Светна символа двигател на таблото, дайте съвети.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- kalata
- Гараж: Octavia 2 Elegance 2.0 TDI-PD DSG, 2007
Момчета,
днес по време на движение светна оранжевия символ с двигател на таблото. Тук едни другари ме успокоиха, че вероятно е нещо с катализатора и да не се плаша толкова. Уикенда ще прочета каква е грешката, но дайте и вие съвет или успокоение. О2 2.0TDI BKD.
днес по време на движение светна оранжевия символ с двигател на таблото. Тук едни другари ме успокоиха, че вероятно е нещо с катализатора и да не се плаша толкова. Уикенда ще прочета каква е грешката, но дайте и вие съвет или успокоение. О2 2.0TDI BKD.
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
- skodko
- Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
- Обратна връзка:
Много неща може да са, трябва да се прочете колата.
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
- kalata
Трябва ли сериозно да се притеснявам до прочитането? Колата беше около месец в сервиз за цялостно боядисване, днес и беше втора разходка за последния месец. Това дали има нещо общо?
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
- coverdale
- Гараж: Octavia 4 FL-1,5TSI DSG 150PS MHEV, WV T-Rock 2.0TSI 190PS 4x4 DSG,M340I X Drive G21
Освен да са ти боядисали и двигателя.... ![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
- Бай Миле-Шивача
- Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl killer
- Обратна връзка:
Карай смело, тя и при мен светна... гасиш-палиш и готово, пък и може да си я ползваш за коледна елха ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Обикновено слез престой от месец при бояджии,има проблем с наляганията на турбото.
Ама прочети я първо,щото хвърляме боб.
Ама прочети я първо,щото хвърляме боб.
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

- kalata
Сами, ти сега пак ме хвърли в тревоги
Знаеш колко съм стресиран на тема турбо.
Утре или в неделя ще прочитам, дано е нещо дребно.
Знаеш колко съм стресиран на тема турбо.
Утре или в неделя ще прочитам, дано е нещо дребно.
- kalata
1 Fault Found:
012547 - Motor for Intake Manifold Flap (V157): Malfunction
P3103 - 000 - -
Freeze Frame:
Fault Status: 01100000
Fault Priority: 2
Fault Frequency: 20
Mileage: 50740 km
Time Indication: 0
Date: 2000.00.00
Time: 17:07:42
Freeze Frame:
RPM: 882 /min
Speed: 0.0 km/h
Load: 0.0 %
Voltage: 14.29 V
Bin. Bits: 00001011
Torque: 136.6 Nm
Torque: 0.0 Nm
012547 - Motor for Intake Manifold Flap (V157): Malfunction
P3103 - 000 - -
Freeze Frame:
Fault Status: 01100000
Fault Priority: 2
Fault Frequency: 20
Mileage: 50740 km
Time Indication: 0
Date: 2000.00.00
Time: 17:07:42
Freeze Frame:
RPM: 882 /min
Speed: 0.0 km/h
Load: 0.0 %
Voltage: 14.29 V
Bin. Bits: 00001011
Torque: 136.6 Nm
Torque: 0.0 Nm
- kalata
Мамка и на тая клапа дето ме стресна
Моята оригиналната миналата година строши зъбните колела. Изкара 8 години де. Сложих друга от кола на малко километри уж, но изкара само година. Странното е, че не я усетих като предната - не върти напразно като след строшени зъбчатки, дори двигателя не се разтриса особено при гасене. Утре ще проверявам за хлабава или мокра букса, както и за някакви звуци по-отблизо. Сами, ти поне бая бройки са ти минали през ръцете - освен трошене на зъбчатките как другояче се прецаква клапата? Електрониката? Аз старата си я пазя - там са зъбчатките, ако тази е здрава механично - мога ли от две една да събера? Лесно ли се разглобява/сглобява? Ти беше обяснявал преди как да се подобри, че да не събира масло.
Моята оригиналната миналата година строши зъбните колела. Изкара 8 години де. Сложих друга от кола на малко километри уж, но изкара само година. Странното е, че не я усетих като предната - не върти напразно като след строшени зъбчатки, дори двигателя не се разтриса особено при гасене. Утре ще проверявам за хлабава или мокра букса, както и за някакви звуци по-отблизо. Сами, ти поне бая бройки са ти минали през ръцете - освен трошене на зъбчатките как другояче се прецаква клапата? Електрониката? Аз старата си я пазя - там са зъбчатките, ако тази е здрава механично - мога ли от две една да събера? Лесно ли се разглобява/сглобява? Ти беше обяснявал преди как да се подобри, че да не събира масло.
- bega4kata
Tiguan TDI 4motion
Може,погледни в темата на моята стара кола.
Но е трудно.
Но е трудно.
GUNTER SERVICE

- kalata
Прочетох написаното в онази тема, но ми се струва, че по някое време си редактирал и посъкратил. Или някъде другаде беше обяснявал за клапата - как се стичало масло, кое уплътнение пропускало, как да се оправи проблема. Май казваше да се продупчи малък отвор някъде, за да изтичало маслото. Сещаш ли се? Отварянето на капака трудно ли е - малко като консерва се действа.
Ако втората клапа е със здрави зъбни колелета, дали ще мога да ги прехвърля на старата? Оста видях, че е кофти за махане, но аз няма да я махам. Механично се чудя дали ще стане.
- kalata
Тая клапа е баси недомислената. Отворих старата - вътре е пълна с масло, механика, ел. платка - всичко плува. И двете зъбни колела са счупени. Едното е набито в оста - никакъв шанс за махане и подмяна. И тази на колата предполагам ще изглежда по същия начин. Колеги хайде включете се. Има ли подобрен модел на тая клапа? Насоки нещо?
- bega4kata
Tiguan TDI 4motion
Няма подобрен.
Купувай си нова и караш.
Купувай си нова и караш.
GUNTER SERVICE

- kalata
Моята отзад е с буква G. Ако е с друга буква има ли някаква разлика? Някъде прочетох, че с М накрая е по-нов модел.
?
?
-
goshou
- Гараж: Superb 3 L&K 2.0TSI 4x4 2017г.
Каквато и да и да вземеш от тези ще стане 038128063G/L/F/M или PIERBURG 7.14393.26.0; 714393260.
На мен май месец ми се прецака клапата и си купих от ebay.co.uk за 100 паунда оригинална нова. Ето това е линка от който пазарувах. Всичко е точно както е в описанието и снимките.
http://www.ebay.co.uk/itm/NEW-OEM-Pierb ... 1722333338
Според мен цената е много добра защото за тези пари тука си намирах втора употреба. А в еуратек ми предлагаха нова за около 500лв.
ПС: единствената разлика беше,че тази клапа която ми дойде беше накрая с буква "L" а моята беше с "G" , но нямаше никакъв проблем, работи перфектно.
На мен май месец ми се прецака клапата и си купих от ebay.co.uk за 100 паунда оригинална нова. Ето това е линка от който пазарувах. Всичко е точно както е в описанието и снимките.
http://www.ebay.co.uk/itm/NEW-OEM-Pierb ... 1722333338
Според мен цената е много добра защото за тези пари тука си намирах втора употреба. А в еуратек ми предлагаха нова за около 500лв.
ПС: единствената разлика беше,че тази клапа която ми дойде беше накрая с буква "L" а моята беше с "G" , но нямаше никакъв проблем, работи перфектно.