Покупка на Octavia 1.8 TSI
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
user_01
Здравейте на всички,
отдавна чета из форума и се ориентирам към Skoda, и днес ходих да гледам този екземпляр:
https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... ink=kumx1f
Да си призная не разбирам особено от коли та я огледах така визуално, запалих я, уж работеше равномерно без някакви шумове и т.н. Проверих я на момента в Carvertical и км следва да са реални. Закарахме я на сервиз където я огледаха, направиха диагностика и казаха, че всичко изглежда ОК.
От Швейцария е колата.
Моля погледнете обявата и споделете мнения (до колкото това е възможно само по снимки).
Също да потвърдите това което по спомен съм чел преди време тук във форума, че този двигател се слави с прилична надежност и проблема с горене на масло е разрешен?
Какъв разход да очаквам градско, извън градско (90-100 и по магистралата 140-160), смесено.
Ако се сещате за конкретни и характерни проблеми за които да гледам?
Много благодаря предварително на всички.
отдавна чета из форума и се ориентирам към Skoda, и днес ходих да гледам този екземпляр:
https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... ink=kumx1f
Да си призная не разбирам особено от коли та я огледах така визуално, запалих я, уж работеше равномерно без някакви шумове и т.н. Проверих я на момента в Carvertical и км следва да са реални. Закарахме я на сервиз където я огледаха, направиха диагностика и казаха, че всичко изглежда ОК.
От Швейцария е колата.
Моля погледнете обявата и споделете мнения (до колкото това е възможно само по снимки).
Също да потвърдите това което по спомен съм чел преди време тук във форума, че този двигател се слави с прилична надежност и проблема с горене на масло е разрешен?
Какъв разход да очаквам градско, извън градско (90-100 и по магистралата 140-160), смесено.
Ако се сещате за конкретни и характерни проблеми за които да гледам?
Много благодаря предварително на всички.
-
kograman
В кой сервиз я погледнаха? Качествена диагностика се прави в движение и се гледат живи данни.
Това да я закачат на момента, и да няма нищо е малко ала бала за мен.
С това стъкло над главата очаквай проблеми като течове.
Не изглежда зле на снимките.
Този двигател е проблемен до 2013 УЖ, след това го оправяли и не горял масло. Бях се засили да купувам пасат с този двигател, на 190к км го бяха ремонтирали основно. Всичко е до късмет.
Това да я закачат на момента, и да няма нищо е малко ала бала за мен.
С това стъкло над главата очаквай проблеми като течове.
Не изглежда зле на снимките.
Този двигател е проблемен до 2013 УЖ, след това го оправяли и не горял масло. Бях се засили да купувам пасат с този двигател, на 190к км го бяха ремонтирали основно. Всичко е до късмет.
Someone's opinion of you does not have to become your reality
-
user_01
Да, аз питах в сервиза и ми казаха, че за дюзи и турбо трябва в движение.
За тавана съм съгласен, винаги съм искал да е БЕЗ панорама, но...Има ли трайно решение на проблем с течове?
Сервиза просто питах един приятел за някой в района на автокъщата и ми предложи Виликар (знам, че е основно за Хюндай, но...)
Ако има някой от форума който може да извърши по-качествена диагностика на място - споделете моля.
За тавана съм съгласен, винаги съм искал да е БЕЗ панорама, но...Има ли трайно решение на проблем с течове?
Сервиза просто питах един приятел за някой в района на автокъщата и ми предложи Виликар (знам, че е основно за Хюндай, но...)
Ако има някой от форума който може да извърши по-качествена диагностика на място - споделете моля.
-
HerpaMoTeH
- Гараж: VW Touran 1.5TSI
user_01, преглед в сервиза на шкода е 60 или 120 лева в зависимост от това дали искаш преглед на двигател/ходова част или детайлен с боя. Накрая ти дават списък с всичко правено по колата в официални сервизи и километрите, на които е била колата при посощенията. Според мен тези листи с посещения са ти задължителни, за да видиш дали са спазвани интервалите за смяна на маслото на двигателя, скоростите и халдекса(4х4).
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Този двигател е ок. Кутията също , защото е 4х4. Няма да ти тече от панорамата,само ще поскръцва.
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

-
user_01
А какъв разход мога да очаквам при 100-110 на второстепенен път и по магистралата 140-160)? Градско (карам спокойно)?
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
110-7,5
160-9
160-9
GUNTER SERVICE

- donci
- Гараж: Skoda Octavia II Combi 2.0 TDI PD 170hp+ RS 2008 BMN
Skoda Fabia I 1.9 TDI PD 131hp+ RS 2005 ASZ BlackPearl
Разход на гориво - градско 8.4 Литра/100 кмuser_01 написа: 21.07.2021, 21:55:14 А какъв разход мога да очаквам при 100-110 на второстепенен път и по магистралата 140-160)? Градско (карам спокойно)?
Разход на гориво - извънградско 5.7 Литра/100 км
Разход на гориво - комбинирано 6.7 Литра/100 км
Това го дават общо взето, като сложиш литър отгоре и си готов
- kras4o
- Гараж: Superb Scout Diesel, 2021
Много съм предупреден към тая автокъща. Не бих си взел и кафе от тях. Но някои хора наистина попадат на безпроблемни коли. Бих дебнал за български или да се докара на ход от немско. Иначе е напудрена и изглежда супер през телефона.
- SilverBullet
- Гараж: Skoda Octavia Estate SCOUT MK3 1.8TSI DSG 4X4 STAGE 3
Fabia MK3 1.2 TSI DSG 110HP - Обратна връзка:
Разход в Пловдив под 11 не съм правил. 12 ми е средния.Извънградско 90-100 7-8л. някъде.магистрала със 160 10-11л.donci написа: 21.07.2021, 21:59:39 Разход на гориво - градско 8.4 Литра/100 км
Разход на гориво - извънградско 5.7 Литра/100 км
Разход на гориво - комбинирано 6.7 Литра/100 км
- coverdale
- Гараж: Octavia 4 FL-1,5TSI DSG 150PS MHEV, WV T-Rock 2.0TSI 190PS 4x4 DSG,M340I X Drive G21
Няколко коли съм купувал от тази автокъща и съм доволен.
Всичко е въпрос на късмет.
Колата изглежда добре.
Всичко е въпрос на късмет.
Колата изглежда добре.