Неравномерна работа при студен двигател 2,0 tdi 190
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Георги Г
- Гараж: Superb 3, 2.0 TDI, 190HP
Здравейте!
Отдавна го забелязах този проблем, но тъй като имам печка рядко се сещам за него.
Та...при студен старт двигателя работи неравномерно. Усещането е като много бързо прекъсване на горивото. На оборотомера не се забелязва, но на слух двг "пулсира". Честота - веднъж в секунда долу горе. При леко подаване на газ (1200-1300об) вече е по начесто. След 10тина мин вече се оправя, т.е. прави го само на студен двигател. Вярно бая електроника, ама нещо ме съмнява да е нормално.
Ще ми се да чуя ваши предположения, че иначе трябва да я оставя да нощува в ЕТ и сутринта евентуално да ми кажат - нищо и няма.
@Rangel, @SimichOil, при вас нещо?
Отдавна го забелязах този проблем, но тъй като имам печка рядко се сещам за него.
Та...при студен старт двигателя работи неравномерно. Усещането е като много бързо прекъсване на горивото. На оборотомера не се забелязва, но на слух двг "пулсира". Честота - веднъж в секунда долу горе. При леко подаване на газ (1200-1300об) вече е по начесто. След 10тина мин вече се оправя, т.е. прави го само на студен двигател. Вярно бая електроника, ама нещо ме съмнява да е нормално.
Ще ми се да чуя ваши предположения, че иначе трябва да я оставя да нощува в ЕТ и сутринта евентуално да ми кажат - нищо и няма.
@Rangel, @SimichOil, при вас нещо?
- PRO
- Гараж: VAG PQ46 3T
Powered by CAXC
- Георги Г
Откак съм я взел само максмоушън на ОМВ.
То по-скоро бих помолил някой от разбиращите с vcds, който ще идва на Чепеларе, евентуално да я закачим и да видим малко данни.
То по-скоро бих помолил някой от разбиращите с vcds, който ще идва на Чепеларе, евентуално да я закачим и да видим малко данни.
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
На мен точно такава ми замръзва преди две години, ОMV max motion. Верно, че беше голям студ.Никога преди и след това зареждане не ми е замръзвала нафта. За след това е ясно, в ОМV не стъпвам, освен да пикая. Няма да те заболи да пробваш някакво друго гориво.
- Георги Г
С предният ми автомобил (дизел 150 к.с. евро4) 100к км пак от тези бензиностанции не съм имал никакви проблеми и нещо не ми се вярва да е от горивото, но...знам ли.
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
- Rangel
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1
Аз нямам такива наблюдения. За сега никакви проблеми, но все пак са минати едва 16к км.
- SimichOil
- Гараж: Toyota RAV4 - Plug-in Hybrid
- Обратна връзка:
Аз досега всичките си коли ги зареждам на ЕКО - и такива неща не съм забелязвал.
Хем и студена я паля всеки следобед като си тръгвам от работа. Опитай наистина с друга нафта.
Хем и студена я паля всеки следобед като си тръгвам от работа. Опитай наистина с друга нафта.
- Георги Г
Значи от горивото викате...
Рашо това го забелязах есента като застудя. Тогава е била на 12-13к км.
Рашо това го забелязах есента като застудя. Тогава е била на 12-13к км.
- Rangel
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1
Никакви грижи. Аз също зареждам само на ЕКО и то обикновена нафта. Никакви проблеми до сега.
- SimichOil
- Гараж: Toyota RAV4 - Plug-in Hybrid
- Обратна връзка:
Преди няколко години си направих един експеримент.
Трябваше да пътувам около 1.5 - 2 месеца по един и същ маршрут всеки ден. Един резервоар с нафтата на ОМВ макс моушъ. Един с Лукойл Екто, Еко премиум, Еко Economy, Шел няква ултра нафта - рейс нещо...
Е от всичките - аз не усетих разлика. Един тип каране - един маршрут - един и същ разход. Само при ЕКО Еconomy - забелязах като че ли двигателя работеше една идея по-меко. От тогава - само това сипвам. Зима не е замръзвала.
Трябваше да пътувам около 1.5 - 2 месеца по един и същ маршрут всеки ден. Един резервоар с нафтата на ОМВ макс моушъ. Един с Лукойл Екто, Еко премиум, Еко Economy, Шел няква ултра нафта - рейс нещо...
Е от всичките - аз не усетих разлика. Един тип каране - един маршрут - един и същ разход. Само при ЕКО Еconomy - забелязах като че ли двигателя работеше една идея по-меко. От тогава - само това сипвам. Зима не е замръзвала.
-
Motorhead
- Гараж: Октавия 3
А дали може да е свързан "проблема" с маховика? В кавички е проблем щото за мен не би трябвало да е проблем както е описано.Само предположение щото не съм механик.
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
То може и да не е от нафтата, ама това най малко ще ти наруши ежедневието, ако го пробваш
А и като ти кажат в ЕТ, ами от нафтата е, ще можеш да им кажеш.... каквото си искаш 
- todor87
- Гараж: Skoda_Superb_3_Combi_2.0_TSI_4×4=>
=>Revo Stg_2 killer😁
Нищо й няма.
Такива "контракции" са нормални при не загрял двигател и пр.
Много я знаеш какво си адаптира и наглася по всяко време
Такива "контракции" са нормални при не загрял двигател и пр.
Много я знаеш какво си адаптира и наглася по всяко време
- Георги Г
Уффф Тоше...баш така си мисля и аз, ама нещо взе да ме човърка отвътре.
Ще изгоря 2-3 резервоара от Еко за проба.
Благодаря на включилите се!![thank_you2 [smilie=thank_you2.gif]](./images/smilies/thank_you2.gif)
Ще изгоря 2-3 резервоара от Еко за проба.
Благодаря на включилите се!
![thank_you2 [smilie=thank_you2.gif]](./images/smilies/thank_you2.gif)