Здравейте,
От скоро съм собственик на Skoda Octavia Mk1 1.8t 4x4 Combi. Мисля да и сложа Stage1 и да стане към 180-190 коня.
Съответно ми се иска да може и да спира като за толкова и искам да сложа спирачки от vRS.
Има ли нещо друго, което трябва да се смени освен апаратите и дисковете? И има ли нещо по-специфично? Мислех си да намеря апаратите втора ръка (което за сега най ме притестнява, понеже са доста редки, пък и на части...) и да ги рециклирам, но има ли по-добър вариант?
С 16 джанти е, така че трябва да паснат.
Съжалявам, ако вече има такава тема, очаквах да намеря, но не успях.
Благодаря.
Skoda Octavia 1.8t 4x4
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
makar
- ЦецоNOL
- Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА - Обратна връзка:
Skoda Octavia 1.8t 4x4
Привет,
Като човек засилвал много 1.8Т с ремап само , ще те посъветвам следното.
Ремапваш
Почваш да си караш колата и тя ще си покаже иска или не иска.За мен няма никакъв смисъл от преминаване на ъпгейд на спирачките, освен ако не правиш поредица спирания от 200км/ч.
За нормална ежедневна употреба ще си ОК.
И не на последно място - ако ще и 340мм да сложиш, няма ли никой в главата докато се шофира, файда никаква.Не си мисли, че - слагам по-големите спирачки и Карлос Сайн Старши или колата сама ще спира.При А4/Пасат от тия години се минава на 312мм отпред и трябват - дискове, съпорти, при някои модели се сменя и шенкела.Апаратите са 1:1 , обикновено АТЕ 57.Но съпортите се продават с апаратите та.............
Относно ремапа - първо си ревизирай мотора - клапани, вакуум маркучи, картерната вентилация да се погледне и т.н.Катализатора в какво състояние е , защото може да стане мазало.
Като човек засилвал много 1.8Т с ремап само , ще те посъветвам следното.
Ремапваш
Почваш да си караш колата и тя ще си покаже иска или не иска.За мен няма никакъв смисъл от преминаване на ъпгейд на спирачките, освен ако не правиш поредица спирания от 200км/ч.
За нормална ежедневна употреба ще си ОК.
И не на последно място - ако ще и 340мм да сложиш, няма ли никой в главата докато се шофира, файда никаква.Не си мисли, че - слагам по-големите спирачки и Карлос Сайн Старши или колата сама ще спира.При А4/Пасат от тия години се минава на 312мм отпред и трябват - дискове, съпорти, при някои модели се сменя и шенкела.Апаратите са 1:1 , обикновено АТЕ 57.Но съпортите се продават с апаратите та.............
Относно ремапа - първо си ревизирай мотора - клапани, вакуум маркучи, картерната вентилация да се погледне и т.н.Катализатора в какво състояние е , защото може да стане мазало.

ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
-
barabasko
- Гараж: Octavia I 1.8T 4x4
Skoda Octavia 1.8t 4x4
Здравей колега! Аз имам същата и след ремапа, както каза колегата горе, сама ще ти покаже какво иска. Аз смених фланци на антифризните трасета и гарнитура на главата. На 20 годишен мотор колкото и гледан тия неща си заминават. От там, просто мисли в насока да я поддържаш в заводско състояние.
За мен заводските спирачки са ми достатъчни щом имам хубави гуми.
Ако реша да набивам пари в това купе, то ще е за окачване, кормилна рейка и по ниско профилни гуми (голямо прасе е в завоите) и шорт шифтър.
За мен заводските спирачки са ми достатъчни щом имам хубави гуми.
Ако реша да набивам пари в това купе, то ще е за окачване, кормилна рейка и по ниско профилни гуми (голямо прасе е в завоите) и шорт шифтър.