Нов Superb 3 FL - Въпроси и информация
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
Monky
Здравейте на всички!
От скоро карам Superb TDI 190 фейслифт бизнес оборудване и имам няколко въпроса, на които ще съм благодарен ако получа отговор.
1. Когато колата е свободна (P или D на спирачка) се усеща вибрация в седалката и волана. Това нормално ли е? Разбирам, че е дизел, но очаквах новите дизели да са ги оправили в това отношение. Също така предпочитам да държа старт-стоп системата изключена.
2. Няколко пъти при по сериозно натискане на газта от 7-ма скорост като смъкне на 5-та се усети осезаемо ритане. Това екстра на DSG-то ли е?
3. Сложих нови зимни гуми висок клас уж най-тихите, но на повечето настилки се чуват много. Най-добре мога да го обясня като на големите джипове офроуд гумите издват подобен звук заради големите грайфери. Може би това е по-скоро въпрос относно обезшумяването на колата и дали е нормално предвид, че гумите трябва да се супер тихи.
4. Като цяло очаквах разхода да е сравнително близко до това, което рекламират, но под 6 извънградско падам едиствено като карам леко. Не, че е проблем предвид, че до момента кола с разход под 8-10 не съм имал...]
Горните неща може и да са нормални, но все пак искам да потвърдя с хора, които карат такива коли. Предишната кола, която карах беше БМВ 5-ца бензин 6-цилиндъра, беше много тиха, а вибрации в купето липсваха от каквото и да е естество. За сметка на това беше на 10+ години.
От скоро карам Superb TDI 190 фейслифт бизнес оборудване и имам няколко въпроса, на които ще съм благодарен ако получа отговор.
1. Когато колата е свободна (P или D на спирачка) се усеща вибрация в седалката и волана. Това нормално ли е? Разбирам, че е дизел, но очаквах новите дизели да са ги оправили в това отношение. Също така предпочитам да държа старт-стоп системата изключена.
2. Няколко пъти при по сериозно натискане на газта от 7-ма скорост като смъкне на 5-та се усети осезаемо ритане. Това екстра на DSG-то ли е?
3. Сложих нови зимни гуми висок клас уж най-тихите, но на повечето настилки се чуват много. Най-добре мога да го обясня като на големите джипове офроуд гумите издват подобен звук заради големите грайфери. Може би това е по-скоро въпрос относно обезшумяването на колата и дали е нормално предвид, че гумите трябва да се супер тихи.
4. Като цяло очаквах разхода да е сравнително близко до това, което рекламират, но под 6 извънградско падам едиствено като карам леко. Не, че е проблем предвид, че до момента кола с разход под 8-10 не съм имал...]
Горните неща може и да са нормални, но все пак искам да потвърдя с хора, които карат такива коли. Предишната кола, която карах беше БМВ 5-ца бензин 6-цилиндъра, беше много тиха, а вибрации в купето липсваха от каквото и да е естество. За сметка на това беше на 10+ години.
- mariyan
- Гараж: 2019 Superb Combi 4x4 TDI 190hp 7DSG
Без да изпадам в излишни детайли, мога да те успокоя, че всичко е наред с колата ти. Един усеща вибрации - друг не, на един му е шумно - на друг не. Въпрос на усещане и чувствителност към тези особености. Грубо казано - така са си.
- SlipX
- Гараж: Skoda Superb III L&K 2.0 TDI 190 PS DSG 7 4x4
Skoda Fabia III 1.4 TDI DSG
Аз пък мисля, че не трябва да има ритане от автомата никакво. На кодиака със същия мотор при кикдаун няма ритане, при супърб2, който карам също.
- mariyan
Просто колегата е по-чувствителен към тези неща. Отделно досега е карал хидротрансформатор, при който усещането е различно от DSG.
-
Monky
Благодаря за отговорите.
За DSG-то не знаех какво да очаквам тъй като от ЕТ казаха, че е със сух съединител, но чак да се усеща по такъв начин не знам. DSG съм карал, но от по-старите, 6 степенни. Ако може малко инфо какъв модел е по-точно ще се радвам да почета из нета и форума какво пише за тях, особено относно обслужване. Иначе автоматиците с хидро си имат други недостатъци...
Като цяло съм доволен от колата, но може би трябваше да поръчам двойни предни стъкла
За DSG-то не знаех какво да очаквам тъй като от ЕТ казаха, че е със сух съединител, но чак да се усеща по такъв начин не знам. DSG съм карал, но от по-старите, 6 степенни. Ако може малко инфо какъв модел е по-точно ще се радвам да почета из нета и форума какво пише за тях, особено относно обслужване. Иначе автоматиците с хидро си имат други недостатъци...
Като цяло съм доволен от колата, но може би трябваше да поръчам двойни предни стъкла
- mariyan
DQ380 (или 381 ако си с 4х4) ти е кутията и не е със сух съединител.
-
Monky
Благодаря! Това ме изненада определено. Поне вече знам, че ще го обслужа след 40-50х км.
-
FCB
Аз чакам Скаута до 10 дни... Ама от тва което чета за шума от гумите, взех да съжелявам, че не сложих най високото ниво музика... все се надявам да преувеличавате... нали уж при фейслифта трябва да са отстранени бъговете, едва ли от шкода не знаят за този проблем, а може би за тях тва не е бъг...
Иначе дилъра ми обяснява как махнали пиано лака, защото имало оплаквания от клиенти, че ставал на пръсти...![fool [smilie=fool.gif]](./images/smilies/fool.gif)
Иначе дилъра ми обяснява как махнали пиано лака, защото имало оплаквания от клиенти, че ставал на пръсти...
- joro_kem
- Гараж: Octavia I Tour 1.9 TDI Octavia III FL 2.0 TDI
381 слагат и само на предноmariyan написа: 27.11.2020, 22:32:52 DQ380 (или 381 ако си с 4х4) ти е кутията и не е със сух съединител.
- igeorgiev82
- Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC
-
FCB
Тестовия автомобил с гуми Барум, не усетих по висок шум... или е допълнително обезшумен, или някой колеги са с по развит слух или пък аз не чувам... Сравнявам с БМВ Ф10
- mariyan
Те са едни и същи, на практика, просто 381 е механически подготвена за 4х4, така че 380 е версията за предно. Така знам аз.
-
Ме4о Коди
- Гараж: Skoda Kodiaq TDI 190 DSG , Opel Astra H
- Обратна връзка:
Аз вибрации в купето нямам( или просто не усещам), приритване при ДСГ имам само при дауншифт на Спорт режим, но това хора от форума го обясниха защо се получава и че е нормално, а относно шума- факт, повече се чува особено на високи скорости свистене. Сравнявам с предишната ми кола f25. Ами БМВ е доста по- обезшумено. Съжалявам , че не поръчах Шкодата с двойни стъкла. И последно- има осезаема разлика между ДСГ и ZF; просто ZF реагират мигновено от всякакви обороти и те “изстрелва” , а при DSG има едно “замисляне” преди да ускори особено в режим еко и нормал. Опитай да караш в режим Спорт, но лоста на ДСГ да бъде на D.
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Марката бюджетна,ама при Суперб 2 никой не се е оплаквал.igeorgiev82 написа: 27.11.2020, 23:24:30Тва не е бъг,че да го отстраняват при фейслифта.Марката е бюджетна и шумоизолацията не е на ниво.Това е.
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
- Никола Иванов
- Гараж: Octavia 2 1.9TDI
Karoq 2.0TDI 4x4 DSG - Обратна връзка:
Там мениджерите са изпуснали инженерите....