Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2004г. до 2013г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Здравейте колеги, преди броени дни си взех Шкода Октавия 2 140кс 2006г , та съм нов във форума
и изобщо не съм карал Шкода до сега. И след смяна на цялата ходова част (без амортисьори) ми се стори че вози
доста твърдо, амортисьорите са нови но най-евтините. В момента колата е на 15 цолови джанти и ми се иска да
я кача на 17 или 18 цола лятото, но предполагам че ще се влоши возията много защото в момента ме дразни доста камоли с по-големи колела.Въпросът ми е с каква марка амортисьори ще постигна нормална возия??? Благодаря предварително!!!
Кой е сменял амортисьорите , ако не си ти? Не са сменяни , а са нови? Да не би да са сложили грешни амортисьори и да нямат ход? От кой град си? Марки - Каяба, BILSTEIN, Сакс/Боге.
Предният собственик ги е сменял преди 4000км има си фактура а и си личи че са нови стабилни са но много друсат мисля че са Магнум,от Варна съм. Просто не мога да си обясня друга причина да вози толкова твърдо освен евтините амортисьори. Каква марка слагат на Шкода октавия от завода???
Не знам каква кола си имал преди, но Шкодите по-принцип си возят стегнато и една идея твърдо. Ако е била френска каквото и да сложиш няма да докараш такава мека плавна возия.
Предпочитам стегнатото окачване и доста време имах Ауди А3 което трябва да е със същото окачване до колкото разбрах....за това си купих и октавията защото съчета доста хубави неща но толкова твърдо возене на 15цола с толкова големи гуми (195 65 15) не съм усещал, все едно е на 17ки. Не мога още да разбера и това "пакет лоши пътища" да не би това да е проблема + менте амортисьори...незнам но всеки път като видя някое VRS с големите колелета се побърквам и искам да сменя всичко!!!
Е ти трябваше с тоя пакет лоши пътища да започнеш. Там пружините са по-дебели и твърди. И ако амортисьорите не са подходящи имаш голям миш-маш в колата сега.
Иди при Бегачката да я погледне.
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
Ще съм много благодарен ако се отърва от това друсане...
Някакви координати? И все пак ако е удобно не искам да се натрапвам и да създавам дискомфорт на човека....
Пише само амортисьори предни магнум но като я вдигнахме забелязах че пише магнум но с едни малки червени букви
а до колкото съм виждал логото не е такова...доста са измислени според мен. Ще ги сменя на 100% просто се изненадах
как може за някакви си 50-60лв повече да не сложат нещо читаво....
pergamontos_00 написа: 19.10.2019, 13:27:23
просто се изненадах
как може за някакви си 50-60лв повече да не сложат нещо читаво....
Не се коси,просто предния собственик я е подготвил за продажбата и ти си изтеглил "късата клечка".Надявам се,че като ги смениш ,ще постигнеш желания резултат!
Пак да ви обърна внимание на Пакет лоши пътища - има голяма разлика със стандартното окачване на Октавия 2. Моята в началото беше с този пакет, след време се сдоби с нормално окачване.
Колега, а лагер-тампоните над амортисьорите дали са сменяни? Може и там да са сложили някви евтинджоси, а може и да не са сменени изобщо. Оттам също много тупа-лупа се получава.
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
Най вероятно тампоните са сменяни понеже нямам никакви тропания или луфтове но какви са идея си нямам.
Понеже от скоро я карам и си викам да не съм аз толкова претенциозен но сутринта като минах
през край езерния във Варна всичко се друса...интересното е че като мина през легнал полицай
е съвсем прилично. почнах с мисълта да сменя амортисьори а днес колата влиза в сервиза за профилактика на
турбо и изпускателен колектор.....