Проблем с двигате на Фабия 1,2 TSI

Всичко за Шкода Фабия, произведена от 2007г. до 2014г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
marek1969

Шкода Новак

Гараж: Дупница

Мнение от marek1969 »

Здравейте, имам малък проблем и искам съвет! Светна ми в жълто контролната светлина за "Система за проверка на емисии". Случвало ми се е и преди, но тогава освен, че колата изгуби мощност другите неща бяха наред. Придвижих колата в това състояние от Хисаря до Благоевград. След консултация с оторизирания сервиз се оказа скъсан кабел на втори цилиндър. Сега обаче колата освен, че няма мощност, но и на празен ход гасне. Дори когато е в движение и опитам за я запаля на скорост, тя спира. След изчакване на 20-30 секунди запалва отново. Отново я закарах в опоменатия сервиз и компютъра показа грешка в колянов вал и ангренажна верига. Специалистите предполагат, че има разтегната верига и прескочил зъб и всички последствия от това прескачане. Та моля за съвет. На раздумка с приятели ми казват, че може да е само проблем в датчика коляновия вал и този на разпределителния вал и да няма сериозен проблем след като съм я закарал на собствен ход и няма шум в двигателя. Та някакъв съвет?
Благодаря предварително на отзовалите се!
Аватар
dimibo

Škoda Ludicrous

Гараж: Супърб 2, 2.0 TDI
Октавия 2, 1.9 TDI
V10

Мнение от dimibo »

Това е като гадаене на боб.
Посещение в сервиза е първото което трябва да направиш, защото това палене-гаснене, накрая въобще няма да запали и може да отидеш на ремонт на двигателя.
Günter Stg 1
Аватар
marek1969

Шкода Новак

Мнение от marek1969 »

Тя е там, но прогнозите са им много черни! Вероятност от повреда по клапани, колянов вал, бутала и т.н. А дали не е са повредени датчици?
Аватар
Георги Г

Škoda Ентусиаст

Гараж: Superb 3, 2.0 TDI, 190HP

Мнение от Георги Г »

Гаранционна ли е?

Ако не е кажи им да премерят компресията и ще се разбере дали е чукнала клапаните, ама бах това разтягане.
Аватар
dimibo

Škoda Ludicrous

Гараж: Супърб 2, 2.0 TDI
Октавия 2, 1.9 TDI
V10

Мнение от dimibo »

marek1969 написа: 21.08.2018, 13:50:30 ...., че има разтегната верига и прескочил зъб и всички последствия от това прескачане.
"всички последствия" ще излезнат като се поотвори малко двигателя, в най-добрия случай ще го отворят, ще минеш със смяна на гарнитури и ще го затворят, иначе каквото е отишло ще се подмени, но срещу съответната цена.
marek1969 написа: 21.08.2018, 17:11:48 са им много черни! Вероятност от повреда по клапани, колянов вал, бутала и т.н
Това са много възможности, но реално кое и как и колко, само там могат да ти обяснят.
Искай да ти направят списък с нещата за ремонт и тези за подмяна, преди да предприемат каквото и да било, и да ти пазят твоите си неща, защото е възможно да те накарат да смениш нещо, което всъщност да си е здраво, казвам го от собствен опит със софийските майстори, от няколко сервиза.
Günter Stg 1
Аватар
uboy

Škoda Photo

Гараж: O1 FL AGR 4x4
O2 FL BMM 4x4
S2 BMP

Мнение от uboy »

Е закарал си я в сервиз и те само предполагат. Да се хващат на работа и да установят приблема. Уж на майстори пък и те я гледат като голям камък и хвърлят боб какво може да е станало.
Аватар
Баш Майстора

Ретро Škoda

Гараж: Шкода120L-52hp,
Обратна връзка:

Мнение от Баш Майстора »

Колега,можеше да напишеш от къде си,на колко километра е колата ти,от кога я караш,какво си поддържал по нея и какво си ял на закуска [smilie=search.gif]
Аватар
marek1969

Шкода Новак

Мнение от marek1969 »

От Дупница съм, първи собственик, правени са всички технически обслужвания, които се полагат след определен пробег или време. Миналата година смениха кабелите за свещите, защото имаше прекъснат кабел на втори цилиндър и сложиха нови свещи, за да се елиминират всякакви съмнения. Това е в общи линни което е правено по нея. Тя е само на 115 000 км, имам я от 2010г.
Аватар
Баш Майстора

Ретро Škoda

Гараж: Шкода120L-52hp,
Обратна връзка:

Мнение от Баш Майстора »

Много е възможно да е разтегнала ангренажната верига,та дори да е прехвърлила.Най добре да я смениш.Мисля,че няма да има други механични проблеми.После и електрониката да се прегледа..
п.п.Сега видях в първия пост,че хората са го предположили това вече..,всичко е точно :)
Аватар
marek1969

Шкода Новак

Мнение от marek1969 »

Благодаря!
Публикувай отговор

Обратно към “Fabia II”