Привет, в момента съм горд собственик на Fabia I Combi 1,9 TDI. Определено съм много доволен от нея, но стана на години и се замислям за нова. Ще ми се да мина на Fabia II Combi, но имам малко колебания за модификацията. Използвам автомобила предимно на дълъг път. Карам го в града единствено, ако трябва да пренеса, някакъв по-обемен товар. Доста често шофирам в планината и затова се радвам на големия въртящ момент на дизелите. Чета доста различни мнения за 1,6 TDI мотора, ще съм благодарен, който има опит да сподели, как се представя в сравнeние с 1,9 TDI. Същото така, как е автомобила, като поведение на пътя. От това, което изчетох в нета, оставам с впечатление, че Fabia II е по-склонна към боди рол заради по-голямата височина на купето. Другото, което ме притеснява е отделни мнения отново от нета, че сглобката на Fabia II е по-лоша от тази на Fabia I. И за финал в момента заглеждам ето тази шкода:
https://www.cars.bg/offer/60af56c55b994308722b3fe2
Ще се радвам да споделите мнение, какво мислите за нея. Благодаря предварително за отговорите и успешна седмица!
Молба за съвет за покупка на Fabia II Combi
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
Pupesha
-
markoni120
Колега аз съм с комби 1,6 тди. За колата мога да кажа само положителни неща. Но имай в предвид че около 200 хиляди реални!!! , дюзи, Егр си е консуматив. При мен така стана, смених ги и отново се влюбих в колата си. Друг е проблема че внос на реални километри не можеш да намериш. Като разход м/у 4-5 на 100. Двигателя е по тих от 1,9тди
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Фабия 2 е по зле като надеждност и изработка от фабия 1.
Същото се отнася и за 1,6 спрямо 1,9 тди.
Същото се отнася и за 1,6 спрямо 1,9 тди.
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
- skodko
- Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
- Обратна връзка:
И аз съм на мнение, че фабия 2 с по-гадни материали от фабия 1. Като окачване/спирачки/техника са почти еднакви. Само избягвай 1.6 тди. Аз бих взех 1.4 16в или 1.6 16в бензин.
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!