Здравейте колеги,
От скоро съм много горд собственик на Шкода Октавия 3 1.6 TDI 110к.с. както и съвсем откскоро съм член на този форум и откривам много полезна информация за този тип автомобили тъй като съм съвсем нов и във тази марка(идвам от Ауди а4).
Не, че съм тръгнал да правя състезания с шкодичката, но разцъквах възможностите и и не успях да включа 'sport mode' или иначе казано когато изместиш лоста докато си на директна в дясно би трябвало да се включи спортен режим и колата да стане една идея по пъргава и да държи повече време на по-ниска скорост.
Когато изместя лоста от директна на S не минава в спортен режим а директно в ръчен в който сам сменяш предавките. Някой ще подскаже ли къде бъркам или просто тази модификация няма спортен режим ?
Поздрави!
1.6 TDI - DSG Sport Mode
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
5rovaliev
- Гараж: Skoda Octavia III 2017 1.6 TDI 110PS
- intense
- Гараж: Octavia 3 FL 1.8 TSI DSG
1.6 TDI - DSG Sport Mode
Дръпваш лоста веднъж назад и ще влезе в спортен режим:) така се сменя между D и S.
-
5rovaliev
1.6 TDI - DSG Sport Mode
Дърпам го назад докато е в режим D ?intense написа: 01.06.2019, 23:30:53 Дръпваш лоста веднъж назад и ще влезе в спортен режим:) така се сменя между D и S.
- Rangel
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1
-
5rovaliev
1.6 TDI - DSG Sport Mode
Оказа се че наистина е доста по пъргава в режим S. И педала става много по респонсив на натискане.
Благодаря ви!
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
1.6 TDI - DSG Sport Mode
Сега караме рентван Туаран в такава комбинация...
Много е тегава кутията на D...вдига предавки прекалено рано, въобще не ме кефи освен по магистрала. На баири със завои, направо имам чувството, че ще си изплюе буталата с кашлица.
Само на S я караме. И разхода е същия поне с моя стил на каране, а аз минвам за чичка.
Много е тегава кутията на D...вдига предавки прекалено рано, въобще не ме кефи освен по магистрала. На баири със завои, направо имам чувството, че ще си изплюе буталата с кашлица.
Само на S я караме. И разхода е същия поне с моя стил на каране, а аз минвам за чичка.
Бееееее.....