Octavia III - смяна на седалки

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2013г. до днес
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Аватар
Nixing

Шкода Новак

Гараж: Škoda Octavia III

Мнение от Nixing »

Здравейте,

Карам Škoda Octavia III, 2015г., hatchback. Седалките нямат подгрев и не се надуват, което ми се иска да променя. Ако може да ме посъветвате какви седалки да взема и от къде. При по дълго каране наистина ми липсва опора на кръста. Разрових се във форума и намерих коментар с един блъснат VRS, но човекът искаше 3k за седалките, което просто ми се стори доста.

Моля дайте съвети.
Аватар
skodko

Ретро Škoda

Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
Обратна връзка:

Мнение от skodko »

С надуване няма и да намериш.
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2

Мнение от BlackPearl »

Само да вметна, че за такъв салон, това е напълно нормална цена.
Ако искаш все пак - около 2600-3000к заедно с корите на вратите . Разгледай сайта. Това което съм пусна е за комби.

http://nahradni-dily.partes.cz/cs/19755 ... GmbKyrV4V8

По-добра оферта, трудно ще се намери.
Изображение
Аватар
Архимандрит Дионисий

Škoda Мод

Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.

Мнение от Архимандрит Дионисий »

Верно ли има О3 със седалки без опора за кръста?
Жоро

Škoda Фен

Мнение от Жоро »

BlackPearl написа: 07.12.2020, 00:48:06 Само да вметна, че за такъв салон, това е напълно нормална цена.
Ако искаш все пак - около 2600-3000к заедно с корите на вратите . Разгледай сайта. Това което съм пусна е за комби.

При положение, че черен кожен салон S-line салон за Ауди А4/А5 върви между 600 и 1000 лв. не знам как може 3к да е нормална цена за такъв салон. Това, което този търси за този салон е напълно безумна цена.
Жоро

Škoda Фен

Мнение от Жоро »

Седалките на О3 са меко казано учасни - и тези с лумбална опора и спортните. Изключително широки и плитки. Общо взето като взети от инвизицията. Разгледай в бришкода имаше теми за смяна с такива мисля, че беше от А3 ако не ме лъже паметта и ще се родиш....
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Мнение от BlackPearl »

[smilie=sarcastic.gif]
Ми, като не те кефят, вземи си от Ауди за 600-1000лв. [smilie=sarcastic.gif]
П.С: Очаквам, да ми покажеш от S ка - НОВИТЕ, къде да си купя за 600-1000лв.

Само дето от С или от РС за новите вървят около 5-6к.
Все едно да искаш седалки от Голф Клубспорт опционалните и да ревеш, че струват 7к на вторичния пазар.
Изображение
Аватар
Архимандрит Дионисий

Škoda Мод

Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.

Мнение от Архимандрит Дионисий »

Неизвестен написа: 07.12.2020, 07:57:36 Седалките на О3 са меко казано учасни
На мен са ми удобни, много по-добри са от на О1. Ела да те кача в Докера да видиш за какви табуретки става въпрос.
Аватар
ToYaGa

Škoda Фен

Гараж: Superb III Scout

Мнение от ToYaGa »

Неизвестен написа: 07.12.2020, 07:57:36 Седалките на О3 са меко казано учасни - и тези с лумбална опора и спортните. Изключително широки и плитки. Общо взето като взети от инвизицията. Разгледай в бришкода имаше теми за смяна с такива мисля, че беше от А3 ако не ме лъже паметта и ще се родиш....
Явно всеки според разбирането и размера. На мен са ми супер, даже като сложа по-дебело яке ми и дват тесни
NRG

Škoda Ентусиаст

Гараж: Октавиа 3 2.0D

Мнение от NRG »

В сайтовете за коли е пълно с О3 за части. Слагаш критерий за търсене от 2013 за части и ги почваш подред. Прозвъняваш, питаш и ако има за твоите изисквания -> пазариш.
HerpaMoTeH

Škoda Фен²

Гараж: VW Touran 1.5TSI

Мнение от HerpaMoTeH »

NRG написа: 07.12.2020, 10:21:20 В сайтовете за коли е пълно с О3 за части.
Човека каза, че не са му удобни седалките на О3. @Nixing, четох в briskoda и според тях седалките от А3 пасват перфектно на О3, предполагам че и от голф 7 също ще паснат. Ако имаш възможност изпробвай ги и реши дали си срува смяната на седалките.

Ето моето сравнение на седалките на О3 и на голф5:
На О3 седалките са ми една идея по-удобни, просто защото са по-широки. Материята определено ще издържи по-дълго от тази на голфа.
На голф5 седалките бяха по-меки и имаха повече възможности за настройване. Според жена ми седалките на голфа са били по-удобни от тези на О3, но тя все пак е значително по-слаба от мен :)
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Мнение от BlackPearl »

Nixing написа: 06.12.2020, 23:51:22 Седалките нямат подгрев и не се надуват, което ми се иска да променя.
Авторът каза, че иска да имат подгрев и "надуване", дали лумбална опора има предвид, защото с надуване О3 няма.
Изображение
Жоро

Škoda Фен

Мнение от Жоро »

BlackPearl написа: 07.12.2020, 09:28:27 [smilie=sarcastic.gif]
Ми, като не те кефят, вземи си от Ауди за 600-1000лв. [smilie=sarcastic.gif]
П.С: Очаквам, да ми покажеш от S ка - НОВИТЕ, къде да си купя за 600-1000лв.

Само дето от С или от РС за новите вървят около 5-6к.
Все едно да искаш седалки от Голф Клубспорт опционалните и да ревеш, че струват 7к на вторичния пазар.
Колега, на s-line седалките на Ауди са доста по-удобни от от на октавия 3. За мен (175см/75кг) са много по-дълбоки и мат много по-добра странична опора. Също така едната част се дърпа напред, за да ти подпира краката... Предполагам ако не си слаб като мен няма да се пързаляш по седалката, но това е друг въпрос.

Колко са цените показани на обяви и за колко се продават са две различни неща.

Нека не спамим темата на колегата, тя е за това какви по-добри седалки може да сложи на Октавия 3.
Във връзка с това - да, май от А3 пасват най-добре. Задната облегалка мисля имаше луфт и това беше дерта.

Ако колегата вземе такива без памет има нужда само от 12V, за да зработят.
Аватар
Taratajki

ŠKODA MASTER

Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi

Мнение от Taratajki »

Ако нямат лумбална опора наистина са неудобни седалките на О3. Не колкото на О1,но все пак...
Аз, понеже не знаех, че моята има лумбална опора 2 месеца я карах със свита такава. И един ден, какво ръчках нещо из колата, бършех прах с едни кърпички, и напипах някаква ръчка на облегалката [smilie=sarcastic.gif] И сега е много, много по добре. Колкото до страничната опора, все си мисля, че преди аз да падна от седалката, колата ще се метне в дерето [smilie=sarcastic.gif] Така че, мен ме устройва. И за справка 1.70 м. и 64 кила съм, като в диван се усещам в октавията [smilie=pardon.gif]
Аватар
Nixing

Шкода Новак

Гараж: Škoda Octavia III

Мнение от Nixing »

BlackPearl написа: 07.12.2020, 00:48:06 Само да вметна, че за такъв салон, това е напълно нормална цена.

Благодаря, ще разгледам дали има и други оферти в сайта.
HerpaMoTeH написа: 07.12.2020, 10:51:13 Човека каза, че не са му удобни седалките на О3. @Nixing, четох в briskoda и според тях седалките от А3 пасват перфектно на О3, предполагам че и от голф 7 също ще паснат. Ако имаш възможност изпробвай ги и реши дали си срува смяната на седалките.

Ето моето сравнение на седалките на О3 и на голф5:
На О3 седалките са ми една идея по-удобни, просто защото са по-широки. Материята определено ще издържи по-дълго от тази на голфа.
На голф5 седалките бяха по-меки и имаха повече възможности за настройване. Според жена ми седалките на голфа са били по-удобни от тези на О3, но тя все пак е значително по-слаба от мен :)
Много благодаря за изчерпателния отговор. Ще потърся и видя дали ще ми допаднат седалки от Golf 7 или Audi A3.
BlackPearl написа: 07.12.2020, 10:53:22 Авторът каза, че иска да имат подгрев и "надуване", дали лумбална опора има предвид, защото с надуване О3 няма.
Имах предвид лумбална опора, да.
Неизвестен написа: 07.12.2020, 14:22:20
Колега, на s-line седалките на Ауди са доста по-удобни от от на октавия 3. За мен (175см/75кг) са много по-дълбоки и мат много по-добра странична опора. Също така едната част се дърпа напред, за да ти подпира краката... Предполагам ако не си слаб като мен няма да се пързаляш по седалката, но това е друг въпрос.

Колко са цените показани на обяви и за колко се продават са две различни неща.

Нека не спамим темата на колегата, тя е за това какви по-добри седалки може да сложи на Октавия 3.
Във връзка с това - да, май от А3 пасват най-добре. Задната облегалка мисля имаше луфт и това беше дерта.

Ако колегата вземе такива без памет има нужда само от 12V, за да зработят.
Сега възниква и въпросът дали ще мога да сложа седалки от A3 с памет. Отново благодаря за изчерпателния отговор.
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia III”