоправдано. Могат да понасят неравности (без нещо фрапантно) съвсем добре
На твое място не бих минал на по-малък размер джанта… освен ако не използваш колата за някаква форма на офроуд - 19-ките са за асфалт или поне някакъв приемлив неасфалтиран път
-
shpeki
Купувай си качествени гуми и задължително усилане и си карай с 19-ките.
-
karoq
Sawyer, евала за коментара, че говориш от опит, като цяло държа много на външния вид на колата да изглежда добре(това ме кефи - суетен съм) и не искам да й сменям джантите през летния сезон искам с 19-ките, но все пак ако хората с опит кажат, че прекалено много се прецаква колата няма смисъл и излишно да я чупя заради визията. Относно градушката чувах само как някакви камани дрънчат по ламарината и си виках край 4-5 месеца се порадвах на цвета това беше хахахах.
- Sawyer
- Гараж: ///
Няма абсолютно никакъв проблем да караш с 19-ки. За мен лично, не само видът, но и поведението на колата се подобрява с по-големия размер джанта. Има го само моментът с по-скъпите гуми, но не е болка за умиране
OEM Škoda джантите са много здрави. Не мисля, че една 17-ка, например, ще поеме драматично по-добре някой трап по пътната ни мрежа от една 19-ка, ако го уцелиш качествено. Всякак ще боли. Затова човек просто трябва да гледа къде кара
За градушката - бил съм точно в същата ситуация, страхотна болка е да си вътре в колата докато пада лед върху нея, усеща се много по-страшно, отколкото е всъщност
OEM Škoda джантите са много здрави. Не мисля, че една 17-ка, например, ще поеме драматично по-добре някой трап по пътната ни мрежа от една 19-ка, ако го уцелиш качествено. Всякак ще боли. Затова човек просто трябва да гледа къде кара
За градушката - бил съм точно в същата ситуация, страхотна болка е да си вътре в колата докато пада лед върху нея, усеща се много по-страшно, отколкото е всъщност
-
Sec8200
- Гараж: под наем
karoq, колата ти е много "bad-ass" - не я пипай. Да ти кажа Шкоди все по-рядко гледам, твоята зорлям минах близо да я огледам
Уникална визия, аз бих я карал така и бих внимавал една идея повече, както казва Sawyer.
С кой двигател е?
Уникална визия, аз бих я карал така и бих внимавал една идея повече, както казва Sawyer.
С кой двигател е?