Нова кола и молба за съвет

Модел Yeti от 2009 до 2017
Karoq от 2017
Kamiq от 2019
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
mehudi

Шкода Новак

Гараж: skoda kodiaq нафта

Мнение от mehudi »

Здравейте,

От седмица сме собственици на yeti 2.0 tdi-cr 110 kw, 6dsg, 4x4.

Ето похвалих се ;) аз лично съм много доволен засега, жена ми не може да си нагласи така седалката, че да и опира крака в пода, като натиска педала на газта. Няма пълно щастие.

Проблемът обаче, който не мога да реша и за който искам съвет - колата е bolero радио, има smart link, но няма навигация. Идеята е да си вържа тел чрез mirrorlink и да ползвам навигацията на тел. това звучи добре на теория, но на практика връзката е доста трудна (аз съм с samsung s4 mini) - при жена ми, която е с sony z3 compact връзката е в пъти по-добре.

И програмите за mirrorlink - от това, което намерих досега (а вЕрвайте, доста търсих) само sygic работи (и то sygic car navigarion) - обикновеният sygic - не.

Може ли някой да препоръча нещо, да сподели опит.

Предварително благодаря!
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2

Мнение от BlackPearl »

Здравей колега,
Поздравления за колата!
Относно, мирорлинка, малко трудна работа. Тук само един колега има мирорлинк на колата си- Петър Мулешков - muleshkov.
Можеш да се допиташ до него, да му пуснеш ЛС.
Обаче, беше споменал, че на неговата Фабия когато е в движение, екрана спирал.

Поздрави.
Изображение
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Здравей и честито за придобивката.
Както каза Искрен,нямаме много опит с мирор линка.Това е екстра от 1-2 месеца и няма автомобил с това.
Надявам се аз скоро да активирам на моето старо Болеро тази функция и ще пиша.Също съм с S4 мини.
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
Dimitar Dimov

Шкода Новак

Гараж: Skoda Octavia III 1.4 TSI 7DSG
Обратна връзка:

Мнение от Dimitar Dimov »

Здравей, пиша като прочел, не от личен опит. Sygic car navigarion е единствената ти възможност на този етап. Както вероятно си разбрал няма все още много приложения които да са одобрени за използване с mirror link. Само одобрените приложения няма да спират по време на движение. Идеята е безопастност при шофиране. Вероятно в бъдеще софтуерните защити ще бъдат преодолени от можещи и знаещи и тогава огледалната връзка ще работи и в движение. Само още нещо. Ако решиш да ползваш sygic car navigarion, то това приложение ползва google карти т.е. имаш нужда от постоянна нет връзка. Тези дни четох, че google пуснали и карти за използване offline. Някой ще каже вероятно, че нет има навсякъде. Да но излизайки извън страната нета е роъумингов и малко по скъп.

пп Сами за старите болера smart link/mirror link няма да има на 99.99999% Ама то не ти и трябва.... ;)
Аватар
La Furia Roja

Škoda Racer

Гараж: Skoda Octavia V/RS APR Stage 3 IS38, Skoda Octavia Scout, Harley Davidson Fat Boy 2019 FLFBS
Обратна връзка:

Мнение от La Furia Roja »

Честито и от мен за Йетито. 150к.с. Дизел 4х4 е чудесна комбинация.Зимата ще си като Снегорин. браво
Аз от тези Мирорлинкове нищо не разбирам,но използвам темата за да ти честитя придобивката.Дай малко снимки да се порадваме на Йетито. :)
@bega4kata каза:
Ама всичко да ти е Рево не е геройство.Всичко им е нескопосано на тях.Като започнеш от софтуера дето сеца, минеш през колера дето не пасва и стигнем до джантите, дето според И. Пецов няма проблем да се карат с навито тиксо на главините.
ivan_ivanov

Шкода Новак

Гараж: Skoda Octavia 3, L&K 2.0TDI DSG
Обратна връзка:

Мнение от ivan_ivanov »

Честито и от мен. Със здраве да си го караш снежното човече!
Аватар
markov

Шкода Новак

Гараж: Skoda Yeti Adventure 2.0 TDI - CR/103kW/140k.c. 6m. 4x4
Skoda Superb 2018 - 1.8 TSI - 132kW/180k.c.
Обратна връзка:

Мнение от markov »

Честито и от мен! Поздравления за избора. браво Със здраве и безаварийно да си я карате. И моето Йети няма навигация и съм в процес на проучване, но не мога да ти предложа съвети, понеже съм доста на Ви с подобен тип джаджи. Пусни снимки да му се порадваме. :)
mehudi

Шкода Новак

Мнение от mehudi »

здравейте,

благодаря за пожеланията. sygic car navigation работи, вкл в offline режим. общо взето работи добре. след 7 дни спря премиум версията и иска да се купува. търся някакъв крак, но засега не съм намерил (има колкото искаш само за sygic, но не и за sygic car navigation) - ако не намеря, явно ще се купува, ще гледам да уцеля някоя промоция.

другите програми (вкл google maps) спират като тръгне колата.

поздрави и весел ден!
Аватар
ivand911

Škoda Фен²

Гараж: Fabia1 1,4TDI 80HP '06
Обратна връзка:

Мнение от ivand911 »

Ами закупуването на sigic ,не е толкова скъпо, та по добре си го купи. Ако не се лъжа беше нещо между 60 и 80 евро, а и май имали някакви промоции на сайта им.
Аватар
SimichOil

Škoda Ludicrous

Гараж: Toyota RAV4 - Plug-in Hybrid
Обратна връзка:

Мнение от SimichOil »

Здравей :) Добре дошъл при нас и честито за снежния човек :) уникален мотор - 4х4 - чудно :) Дай малко снимки да се порадваме и ние на "снегорина"

Ето един линк - дано ти свърши работа - пробвай - уж пише че е кракната - пък да видим

Sygic Car Navigation
muleshkov

Шкода Новак

Мнение от muleshkov »

Здравейте
Аз съм със htc 816 при мен връзката е стабилна работи всичко но тръгне ли колата всичко изчезва дори и сиджика, който е с много постни карти.Проблемът идва от това да се ползват сертифицирани приложения. Предполагам след време да успеят да премахнат защитата и да се ползват всички налични приложения. За навигация си ползвам стреет пилот и съм много доволен
, дано се намети упдейт без защитата. Някой ако се рови по чуждите форуми по може да изкокне. При бмв примерно заводско неможе да се гледа тв в в движение , в ebay има модули дето позволяват гледането на тв в движение и др забранени функции.Ако някой намери решение нека пише
mehudi

Шкода Новак

Мнение от mehudi »

ivand911 написа:Ами закупуването на sigic ,не е толкова скъпо, та по добре си го купи. Ако не се лъжа беше нещо между 60 и 80 евро, а и май имали някакви промоции на сайта им.
sygic само за тел е €20, а ако се сложи mirrorlink (т.е. sygic car navigation) e €60. това не е проблем. проблемът е, че ще си сменям тел, а по форумите казват, че е било мъка да се смени лицензът от един тел на друг. а да плащам 2 пъти не ми се иска по принципни съображения.

иначе по време на 7 дневния тестови период sygic car navigation се държа много добре - работеше по време на движение и тн. проблемите идваха от тел ми - слаб е е вече, андроидът е 4, а не 5, gps сигналът изчезва (телефонът прегрява).

та такива ми ти работи.

а досега не съм срещнал кракната версия на sygic car navigation, която да работи - има в едни турски сайтове, но поне при мен тя не се зарежда.

ще разкажа за развитието.

а иначе от колата съм много доволен - повече отколкото очахвах.
mehudi

Шкода Новак

Мнение от mehudi »

в крайна сметка купих sygic car navigation - въпреки резервите ми за проблеми при смяна на тел. засега работи добре и съм доволен. опитах само с телефонна навигация, но не си е работа - при толкова голям екран на bolero-то, да се ползва 4,5 инчовия екран на тел е проява на неуважение към колата и към мен ;)

неудобството е, че тр да се стартира mirrorlink връзката преди да е потеглила колата, в идеалния случай преди да е запален двигателя, иначе не ще да се свърже. има безплатни програми, които правят връзването по-лесно.

в момента sygic car navigation-а е на коледна промоция с 25% намаление. съветът ми е да го купите на фирма (регистрирана по ддс) - така не ви начислява 20% ддс - на мен ми излезе в случая €50, което е горе долу приемливо за доживотно ползване.

от тук нататък проблемите са с телефона - колко бързо/лесно/точно лови gps сигнал, колко се нагрява при работа, батерията и тн.

при регистрацията sygic дават код с който може да се активира софтуера на друг тел. което на теория значи, че може да се редуваме да го ползваме аз и жена ми на телефоните си. дали ще е така на практика, не знам.

весели празници !
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Благодарим за полезната информация.
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
tekamata

Шкода Новак

Мнение от tekamata »

Малко късно, но да се включа и аз по темата.
Първо честито, колега - със здраве да си минаваш хиляди безгрижни километри. Един приятел има Йети още от първите бройки въобще внесени в Бг и се кълне в него с живота си - не иска и да чува за нищо друго, дано и ти останеш доволен.
Второ относно Sygic-a аз съм с платен от повече от две години и си струва парите, първо бях с кракнат, но много "сгъваше чадъра" в най-неподходящия момент, отнесе бая псувни и реално за сериозно пътуване особено извън страната не ставаше, затова платих. Сега е в пъти по-добре, вярно пак понякога след ъпдейти се държи странно, но бързо му оправят бъговете. Картата му за България е малко постна особено за по-малки населени места и често има само по една улица, но съм обиколил голяма част от Европа с него и има всичко: камери, паркинги, ресторанти, забележителности дори в най-затънтените райони. Само един приятелски съвет - аз лично преглеждам всеки път маршрута особено ако е по-дълъг и му слагам междинни точки през които да мине тъй като понякога предлага невероятно нелогични маршрути. Това само между другото де. Относно другите устройства със същия акаунт - не се притеснявай пиши на съпорта им помагат много бързо и нямаш грижи.
Иначе и аз много се надявам някой например Сами да измисли някоя магия и да можем и ние със "старите" болера да имаме мирърлинк - много често бих го ползвал.
Още веднъж честито и весело посрещане на новата година! [smilie=music.gif]
Публикувай отговор

Обратно към “Škoda Kamiq, Karoq, Yeti”