Здравейте,
прави ми впечатление, че след като се загаси колата се чува известно време някакъв шум (не е от перките и не е някакво пукане от ауспуха или тръбите). Предполагам, че е нормално, не съм ги питал ЕТ, но искам да знам дали и при вас е така. Наподобява нещо като жужене.
Един приятел има Octavia 3 но при него това не се забелязва.
Octavia 3FL (1,8) шум след гасене
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
deju
- Гараж: Skoda Octavia 3FL, 1.8TSI (Manual)
-
pepi
- Гараж: Octavia
Само пукане има и при моята, но е О2 - бензинова също. Казвали са ми, че е от катализатора. Чувал съм съвзем същия шум и от О2 ТДИ
- Sawyer
- Гараж: ///
deju, издават всякакви звуци след като загасиш мотора. При мен бръмчи някаква помпа. Вероятно и при теб е това. Нормално е. Свиркай си 
-
deju
- Гараж: Skoda Octavia 3FL, 1.8TSI (Manual)
Sawyer написа: 25.10.2018, 09:32:51 deju, издават всякакви звуци след като загасиш мотора. При мен бръмчи някаква помпа. Вероятно и при теб е това. Нормално е. Свиркай си![]()
- yep4u
- Гараж: Octavia 3 FL 1.8TSI DSG 4x4
И моята издава звуци всякакви. Най-често е бръмчене точно като на перка или помпа. Имало е всякакви пукания и т.н., но аз се бях разчел и видях в чуждите форуми, че си е напълно нормално. 
-
Sec8200
- Гараж: под наем
често от помпата, още 30на секунди до 60.
понякога пука от генерацията ако е нагрята.
не го мисли
понякога пука от генерацията ако е нагрята.
не го мисли