Проблем с паленето
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
pasator
- Гараж: Škoda Octavia 2 1.9TDI
Проблем с паленето
Здравейте колеги!
Имам проблем с паленето на Шкода Октавия 2.0 116 к.с.
В момента няма проблем,колата си пали нормално.Забелязах,че проблема се наблюдава само лятото и ранна есен,когато времето е топло.
Дори и сутрин при студен двигател,когато реша да запаля....припалва,на два-три цилиндъра за 2-3 секунди и изгасва.След това отново и пак същият резултат и така 4-5 пъти подред и чак тогава си запалва нормално.
Карам примерно 10-20 км,изгасям колата и след час примерно,когато реша да паля отново-същата картинка.
Пак казвам,това се случва само лятото,в момента колата си пали нормално на първото стартиране още,на 2-3 оборота.
Познати ми казаха,че това най вероятно имало проблем с някакъв температурен датчик,но те били 2 или 3 датчика и не се знаело кой точно е проблемният и затова реших да отворя тази тема,в случай,че някой е имал подобен проблем и реши да сподели и да помогне.
Благодаря Ви предварително!
Имам проблем с паленето на Шкода Октавия 2.0 116 к.с.
В момента няма проблем,колата си пали нормално.Забелязах,че проблема се наблюдава само лятото и ранна есен,когато времето е топло.
Дори и сутрин при студен двигател,когато реша да запаля....припалва,на два-три цилиндъра за 2-3 секунди и изгасва.След това отново и пак същият резултат и така 4-5 пъти подред и чак тогава си запалва нормално.
Карам примерно 10-20 км,изгасям колата и след час примерно,когато реша да паля отново-същата картинка.
Пак казвам,това се случва само лятото,в момента колата си пали нормално на първото стартиране още,на 2-3 оборота.
Познати ми казаха,че това най вероятно имало проблем с някакъв температурен датчик,но те били 2 или 3 датчика и не се знаело кой точно е проблемният и затова реших да отворя тази тема,в случай,че някой е имал подобен проблем и реши да сподели и да помогне.
Благодаря Ви предварително!
- zzankov
- Гараж: Шкода Октавиа 2001
AQY
85kW/116 hp
Проблем с паленето
Здрасти.
Имаш ли агу?
Съмнявам се,че от датчика.
Имах същите проблеми.
Шибни една добавка за чистене на дюзи.
100 октана бензин,и покарай.
Яко,дръж я между 3 и 4500 оборота.
Имаш ли агу?
Имах същите проблеми.
-
pasator
Проблем с паленето
Да имам с газов инджекцион съм,но защо само при топло време се появява проблема,а сега когато е студено всичко е ОК?zzankov написа: 27.02.2019, 21:26:08 Здрасти.
Имаш ли агу?
Имах същите проблеми.
- zzankov
AQY
85kW/116 hp
Проблем с паленето
megatronS написа:Zdravko Zankov написа:Имам и аз една теория,все още непроверена на практика.
Както споменах,при Т на околната среда над 12-15 градуса първото палене за деня е проблемно.
Пали от втори,трети път.
Препука и гасне.
Сменен Т датчик,без ефект.
ТРИМ-овете са наред,и краткосрочния и дългосрочния.
Първа сонда играе енергично,0.1-0.9 и нещо си.
От както Т на околната среда паднаха,5-8-10 градуса пали от първия път.
Познат автомонтьор с Бора 2.0/116кс сподели за същия проблем.
Неговата версия е,замърсени,затиснати дюзи.От нагар,лакови отлагания и т.н.
При по-студено време ЕКУ "държи" дюзата по-дълго време отворена,респективно повече бензин.
Качествен бензин+добавка за дюзи и решил проблема.
Теорията е проверена и отговора си го написал правилно. Точно това се случва в конкретно описания случай. Така, че при подобни симптоми се проверяват и дюзите. Отлаганията са чудовищни при тези хубави горива.
-
pasator
Проблем с паленето
Благодаря за съвета колега,ще опитам варианта който си ми предложил,проблема е,че в няколко магазина търсих и намирам само добавки за почистване на дюзи на дизелови двигатели.За бензинови инжекциони не намирамzzankov написа: 01.03.2019, 06:59:21megatronS написа:Zdravko Zankov написа:Имам и аз една теория,все още непроверена на практика.
Както споменах,при Т на околната среда над 12-15 градуса първото палене за деня е проблемно.
Пали от втори,трети път.
Препука и гасне.
Сменен Т датчик,без ефект.
ТРИМ-овете са наред,и краткосрочния и дългосрочния.
Първа сонда играе енергично,0.1-0.9 и нещо си.
От както Т на околната среда паднаха,5-8-10 градуса пали от първия път.
Познат автомонтьор с Бора 2.0/116кс сподели за същия проблем.
Неговата версия е,замърсени,затиснати дюзи.От нагар,лакови отлагания и т.н.
При по-студено време ЕКУ "държи" дюзата по-дълго време отворена,респективно повече бензин.
Качествен бензин+добавка за дюзи и решил проблема.
Теорията е проверена и отговора си го написал правилно. Точно това се случва в конкретно описания случай. Така, че при подобни симптоми се проверяват и дюзите. Отлаганията са чудовищни при тези хубави горива.
- zzankov
AQY
85kW/116 hp
Проблем с паленето
http://www.bardahl.bg/bg/product/a/4278
Ето това е изпробвано.
Ето това е изпробвано.
-
miroslav_r
- Гараж: Octavia 2.0 tdi AZV
Проблем с паленето
Също много хубав препарат.
http://xenum.expertoils.com/index.php?i ... er=product
http://xenum.expertoils.com/index.php?i ... er=product
-
pasator
Проблем с паленето
Благодаря за линка колега,ще опитам,чувал съм добри отзиви за продуктите на Бардал.
Мен ме притеснява нещо друго....днес на два пъти ми го направи същият проблем с паленето,а температурата на въздуха навън беше 4-5 градуса.
Дори първият път като палих сутринта беше под 4 градуса.
- zzankov
AQY
85kW/116 hp
Проблем с паленето
А масло гори ли,и колко ако го гори?
-
pasator
Проблем с паленето
Той тоя двигател 2.0 по принцип си гори масло."Хапва" по около литър и половина на 10 000 км.
Ако проблема е в горивната система,аз май трябва първо да сменя горивният филтър,защото него не съм го сменял 3 години и тогава да наливам присадката за почистване на дюзите
- zzankov
AQY
85kW/116 hp
Проблем с паленето
Маслото и пренебрежимо малко като разход.
Смени филтъра,не е скъп.
Смени филтъра,не е скъп.
-
pasator
Проблем с паленето
Разхода на масло е нисък,защото аз не "ръчкам" по принцип колата.Рядко карам над 3200-3500 оборота.Досега каквато и кола да съм имал съм избягвал да я тормозя.Налях добавка на Лики Моли днес и сега ще карам на бензин поне 300-400 км.Ходих и да сменям горивният филтър и обясних какъв е проблема и какво съм предприел и майстора каза,че едва ли ще е от филтъра,но каза да го сменя след като изразходвам бензина с добавкатаzzankov написа: 04.03.2019, 10:31:31 Маслото и пренебрежимо малко като разход.
Смени филтъра,не е скъп.