Супърб 1 без светлини в интериора

Всичко за Шкода Супърб, произведен от 2001г. до 2008г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Аватар
MYSTIKAL

Шкода Новак

Гараж: Skoda Superb 1.9 TDI 131 hp

Мнение от MYSTIKAL »

Здравейте колеги от няколко дни се радвам на моята Шкода Супърб 1 която лично закупих от Чехия преди 3 дни,като беше цяло приключение понеже те не говорят английски а пък аз не говоря Чешки... :) колата 2003 с 1.9 131 коня двигател,и от първи впечатления съм много доволен от избора си,обаче нямам осветление в купето и си мисля че има изгоряло предпазителче ама на схемичката на капака немога да разбера кое е ,та ако може някой да ми помогне ще съм благодарен :)
Аватар
PRO

ŠKODA MASTER

Гараж: VAG PQ46 3T
Powered by CAXC

Мнение от PRO »

Честито колега! Със здраве да си я караш.
Относно проблема. Оказва се, че това е сравнително често срещан проблем при супърб 1 и пасат. За съжаление, най-вероятно няма да е предпазител.
Чети тук
http://www.headfuzz.co.uk/?q=vw_ccm
http://www.briskoda.net/forums/topic/15 ... t-problem/
TSI Team
Аватар
MYSTIKAL

Шкода Новак

Мнение от MYSTIKAL »

благодарч колега но доколкото долавям някой от тях казват че са изгубили,ел. огледалата,или само предните плафони, а при мен нито един плафон не работи ни отпред ни отзад,а всичко друго си е ок........хмм дано не е комфорта,че на скоро си продадох октавията която също беше с проблемен комфорт и нямаше оправия
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2

Мнение от BlackPearl »

Марто, добре дошъл отново.
Имаш да черпиш...и за Субчо и за Октавията ,където удари рамо да я вземе авер на авер от Русе.
Тъкмо ще огледам Субчо.
Изображение
Аватар
MYSTIKAL

Шкода Новак

Мнение от MYSTIKAL »

да в най скоро време ще ти я покажа,а за октавията разбрах че е ваш човек и се надява че си я кара момчето и е доволен от покупката
Аватар
Stefanov

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Octavia I 1.8 20V
Octavia II 2.0 TSI Facelift

Мнение от Stefanov »

Прати снимки да видим СуперБ
Честито с здраве да сия караш и безаварийни километри .
А когато светнеш светлините запалката в автомобила светили подсветката ?
Аватар
MYSTIKAL

Шкода Новак

Мнение от MYSTIKAL »

Благодаря колега,ами не съм забелязал мисля че не свети,след малко ще излизам и ще проверя и по късно ще пиша а снимки ще пусна в най скоро време , все пак трябва д я лъсна ;)
Аватар
MYSTIKAL

Шкода Новак

Мнение от MYSTIKAL »

12633648_10204538220855897_6761736084014958495_o.jpg

ето го Шкодето,това е снимка от автокъщата....хмм май има нужда от ляти джантички ;)
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Аватар
MYSTIKAL

Шкода Новак

Мнение от MYSTIKAL »

fbi_83 написа:А когато светнеш светлините запалката в автомобила светили подсветката ?
всички бутони и врътки и запалки светят както и дръжките за отваряне на вратите (поне 2-те,другите 2 явну са изгорели лампичките) но нито един плафон не свети нито при натискане нито при отворени врати....
Аватар
pechatara

Почетен член

Гараж: Октавия 1 AHF chiptuning bega4kata
Обратна връзка:

Мнение от pechatara »

Добре дошъл, колега! С кеф да си караш лимузината, едно по едно ще я вкараш в кондиция! Това с плафоните ми говори нещо за микроключетата в бравите, поне на моята ок1 беше така. Централното заключване работи ли нормално?
Аватар
MYSTIKAL

Шкода Новак

Мнение от MYSTIKAL »

Мерси колега!абсолютно всичко работи ... но така и не разбрах кой е предпазителя за осветлението поне да знам че съм го проверил...чичо гуглю и той не знае
Аватар
nikozo

Škoda Фен

Гараж: Skoda Fabia I Combi 1.4TDi 75PS TST-racing 110PS
Skoda Superb I 1.8T 150PS TST-racing 200+PS
Обратна връзка:

Мнение от nikozo »

Щом и при ръчен режим не светят с натискане. Ако му индикира отворена врата не е от ключетата има модул колата за осветлението в купето. Но къде седи това чудо не знам аз също имам супърб 1 . И съм го забелязал че си дели зоните сама багажник врати и купе намаля светлината на вратите и краката след 1 мин ако е отворена вратата после изключат в краката пасле изключва на вратите и на 10 мин навсякаде е пълен мрак ако рабравиш врата. Когато си сменят крушките с лед ми направи впечетление , на плафоните предни и задни отдоло има някакви сериозни пратки с хиледи микро процесорчета като на компютърно дъно. Провери с един мултицет дали идва ток на кабелите на централния плафон за целта го разкачи и провери и ако си с раводска аларма внимавай че има лентови кабели да не ги прекъснеш заради обемните датчици.
Аватар
nikozo

Škoda Фен

Гараж: Skoda Fabia I Combi 1.4TDi 75PS TST-racing 110PS
Skoda Superb I 1.8T 150PS TST-racing 200+PS
Обратна връзка:

Мнение от nikozo »

4d0 907 131 реле номер 382 ако го намериш това е за интериорните светлини.
Аватар
MYSTIKAL

Шкода Новак

Мнение от MYSTIKAL »

не можах да го намеря това реле,гледах зад предпазителите имаше други номера но точно това не ми излиза? къде ли е??? [smilie=pardon.gif]
Аватар
ssiliev

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 1 FL 1,9 TDI ASV (1U5)- "Бабичката"
Karoq SL 1,5 TSI ACT DXD (NU7) - "Младежа"
Обратна връзка:

Мнение от ssiliev »

Здравей колега. С кеф да си караш Супърба.
Относно проблема. Имах подобен на О1, сходна година. Алармата си работеше, както и осветления и подсветки по табло и врати. Единствено не светеха плафоните на купето-преден и задни. Оказа се че е от комфорд блока. Подмениха ми го, обучиха го за нула време какво има по колата и плафоните светнаха. Централния плафон не реагираше единствено на отваряне и затваряне на шофьорската врата. Оказа се че е от микрета в бравата. Подменихме и там машинката. Плафона започна да реагира, появи се осветлението на шофьорската врата при отворено положение, започна да работи и зумера за забравени фарове при угасен двигател.
Защо пиша всичко това? С подробната информация може да съм подсказал на колегата на къде да търси проблема. От друга страна това ми отне лично на мен (защото почти нищо не разбирам от токове, релета и други електронни джаджи) като време два пъти по половин час и около 110лв.
Колега виждам че си близо до Варна, ако все пак не успееш да си решиш проблема сам, бих ти препоръчал да отидеш при човек, който знае какво прави, ако нямаш такъв аз познавам.
Публикувай отговор

Обратно към “Superb I”