1.8Т AWT Прекъсване на празен ход
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
bushido71
Здравейте колеги!
Проблема ми е следният: сутрин колата взе да пали трудно (от 5-6 път), като трябва да държа натиснат леко педала на газта-иначе гасне. Като загрее напълно започва да прекъсва на празен ход. При диагностика на компютър ми дава прекъсване на запалване на всеки цилиндър. Смениха ми температурен датчик. Почистиха и адаптираха дроселова клапа, понеже започна да държи високи обороти на място-стигат до 2500-3000 и плават. Смених си свещите. Бобините също са проверени и работят-дори имам една чисто нова резервна в жабката.При високи обороти колата си върви, но дори в движение се усеща притрисане и прекъсване при леко натиснат педал на газта. Колата има газова уредба, но на газ е същата работа. Идеи на къде да се насоча? Мисля си за дебитомер или ламбда сонда,предупредиха ме, че може и да излезнат незатварящи клапани, което доста ме плаши.
Проблема ми е следният: сутрин колата взе да пали трудно (от 5-6 път), като трябва да държа натиснат леко педала на газта-иначе гасне. Като загрее напълно започва да прекъсва на празен ход. При диагностика на компютър ми дава прекъсване на запалване на всеки цилиндър. Смениха ми температурен датчик. Почистиха и адаптираха дроселова клапа, понеже започна да държи високи обороти на място-стигат до 2500-3000 и плават. Смених си свещите. Бобините също са проверени и работят-дори имам една чисто нова резервна в жабката.При високи обороти колата си върви, но дори в движение се усеща притрисане и прекъсване при леко натиснат педал на газта. Колата има газова уредба, но на газ е същата работа. Идеи на къде да се насоча? Мисля си за дебитомер или ламбда сонда,предупредиха ме, че може и да излезнат незатварящи клапани, което доста ме плаши.
- joro_kem
- Гараж: Octavia I Tour 1.9 TDI Octavia III FL 2.0 TDI
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
А кабелите за свещите как са? Ако са стари, може те да създават проблем със запалването. А може и някой изпускателен клапан да е попрегорял от газа ![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
-
Audirulzz
- Гараж: Skoda Octavia 3 estate 1.8tsi 4x4 stage 4 - depresses Georgi Milev
- Обратна връзка:
Тоя мотор е с бобини.
По скоро някоя бобина е пробила.
Слагай чисто новата на всеки цилиндър за проба,да игнорираш поне тях
По скоро някоя бобина е пробила.
Слагай чисто новата на всеки цилиндър за проба,да игнорираш поне тях
-
bushido71
Това го направих затова си направих извода, че не е от бобина.Audirulzz написа: 13.02.2021, 08:54:49 Слагай чисто новата на всеки цилиндър за проба,да игнорираш поне тях
Ако са кабелите няма ли да го прави и на високи обороти?Taratajki написа: 13.02.2021, 08:09:38
А кабелите за свещите как са? Ако са стари, може те да създават проблем със запалването. А може и някой изпускателен клапан да е попрегорял от газа
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
Не е толкова осезаемо във високи обороти. Пък и едни кабели са по евтини от отваряне на главата с клапаните, нали? Пробвай на тъмно дали не искрят кабелите.
Последно промяна от Taratajki на 13.02.2021, 09:27:53, променено общо 1 път.
- zzankov
- Гараж: Шкода Октавиа 2001
AQY
85kW/116 hp
При избили кабели повече се усеща в ниските,и на празен ход. Или когато я натиснеш от ниските.
-
bushido71
То на тоя двигател какви са кабелите-водят се някакви щекери ли? Защото не са класическите високоволтови кабели. В някакъв сайт за авточасти ако може да ми ги покажете.
-
bushido71
Малко развитие по темата, макар и не благоприятно. Смених дебитомера с нов. Освен това имах разкъсан маркуч на картерната вентилация. Разбрахме го като пръснахме със спрей между двигателя и купето и колата вдига оборотите.След смяната обаче проблема си остана. След изчистване на грешките показва липсва на запалване във всеки цилиндър. Колата върви при натисната газ добре, но на празни обороти се дави. Чудя се вече къде да я карам.