проблем с EGR
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
Ивайло
проблем с EGR
Здравейте,от скоро притежавам Skoda Octavia 2013 4x4 ,автоматик 2.0 TDI 140Hp.Колата е страхотна но се появи проблем с EGR-а.Двигателят за сега работи нормално.От няколко сервиза ми казаха, че смяната е много сложна и скъпа.Моля за съвет!
- Баш Майстора
- Гараж: Шкода120L-52hp,
- Обратна връзка:
проблем с EGR
Какъв по-точно е пробема? Карай така и събирай пари за нов оригинален клапан. Смяната му не е кой знае какво.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
проблем с EGR
О да.... Все едно аз да ти кажа, да обърнеш 10 квадрата теракот с 16 ъгъла вътре не е кой знае каквоБаш Майстора написа: 04.10.2019, 12:09:50 Какъв по-точно е пробема? Карай така и събирай пари за нов оригинален клапан. Смяната му не е кой знае какво.
Смяната на ЕГР-а на 4х4 е много труд, свалят се полуоска, част от раздатка, DPF филтър и се откача мотора да виси, точат се течности разни...
Самия клапан (марков) е около 700лв. с работата отива над 1000лв. Има вариант и да не е умрял, само да се чисти, но пак труда е същия, а ако не помогне и трябва още веднъж да се разглоби, е тогава гледай сеир...
Естествено EGR може и да се ампутира, заедно с DPF-a и чистата съвест...
Последно промяна от Цецо75 на 04.10.2019, 12:23:42, променено общо 1 път.
Бееееее.....
- zloQQ
- Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA - Обратна връзка:
проблем с EGR
Заради 4х4-то е възможно да е тегава работата. Как се е появил проблем, а колата работи нормално? И да питам - Октавия 2 или 3, че не се разбира. В раздела за тройката е, пък е 140 коня от 2013... Нямам идея дали двигателите на 2 и 3 са идентични. На 2 не е много евтин клапана, но не е нещо нелепо като цена.
ПС Гледам, че Цецо ме е изпреварил
ПС Гледам, че Цецо ме е изпреварил
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
проблем с EGR
Проблема се появява на всички между 50 000 и 200 000км. При някой по няколко пъти. 
Колата си работи съвсем нормално, отначало чат пат набива грешка, чистиш, караш, зачестява и един ден още с паленето светва коледната елха и дотам. Личното ми впечатление, че масово не е счупен, запецнал е. Лошото е, че труда е толкова много, че рядко се рискува с чистене.
Ако не е 4х4 е наполовина труда, но пак си е работа. Не е като старите отгоре на мотора, там беше лесно...
P.S. Цената която съм дал е за О2. За О3 не знам колко е.
Колата си работи съвсем нормално, отначало чат пат набива грешка, чистиш, караш, зачестява и един ден още с паленето светва коледната елха и дотам. Личното ми впечатление, че масово не е счупен, запецнал е. Лошото е, че труда е толкова много, че рядко се рискува с чистене.
Ако не е 4х4 е наполовина труда, но пак си е работа. Не е като старите отгоре на мотора, там беше лесно...
P.S. Цената която съм дал е за О2. За О3 не знам колко е.
Последно промяна от Цецо75 на 04.10.2019, 12:29:21, променено общо 1 път.
Бееееее.....
- Баш Майстора
- Гараж: Шкода120L-52hp,
- Обратна връзка:
проблем с EGR
Цецо75, Еми време беше да се включи някой запознат
Успех с проблема!
Успех с проблема!
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
- audiceco
- Гараж: Ford S-max 2.2 TDCI 6-tronic 200 h.p.
- Обратна връзка:
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
-
Ивайло
проблем с EGR
Благодаря на всички за споделените мненияИвайло написа: 04.10.2019, 11:20:59 Здравейте,от скоро притежавам Skoda Octavia 2013 4x4 ,автоматик 2.0 TDI 140Hp.Колата е страхотна но се появи проблем с EGR-а.Двигателят за сега работи нормално.От няколко сервиза ми казаха, че смяната е много сложна и скъпа.Моля за съвет!
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
проблем с EGR
Когато го изолират софтуерно накарай ги да се уверят (ако могат), че е останал в напълно затворено положение!
Бееееее.....
- DoH_KuXoT
- Гараж: Passat B8 2.0tdi - 190hp
проблем с EGR
При изолиране на EGR поведението на двигателя става малко по-нервно, загрява по-бавно, не знам с регенерациите на DPF как ще се разберете , там EGR-а играе ключова роля.
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
проблем с EGR
Един познат наскоро направи точно това - изключи EGR софтуерно, без да пипа нищо хардуерно и без да махат филтъра (уж му го мерили и казали, че е ок засега). Неговия EGR също беше светнал на умряло.... Колата е С2/CFGB
Правил го е в www.dpf.bg. Каза, че в момента кара, няма ядове, но е навъртял малко километри за някакво по сериозно мнение. Не бил очарован от сервиза и отношението като цяло...
Да не се приема за препоръка, просто споделям!
Правил го е в www.dpf.bg. Каза, че в момента кара, няма ядове, но е навъртял малко километри за някакво по сериозно мнение. Не бил очарован от сервиза и отношението като цяло...
Да не се приема за препоръка, просто споделям!
Бееееее.....
-
Drago9205
- Гараж: 535xi
проблем с EGR
ЕГР-а играе до толкова роля, че когато функционира увеличава количеството сажди (particulate matter), които се отделят от двигателя.DoH_KuXoT написа: 07.10.2019, 12:25:56 При изолиране на EGR поведението на двигателя става малко по-нервно, загрява по-бавно, не знам с регенерациите на DPF как ще се разберете , там EGR-а играе ключова роля.
Реално спирането на ЕГР може само да удължи живота на DPF-а. 2-те системи се "борят" с 2 различни вида вредни емисии, които се отделят. Въпросните емисии (NOx и Particulate mater - Азотни оксиди и Твърди частици) са в обратна пропорция спрямо работният режим на двигателя.
Оптимално работещ дизелов двигател Common rail работи при високи температури в горивната камера, като отделя минимално количество твърди частици и много азотни оксиди. EGR-ът рециркулира отработени газове като ги вкарва обратно в горивната смес, което понижава температурата в горивната камера и съответно намалява отделяните азотни оксиди за сметка на твърдите частици. Съответно добавя се и ДПФ, за да се справи за повечето отделяни твърди частици. И те така