С3 2019 2.0 272кс Л&К акумулатор
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
observer
Здравейте!
Снощи като прибрах колата в гаража и угасих двигателя ми изписа, че акумулаторът бил "почти празен" или от сорта. Преди това вечерта не гасеше по светофарите, явно наистина е паднал под някакъв праг. По обяд обаче си работеше както обикновено. Сложих я на зарядно през нощта, днес си гасеше нормално.
Колата е на осем месеца, нормално ли е толкова бързо старт/стоп системата да изсмуче батерията? Вярно, че карам най-вече градско, ама чак толкова...
Подгревите на седалките и волата спират ли при изключване на двигателя на светофар? Не се сещам за нещо друго със сериозна консумация.
Снощи като прибрах колата в гаража и угасих двигателя ми изписа, че акумулаторът бил "почти празен" или от сорта. Преди това вечерта не гасеше по светофарите, явно наистина е паднал под някакъв праг. По обяд обаче си работеше както обикновено. Сложих я на зарядно през нощта, днес си гасеше нормално.
Колата е на осем месеца, нормално ли е толкова бързо старт/стоп системата да изсмуче батерията? Вярно, че карам най-вече градско, ама чак толкова...
Подгревите на седалките и волата спират ли при изключване на двигателя на светофар? Не се сещам за нещо друго със сериозна консумация.
- stefan L
- Гараж: exOctavia 2.0TDI BKD powered by Gunter Service/ exGolf 7 R CJXC powered by Gunter Service/ Волво ЕХ30, 428 к.с.
Нагреватели, старт-стоп, зима, градско - нормално е да се дозарежда.
- dimibo
- Гараж: Супърб 2, 2.0 TDI
Октавия 2, 1.9 TDI
V10
За мен не е нормално да се дозарежда, няма зима, няма лято.
При мен на Октавията като почнеше да пада акумулатора колата си изключваше старт-стоп-а и си палеше двигателя, това по светофарите, иначе като съм стоял да чакам някой и като държи климатика на изгасен деигател и като започне да спада напрежението на акумулатора и пали двигателя сама
При мен на Октавията като почнеше да пада акумулатора колата си изключваше старт-стоп-а и си палеше двигателя, това по светофарите, иначе като съм стоял да чакам някой и като държи климатика на изгасен деигател и като започне да спада напрежението на акумулатора и пали двигателя сама
Günter Stg 1
-
nmnikolov
- Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG
В тази връзка да питам има ли вероятност такива съобщение да изкарва и когато телефона е вързан с bluetooth и батерията му е почт паднала? На мен преди известно време ми изписа подобно съобщение, като в началото започваше с "Никола..." (такова е името на телефона ми). Веднага включих телефона да се зарежда и потеглих градско и повече не ми го показа. Не съм дозареждал акумулатора и вече седмици наред след това не ми го е изписвало повече.
- coverdale
- Гараж: Octavia 4 FL-1,5TSI DSG 150PS MHEV, WV T-Rock 2.0TSI 190PS 4x4 DSG,M340I X Drive G21
Нещо не е наред.
Аз четвърта година почнах и такова чудо не съм виждал.![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
Аз четвърта година почнах и такова чудо не съм виждал.
- Rangel
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1
Абсолютно нищо нормално няма! Аз ще направя 2 г., като две зими минават вече, такава глупост не се е случвала. Следващия път като изпише, вадиш тела - снимаш и отиваш за нов
.
- audiceco
- Гараж: Ford S-max 2.2 TDCI 6-tronic 200 h.p.
- Обратна връзка:
Отиди някъде където продават акумулатори и имат тестер да го закачат, може и да има проблем, който трябва да го решавате навреме по гаранция!
Ей такива бележки излизат:

Ей такива бележки излизат:

- kalata
- Гараж: Octavia 2 Elegance 2.0 TDI-PD DSG, 2007
Според мен не е нормално акумулатора на нова кола да се прецаква толкова бързо. По принцип говоря. Тук във форума и други колеги са се оплаквали.
Само за сравнение при мен - оригиналният акумулатор изкара 5 г., след това сложих Берга - изкара 8 г. От миналото лято съм с Варта, ще видим колко ще изкара.
Само за сравнение при мен - оригиналният акумулатор изкара 5 г., след това сложих Берга - изкара 8 г. От миналото лято съм с Варта, ще видим колко ще изкара.
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
-
observer
Офф, ами всъщност беше на умирачка телефона... като нищо ще е бил за него надписа.nmnikolov написа: 17.02.2020, 10:25:59 В тази връзка да питам има ли вероятност такива съобщение да изкарва и когато телефона е вързан с bluetooth и батерията му е почт паднала? На мен преди известно време ми изписа подобно съобщение, като в началото започваше с "Никола..." (такова е името на телефона ми). Веднага включих телефона да се зарежда и потеглих градско и повече не ми го показа. Не съм дозареждал акумулатора и вече седмици наред след това не ми го е изписвало повече.
Ама що пък не гасеше? Не беше чак толкова студено и беше загряла.
Ще я следя тия дни и ако пак го направи ще мина през акумулаторджиите да го премерят.
- odo
- Гараж: Х3 М40i
Моят акумулатор умря от раз на 2,5г., а няколко месеца преди това на ЕТ тестера каза, че е добре и ще живее 
- Sawyer
- Гараж: ///
И моят умря така без никакви симптоми преди това - само месец-два след като колата беше минала през Еуратек за обслужване и инспекция и бяха казали, че всичко е наред. На 3.5 години, посред лято - дори нямаше как да се търси обяснение в температурите.
Ходих по задачи съвсем нормално, паркирах да направя един обяд, връщам се и... няма никой. Смениха ми акумулатора по гаранция. Случва се, понякога дефектират![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
Ходих по задачи съвсем нормално, паркирах да направя един обяд, връщам се и... няма никой. Смениха ми акумулатора по гаранция. Случва се, понякога дефектират
-
nmnikolov
- Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG
Не знам, може да е била друга причината. При мен преди 1 или 2 седмици също не искаше да ми гаси колата на светофари и проверих в Info на Start/Stop системата и пишеше нещо от сорта на "Енергийните нужди на колата са високи". Изключвах всякакви консуматори, но пак не искаше да гаси двигателя. Не ми е показвало съобщение, че акумулатора е почти паднал. След 10-20 мин. започна да си гаси. Според мен това ми се струва нормално поведение. Най-вероятно автомобила е започнал да зарежда акумулатора в това време.observer написа: 17.02.2020, 14:55:42Офф, ами всъщност беше на умирачка телефона... като нищо ще е бил за него надписа.nmnikolov написа: 17.02.2020, 10:25:59 В тази връзка да питам има ли вероятност такива съобщение да изкарва и когато телефона е вързан с bluetooth и батерията му е почт паднала? На мен преди известно време ми изписа подобно съобщение, като в началото започваше с "Никола..." (такова е името на телефона ми). Веднага включих телефона да се зарежда и потеглих градско и повече не ми го показа. Не съм дозареждал акумулатора и вече седмици наред след това не ми го е изписвало повече.
Ама що пък не гасеше? Не беше чак толкова студено и беше загряла.
Ще я следя тия дни и ако пак го направи ще мина през акумулаторджиите да го премерят.
- redalex
- Гараж: i3
Една камара причини има да не гаси старт/стопа... не мисля, че по това може да се съди за здравето на акумулатора 
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
Най често не гаси при регенерация. Тия новите бензини нямаха ли и те филтър за твърди частици?
- igeorgiev82
- Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC
И кво да регенерира бензиновия филтър?
Сажди ли?![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Сажди ли?