Колата е О3 2.0D 150 к.с.
Изтича ми гаранцията на колата и гледам да се ориентирам какво се предлага като консумативи при обслужванията които ми предстоят.
1. Смятам да мина на Амсойл 5/30 европейската формула и да почна на 15к да го сменям. 99% от карането ми е извънградско.
2. Смятам на смяна на масло, да сменям и всики филтри. Има ли такава нужда, в предвид, че до момента са ми сменяли горивен на 60к а останалите на 30к?
3. Държа на качествени или да кажем нормални филтри при смянята. Какво бихте ми препоръчали.
4. Звънях в ЕТ и ми казах, че агренаж се сменя на 150к без значение годините. Бях се засилил да го сменям, че съм останал с впечатлението, че или на 5 години или на 200к.
Избор на консумативи?
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
NRG
- Гараж: Октавиа 3 2.0D
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Избор на консумативи?
Това е какво бих направил аз, без да имам претенции че е правилно.
1. Амсоил - добре. На 15к - добре, предвид факта, че караш много извънградско, особенно ако караш умерено (т.е. не държиш 160+ км/ч)
2. Маслен филтър на всяка смяна на маслото. Въздушен + климатик - на 10к. Но аз карам и доста градско, при теб може спокойно пак на смяна на маслото. Горивен - на 2 смени на маслото е ОК според мен, че може и на 3 смени (караш извънградско).
3. Тип на филтрите - има списък с клубни партньори, те ще ти помогнат за избора на марките.
4. Ангренажа - аз бих го сменил около 150к или на 5-7 година. Горе долу на това време и смяна на масло скорости, ако си на ръчни. Ако си DSG, там по предписание.
1. Амсоил - добре. На 15к - добре, предвид факта, че караш много извънградско, особенно ако караш умерено (т.е. не държиш 160+ км/ч)
2. Маслен филтър на всяка смяна на маслото. Въздушен + климатик - на 10к. Но аз карам и доста градско, при теб може спокойно пак на смяна на маслото. Горивен - на 2 смени на маслото е ОК според мен, че може и на 3 смени (караш извънградско).
3. Тип на филтрите - има списък с клубни партньори, те ще ти помогнат за избора на марките.
4. Ангренажа - аз бих го сменил около 150к или на 5-7 година. Горе долу на това време и смяна на масло скорости, ако си на ръчни. Ако си DSG, там по предписание.
Бееееее.....
-
ceckoguide
- Гараж: Skoda Octavia 3 2.0TDI 150
Избор на консумативи?
Аз съм със същия мотор, масло лично аз сипах Shell 0в30 понеже с такова е била до сега колата, за сега 7к км ядове с него нямам, другото което бих препоръчал е Тотал, амсойл да си призная ги чувам за първи път, а работя в тази сфера.Относно филтрите аз сменям на всяка смяна всичките, особенно горивния с нашите горива не бих си и помислил да пропусна, но това е мое мнение.Ангренаж на 150к ако го сменяш само е ЕТ и ти дадат гаранция, слагаш ли алтернативи тип Contitech, Ina, Skf и т.н. на 60-70к се сменя.За марките на филтри като качествени бих ти препоръчал Mann, Knecht, Mahle тези 3-те са от най-качествените.
- zloQQ
- Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA - Обратна връзка:
Избор на консумативи?
0w30 за летните жеги? Не, че не става, но има 5w30 за целта. Относно “Contitech, Ina, Skf” - ти, сериозно ли? Ina не са ли оригиналните за вграждане? А т’ва, че работиш в сферата, (атмосферата, стратосферата...), а не знаеш, що е то Amsoil - даже няма да го изкоментирам! Не за друго, но не вярвам, какво чета просто ![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
- sonnyer
- Гараж: Kia Sportage NQ5 1.6 T-gdi 150ps Manual-6 speed
Ex: Skoda Superb II FL CFGB
Избор на консумативи?
И аз бих допълнил, че Mahle-Knecht са една компания. Имат различни кутии, но е едно и също. Mann са добри, да. Общо взето топ за афтърмаркет.