Покупка на Octavia 2014
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
user_01
Покупка на Octavia 2014
Здравейте на всички,
Мисля, че съм се спрял на Octaviа 1.8 Бензин DSG 4x4 2014 (в някои обяви гледам пише TSI, на други TFSI...не знам дали има разлика).
Мисля, че ще карам 75/25 извънградско/градско примерно, като предвиждам около 15 000км годишно. Мисля, че бензин ще е по-подходящ вариант за тези критерии (отворен съм за всякакви мнения).
Бих се радвал ако притежатели на автомобили със сходни параметри споделят мнения за плюсове и минуси, слаби места...често срещани проблеми най-общо казано.
Благодаря предварително на споделилите мненията си.
Мисля, че съм се спрял на Octaviа 1.8 Бензин DSG 4x4 2014 (в някои обяви гледам пише TSI, на други TFSI...не знам дали има разлика).
Мисля, че ще карам 75/25 извънградско/градско примерно, като предвиждам около 15 000км годишно. Мисля, че бензин ще е по-подходящ вариант за тези критерии (отворен съм за всякакви мнения).
Бих се радвал ако притежатели на автомобили със сходни параметри споделят мнения за плюсове и минуси, слаби места...често срещани проблеми най-общо казано.
Благодаря предварително на споделилите мненията си.
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Покупка на Octavia 2014
Няма разлика тси и тфси.
Мотора е добър, не прави никакви проблеми.
Смяна на свещи на време и бобини през 100 000км и редовна смяна на масло през 10 000.
За трансмисията, не е сменяно никога масло на з. Диф и раздатката-те през максимум 100х. Маслото на кутията и халдекса максимум плез 50 000 смяна.
Най добре на 40!,за да имат дълг и безпроблемен живот.
На. 200 000 верига и водна помпа.
Мотора е добър, не прави никакви проблеми.
Смяна на свещи на време и бобини през 100 000км и редовна смяна на масло през 10 000.
За трансмисията, не е сменяно никога масло на з. Диф и раздатката-те през максимум 100х. Маслото на кутията и халдекса максимум плез 50 000 смяна.
Най добре на 40!,за да имат дълг и безпроблемен живот.
На. 200 000 верига и водна помпа.
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

-
user_01
Покупка на Octavia 2014
bega4kat благодаря за изчерпателния отговор!
Лошото е, че в момента съм ограничен да търся само в България, а има само 2 обяви в София, но ще трябва да се ходи на оглед и на двете.
https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... ink=f1730b
Между другото ако някой от тези двата горе ми допадне при огледа бих бил щастлив да стана клиент на някой от монтьорите във форума и да докарам автомобила за техническа оценка. Ако има такива да ми пишат или тук или на лично.
Лошото е, че в момента съм ограничен да търся само в България, а има само 2 обяви в София, но ще трябва да се ходи на оглед и на двете.
Между другото ако някой от тези двата горе ми допадне при огледа бих бил щастлив да стана клиент на някой от монтьорите във форума и да докарам автомобила за техническа оценка. Ако има такива да ми пишат или тук или на лично.
- bega4kata
Tiguan TDI 4motion
Покупка на Octavia 2014
Първата изглежда на снимките по-запазена. На втората са много смотани снимките.
Основно разликата иначе е в навигацията и фаровете.
Относно подръжката, забравих да спомена, че ако се търси оптимална работа на мотора и ламбда сонда е добре да се смени към 200х.
Въпреки, че практиката показва разлика в разхода и отзивчивостта и перформънса при смяна и на 100 000. Но да осредним - на 150 000.
Огледай хубаво предния радиатор на климатика. Колкото е по намачкан, толкова е по юркана и не пазена!
За майстори виж в темата.
Основно разликата иначе е в навигацията и фаровете.
Относно подръжката, забравих да спомена, че ако се търси оптимална работа на мотора и ламбда сонда е добре да се смени към 200х.
Въпреки, че практиката показва разлика в разхода и отзивчивостта и перформънса при смяна и на 100 000. Но да осредним - на 150 000.
Огледай хубаво предния радиатор на климатика. Колкото е по намачкан, толкова е по юркана и не пазена!
За майстори виж в темата.
GUNTER SERVICE

-
kograman
Покупка на Octavia 2014
С какво ДСГ са? Сухото или мокрото? И от двете ли слагат на този модел?
Someone's opinion of you does not have to become your reality
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
Покупка на Octavia 2014
Втората обява е от частно лице, вероятно собственика в момента. Аз бих погледнал нея
Вероятно е с по ясна история от новия внос с готините снимки. А и ксенона си е не лоша опция.
- bega4kata
Tiguan TDI 4motion
Покупка на Octavia 2014
Аз сухо дсг и 4х4 не съм срещал.
GUNTER SERVICE

-
kograman
Покупка на Octavia 2014
С много бегъл поглед, бих видял втората. С повечеко екстри е.Отделно е регистрирана, може да и провериш историята при застрахователя. Сниките да правени със скапан телефон.
- _v_
- Гараж: Шкода Октавия Скаут
Покупка на Octavia 2014
Здравей,user_01 написа: 13.04.2020, 00:50:57 bega4kat благодаря за изчерпателния отговор!
поне според мен втората обява изглежда много по-реалистична, ако така мога да се изразя...На първата колата е с джанти от О2, не че това е проблем, но според мен говори за "ровичкане" по колата, а и тези авто джамбази като почнат....ТОП СЪСТОЯНИЕ и се отказвам да чета нататък дори. Аз лично със сигурност бих предпочел втората - и като цвят,оборудване и състояние ми изглежда по-ОК.
Относно сервизите - в кой град си за да те ориентираме ? Иначе наистина има специален раздел във форума, можеш и там да погледнеш.
Поздрави,
Застрахователно посредничество и правна защита - https://www.facebook.com/Обезщетение-от ... 626356002/
-
user_01
Покупка на Octavia 2014
В София съм.
Повече ми се иска Octavia Scout, но предвид километрите които предвиждам да минавам не знам дали е добра идея да е Дизел.
Иначе сигурно ще звънна за оглед за втората.
Повече ми се иска Octavia Scout, но предвид километрите които предвиждам да минавам не знам дали е добра идея да е Дизел.
Иначе сигурно ще звънна за оглед за втората.
- kalata
- Гараж: Octavia 2 Elegance 2.0 TDI-PD DSG, 2007
Покупка на Octavia 2014
Дано "частното лице" на истина е частно и дано е първи собственик. Пиши след огледа. Успех.
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
-
user_01
Покупка на Octavia 2014
Благодаря.
Тези дни като намеря време ще се свържа с продавача и ще пиша какво е станало.
Тези дни като намеря време ще се свържа с продавача и ще пиша какво е станало.
- nrayanov
- Гараж: Mitsubishi Outlander 2.0 MiVEC CVT Instyle 4WD MY2020
Toyota Corolla 1.4 D4D Hatchback MMT SOL 2WD MY2005 - Обратна връзка:
-
kograman
Покупка на Octavia 2014
Явно 4х4 не е със сухото ДСГ 
-
user_01
Покупка на Octavia 2014
А кой вариант на DSG се води безпроблемен?