DSG 6 DQ 250 смяна масло?
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
A_z_a_z_e_l
Здравейте колеги!
От известно време чета форума Ви,като прави впечатление добрия "тон" и колегиалност тук.
Имам проблем с избор на сервиз в гр.Пловдив.
Държа кутията ми да бъде обслужена с Amsoil DCT-а се оказа,че няма кой да извърши процедурата....никой не знаеше,че въпросното обслужване се извършва на "студена"кутия и тн.
За маслото продавам масла от 15г темата е дълга,но избора съвсем не е случаен! ОЕМ продуктите или "тихите убийци" както ги наричам, заедно с абсурдните интервали на обслужване, са нещото което избягвам. Знае ли някой читав VAG сервиз в Пловдив? Или задължително пътувам до София...
Благодаря на всички!
Поздрави.
От известно време чета форума Ви,като прави впечатление добрия "тон" и колегиалност тук.
Имам проблем с избор на сервиз в гр.Пловдив.
Държа кутията ми да бъде обслужена с Amsoil DCT-а се оказа,че няма кой да извърши процедурата....никой не знаеше,че въпросното обслужване се извършва на "студена"кутия и тн.
За маслото продавам масла от 15г темата е дълга,но избора съвсем не е случаен! ОЕМ продуктите или "тихите убийци" както ги наричам, заедно с абсурдните интервали на обслужване, са нещото което избягвам. Знае ли някой читав VAG сервиз в Пловдив? Или задължително пътувам до София...
Благодаря на всички!
Поздрави.
- nzlatev
- Гараж: Škoda SuperB II Avant
2,0 TDI 170+ DSG
Škoda Yeti 1,2 TSI DSG
Škoda Fabia 1,9 SDI
Знам , че Диамант Пловдив са добър сервиз за скоростни кутии, те не правят ли смяна на масла?
-
A_z_a_z_e_l
Ами не съм ги чувал..
Оше в Понеделник ще ги намеря къде са
Благодаря!
Оше в Понеделник ще ги намеря къде са
Благодаря!
- nzlatev
- Гараж: Škoda SuperB II Avant
2,0 TDI 170+ DSG
Škoda Yeti 1,2 TSI DSG
Škoda Fabia 1,9 SDI
http://www.avtomatichni-skorosti.com
Това им е сайта.
Това им е сайта.
- skodko
- Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
- Обратна връзка:
Оем маслото е най-доборото за тази кутия! Не знам защо си мислиш, че амсойла е по-добър. Не, че е лошо масло де, дори напротив и аз с ъм с такова на мотора. Но съм се убедил, че оем маслото е най-добро за тази кутия. Иначе в Еуратек и автосервиз люси мисля, че без проблем ще ти го сменят.
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
-
A_z_a_z_e_l
Най-голямото предимство на Amsoil е "природно" чистата му 100% синтетична база. Всичко останало от "конфекциите" включително ОЕМ маслата разработвани основно от BASF са хидрокрек. Единствената цел на ОЕМ маслата е да бъдат евтини и да поддържат автомобила поне до гаранция. Като вискозитет- flash point and pour point е в пъти по добро от OEM G 052....а относно двигателните щом го ползваш знаеш че нямат дори допирни точки.
Red Line,Amsoil,Ravenol са достъпните истински синтетични на пазара. Всичко останало е добре прикрит хидрокрек. Обикновено вискозитета на двигателните ОЕМ заминава на около 6-7000км а на скоростните кутии едва на 20 000. Не че я убива веднага процеса е бавен. Виждал съм ефекта и на двата вида масла десетки пъти на отворени кутии и двигатели. Amsoil е способен да "изчисти" вече замърсени повдигачи само след две смени на маслото примерно а Signatute серията работи направо като добавка за почистване. Комбинацията от висок TBN и Noack е идеална за родните горива дори на каране Stop & Go. Amsoil 5w30 AEL е едно от най-добрите масла в класа си в световен мащаб! Излишно е да коментирам предимствата на подобни продукти пред ОЕМ чиято последна цел е "дълъг живот" на всички агрегати. Не че ще я карам вечно просто за съжаление имам информацията която ми пречи да съм спокоен с ОЕМ обслужването и безумните интервали на същото.
Red Line,Amsoil,Ravenol са достъпните истински синтетични на пазара. Всичко останало е добре прикрит хидрокрек. Обикновено вискозитета на двигателните ОЕМ заминава на около 6-7000км а на скоростните кутии едва на 20 000. Не че я убива веднага процеса е бавен. Виждал съм ефекта и на двата вида масла десетки пъти на отворени кутии и двигатели. Amsoil е способен да "изчисти" вече замърсени повдигачи само след две смени на маслото примерно а Signatute серията работи направо като добавка за почистване. Комбинацията от висок TBN и Noack е идеална за родните горива дори на каране Stop & Go. Amsoil 5w30 AEL е едно от най-добрите масла в класа си в световен мащаб! Излишно е да коментирам предимствата на подобни продукти пред ОЕМ чиято последна цел е "дълъг живот" на всички агрегати. Не че ще я карам вечно просто за съжаление имам информацията която ми пречи да съм спокоен с ОЕМ обслужването и безумните интервали на същото.
- skodko
- Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
- Обратна връзка:
Може и да си прав, но и аз знам какво виждам всеки ден в сервиза, имаме октавия със същата кутия на поддръжка при нас. На 700 000 км е и само сменяме масло с филтър през 60 000км. В сервиз люси не знам, но в еуратек не е проблем да си занесеш ти консумативите и те само да го сменят.
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
-
A_z_a_z_e_l
Това е чудесно!
С предишния автомобил имах голям проблем с дилъра който отказваше афтър маркет консумативи. Доста време бях извън страната и загубих представа за родните сервизи. Благодаря за насоките! Чудесен форум имате чета го с удоволствие!
С предишния автомобил имах голям проблем с дилъра който отказваше афтър маркет консумативи. Доста време бях извън страната и загубих представа за родните сервизи. Благодаря за насоките! Чудесен форум имате чета го с удоволствие!
- zloQQ
- Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA - Обратна връзка:
Колега, интересна информация споделяш, а явно имаш и в запас! Аз в момента разтривам Ravenol в двигателя и съм доволен. Може ли да драснеш (предполагам има някъде тук теми за масла) повечко инфо за, както ти каза, достъпните и в същото време добри масла на пазара. Т’ва с хидрокрек-а и пълната синтетика е добра/важна информация (за който има желание да знае). Сигурен съм, че би било много полезно като информация. Аз поне бих прочел с интерес, каквото имаш да споделиш (ако разбира се имаш време), а и колеги също съм сигурен, че ще проявят интерес.
Поздрави!
Поздрави!
- dimibo
- Гараж: Супърб 2, 2.0 TDI
Октавия 2, 1.9 TDI
V10
A_z_a_z_e_l,
Явно си запознат с по-екзотичните масла, та в този ред на мисли може ли да кажеш и няколко думи за Royal Purple?
Явно си запознат с по-екзотичните масла, та в този ред на мисли може ли да кажеш и няколко думи за Royal Purple?
Günter Stg 1
-
A_z_a_z_e_l
Разбира се ще потърся тема за маслата някъде тук.. ..Royal Purple просто забравих да го спомена чудесен избор!
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Но е факт и, че някои скоростни кутии, както и други компоненти, работят най коректно именно с гадните ОЕМ масла и части.
![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

-
A_z_a_z_e_l
Пример за това са ZF6HP сериите при Бенц и много други.. но те слава богу нямат нищо общо с DSG-то. Относно двигателните- нямаш шанс да сбъркаш с кое и да е от посочените производители.
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Според моя опит, точно 6дсг влиза в това число.
(Не съм пробвал с гореспоменатото алтернативно масло.) Нямам и намерение
Много скъпо излизат пробите.
(Не съм пробвал с гореспоменатото алтернативно масло.) Нямам и намерение
GUNTER SERVICE

-
A_z_a_z_e_l
Някои алтернативи излизат много скъпо-факт.
Трябва да отбележим факта че в случая говорим за флуиди от най-висок клас. Amsoil също е OEM при много от USA-брандовете нека не ги бъркаме с масовките.
П.п: За въпросното DSG са важни стандартните: pour point -58 при Amsoil
Flash point 230c viscosity -40 8822
ОЕМ дори не се доближава до показателите.
Изключително важни са студен старт и устойчивост на маслен филм. Както и пакета anti-wear присадки.
Трябва да отбележим факта че в случая говорим за флуиди от най-висок клас. Amsoil също е OEM при много от USA-брандовете нека не ги бъркаме с масовките.
П.п: За въпросното DSG са важни стандартните: pour point -58 при Amsoil
Flash point 230c viscosity -40 8822
ОЕМ дори не се доближава до показателите.
Изключително важни са студен старт и устойчивост на маслен филм. Както и пакета anti-wear присадки.