Виене DSG 6

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2013г. до днес
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
stefan_s

Шкода Новак

Виене DSG 6

Мнение от stefan_s »

Здравейте,

Миналата седмица баща ми си купи Octavia 3, 2015, 6 DSG. Колата е купувана от Еуратек и е на 90к км.
Няма никакви проблеми, освен че забелязвам леко виене при следните условия:
  • Колата е загряла добре (на студена не се чува нищо)
  • Само на трета предавка, само при по-рязко ускорение между 2000-2300 оборота. Може и на другите предавки да има леко, но е неуловимо.
  • Чува се само за кратко и само при ускорение
  • Ако се поддържа каквато и да е скорост - не се чува
  • Ако се ускорява плавно - не се чува
Тоест карам на трета лежерно, настъпвам рязко и тогава в посочения диапазон се получава.
При намаляване на скоростта на втора, примерно, отново съвсееем леееко има някакъв като затихващ шум, но това по-скоро ми се струва нормално.
Масло DSG е сменяно преди 33к км.

Въпросът ми е при вас има ли подобно нещо - по чуждите форуми има доста писано, но точно такъв сценарий не видях.
И втори въпрос - да сменим ли маслото за всеки случай, въпреки че не са минали много километри?
Последно промяна от stefan_s на 26.05.2020, 12:10:57, променено общо 1 път.
kograman

ŠKODA MASTER

Виене DGS 6

Мнение от kograman »

Смени маслото. При мен, от 3 на 2-ра когато съм се засилил и трябва да спря бързо го има това поведение. От 3-та при настъпване сякаш нямам такива шумове. Не съм и слушал толкова, ама не ми е направило да има различни/дразнещи шумове.
Someone's opinion of you does not have to become your reality
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia III”