Въпрос за GPS навигация на радио "Bolero 2 Din" на О3?

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2013г. до днес
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Petko5

Шкода Новак

Гараж: VW Golf 3, AAM
Škoda Octavia III, 2,00-TDI, 150ps

Мнение от Petko5 »

Здравейте Колеги,
Има ли начин да подкарам от телефона GPS навигация на радио "Bolero 2 Din" на Шкода О3 - 2018год ?
Миналата година използвах едно приложение "android auto apps" от "google play" и работеше много добре, но от близо 2м. нещо се бъгна и не работи...
Не че е някаква драма, но ако някой има идеи ще се радвам да ги сподели :)
Телефоните който използвам са huawei mate 10 lite и huawei mate 20 lite.

Благодаря предварително :)
Когато нещата отидат по дяволите, не отивай с тях !
Аватар
igeorgiev82

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC

Мнение от igeorgiev82 »

Android Auto,си работи.Проблема е в твоя тИвИлизор :)
Изтегли си последния релийз от apk mirror-a и пробвай пак ;)
Аватар
JORDITO

Почетен член

Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers

Мнение от JORDITO »

Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
Аватар
Германеца

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Rapid Spaceback 1.6 diesel, 90 PS, 7 DSG,
Skoda Octavia 3 RS, 2.0 diesel, 184 PS, 6 DSG

Мнение от Германеца »

@JORDITO, за да стане тази шашма, телефона трябва да е рутнат, моя - Cat s60 го мъча вече половин година само за да го "огледална" на Болерото. И не ще, това е положението.
Аватар
JORDITO

Почетен член

Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers

Мнение от JORDITO »

Германеца, не съм го тествал. За стария вариант искаше рутване, за този си помислих,че може и без рут да мине.
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
Petko5

Шкода Новак

Мнение от Petko5 »

igeorgiev82, Инсталирах "apk mirror" и дадох актуализация на "android auto apps", но след като отворя приложението, пак иска актуализация и ме изхвърля със следния текст "Този елемент не е налице в държавата ви"...
Може и аз да нещо да не правя като хората...
Инсталирах и едно приложение "SOMO", не знам дали с него ще се получи.
markbenz

Шкода Новак

Гараж: Шкода Октавия 1.0tsi 115 cv.DSG7 2019
Обратна връзка:

Мнение от markbenz »

Ще ти обясня как да го оправиш и ще ти работи също като на телефона, но пиши на л.с. или на имейла, marko10@abv.bg, щото е много дълго за обяснение
Аватар
igeorgiev82

ŠKODA MASTER

Мнение от igeorgiev82 »

markbenz, мисля,че ще е полезно да го опишеш тук,за да може и други колеги да го направят.Аз също така и не можах да подкарам Mirror link [smilie=pardon.gif]
markbenz

Шкода Новак

Гараж: Шкода Октавия 1.0tsi 115 cv.DSG7 2019
Обратна връзка:

Мнение от markbenz »

igeorgiev82 написа: 10.05.2019, 07:15:27 markbenz, мисля,че ще е полезно да го опишеш тук,за да може и други колеги да го направят.Аз също така и не можах да подкарам Mirror link [smilie=pardon.gif]
[/q
igeorgiev82 написа: 10.05.2019, 07:15:27 markbenz, мисля,че ще е полезно да го опишеш тук,за да може и други колеги да го направят.Аз също така и не можах да подкарам Mirror link [smilie=pardon.gif]
С удоволствие,стига да съм полезен. Значи Mirrorlink работи само с определени телефони, на моя Хиаоми не работи.Ако имате iphone 5 и нагоре ползвайте Car Play, ako искате да ползвате mirrorlink,влезте в страницата www.mirrorlink.com и проверете Вашия телефон дали го има в списъка на сайта. Ако го няма, имате два варианта, да си купите някой евтин и счупен Sony Xperia Z 1 и по нов и мирорлинка го има инсталиран в софтуера на сонито. втория вариант е да ползвате Android auto. Тук работата е малко по сложна. Първо ви трябва андроид телефон който е рутнат иначе не става. След като рутнете телефона инсталирайте първо от Google play Android auto приложението,ако в БГ не ви дава да го свалите, o този сайт https://mzdconnecthacks.com/downloads/ сваляте AA Phenotipe Patcher 0.8, и AA Mirror Plus 1.01a, качвате ги в телефона и ги инсталирате като първо е АА Phenotipe patcher, и от него инсталирате AA Mirror Plus. След това следват настройки можете да ги проследите от това видео: или някое подобно, това е на испански, има и на руски само че са за по старата версия на АА Мirror, която обаче не можеш да настроиш резолюцията на екрана. Да допълня, за тези които искат да ползват Mirror Link, трябва да отключите Болерото или Smart Link-a защтото изключва при потегляне, и не може да се ползва навигатора. И още, при всички случаи със Android Auto и Car Play, работи навигацията с Google maps.
Petko5

Шкода Новак

Мнение от Petko5 »

Много ми е интересно, защо Android Auto миналата година работеше, а сега не...!?
И какво излиза, че трябва да си купиш определени марки телефони или да рутнеш телефон....пълно безумие, наистина не разбирам... [smilie=unknown.gif]

JORDITO, Не става по този начин, телефона трябва е рутнат :) , както го е обяснил колегата Германеца ;)

Благодаря ви Колеги за оказаната помощ, купувам си една хубава стойка телефон и приключвам цялата драма...

Още един въпрос, има ли официална платена версия за подкараш навигацията и ако да, каква е цената ?
Аватар
igeorgiev82

ŠKODA MASTER

Мнение от igeorgiev82 »

Petko5 написа: 10.05.2019, 20:29:19 защо Android Auto миналата година работеше, а сега не.
При мен,не е отказвало никога да работи?Всеки ден го ползвам заради Waze.Не знам при теб как и защо не работи.
Инсталираш ли всички ъпдейти на приложенията?
Аватар
Георги Г

Škoda Ентусиаст

Гараж: Superb 3, 2.0 TDI, 190HP

Мнение от Георги Г »

Нави през андроид ауто не трябва да е рутнат телефона.
Petko5

Шкода Новак

Мнение от Petko5 »

igeorgiev82, При мен проблема се появи от близо 3/4 м. назад.
Имах проблем със "системата свободни ръце" - комуникацията на личния телефона huawei mate 10 lite с радиото, тоест, радиото показваше всички номера записани на телефона, но много малко "Имената" от телефона.
Не знаех къде е проблема и започнах от най лесното, връщане на радиото на колата в заводски настройки.., не стана...
Следващия етап бе, връщане на телефона в заводски настройки, като направих пълно копие на телефона в "Облак" и разгеле до ден днешен нещата с "системата свободни ръце" се оправи..., явно проблема е бил в телефона...
Реших да пробвам Android Auto, да го загрея ...както се казва за летните отпуски и "Муки"....
Не знам, може и проблема, както казваш да е в моя тУливизор, но защо това приложение Android Auto изчезна от google play, имам и друг телефон, но приложението го няма....
Petko5

Шкода Новак

Мнение от Petko5 »

Георги Г, Съгласен съм и при мен беше така и работеше перфектно..., но сега се бъгна... и не знам защо...
Аватар
igeorgiev82

ŠKODA MASTER

Мнение от igeorgiev82 »

Petko5 написа: 10.05.2019, 21:34:46 Android Auto изчезна от google play,
От там,не можеш да го изтеглиш.Ако си го теглил от там,нямам идея как ти е тръгнало(освен ако не живееш в Западна Европа),след като не се поддържа в България.Аз си го изтеглих от apkmirror,и от време на време го актуализирам,като тегля последния релийз пак от там.
п.п.Попълни си профила
От къде си,каква е колата,щото в Голф 3 няма AAuto i Mirror link [smilie=sarcastic.gif]
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia III”