Октавия 1.6 tdi код cayc съединител

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2004г. до 2013г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Ragabuzi

Шкода Новак

Мнение от Ragabuzi »

Колеги дайте малко информация за съединителя на този двигател понеже в сайтовете за части излизат много варианти, а мисля че моя е вече за смяна.Излизат и по-евтини варианти, а мисля че демпферния е доста по- скъп. С какъв изобщо е този двигател.Колата е октавия 2 - 2012 фейслифт. 1.6 tdi кода е cayc.И ако може някой да сподели за евентуални проблеми на двигателя колата е купена на старо на 150000 км
Аватар
Бай Ненчо

Škoda Ентусиаст

Гараж: ПОД НАЕМ

Мнение от Бай Ненчо »

Жордито е твоя човек колега, кара същия мотор на О3 ;)
Магистрала няма финал ....."masterOne"
Аватар
skodko

Ретро Škoda

Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
Обратна връзка:

Мнение от skodko »

Бачо, на Джордито мотора е новото поколение и няма нищо общо с този в О2 фл..
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Съединителя ти е с демпферен маховик. Откъде ще го купиш ти си решаваш, щото на пазара има доста боклуци. От друга страна оказва, в днешно време и високата цена не е гаранция за качество. Дали Сакс или Люк - пак няма две еднозначни мнения. Във всеки случай взимай всичко комплект - маховик, феродов, притискател, лагер! Най-добре е сервиза който ще го сменя, да си го купи и да си носи гаранцията, ама това е и най-скъпия вариант естествено.

Има вариант и да минеш на твърд маховик. Но цената към днешна дата не е кой-знае колко по-ниска. А би имало смисъл, чак при следващата смяна (когато няма да сменяш маховика). До тогава я камилата, я камиларя...

Апропо, ако си сигурен в километрите, сигурен ли си, че съединителя е за смяна? 150 000км са малко за да се износи, не че е невъзможно де.

Мотора като цяло е добър и ако е подържан като хората не би трябвало да имаш проблем освен стандартните - EGR, DPF и компресор климатик. За нищо на света не позволявай да ти ъпдейтнат заводския софтуер с еко версията. Ако вече не се го направили де. Тогава вече може и да имаш изкуствено създадени проблеми.
Бееееее.....
Аватар
skodko

Ретро Škoda

Обратна връзка:

Мнение от skodko »

Аз пък все си мисля, че 1.6 цитр са плътен маховик...
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
Ragabuzi

Шкода Новак

Мнение от Ragabuzi »

Колега благодаря за изчерпателния отговор.Не съм сигурен за съединителя,но когато превключвам от по- малка на по- голяма предавка, най - вече от първа на втора се чува едно чукане като на метал.Иначе на свободна и като натискам или пускам педала няма излишни шумове.Човек като смени колата и най - малкия шум му се струва, като голям проблем.Също като отворя капака след като съм я карал понякога откъм дпф-а направо излъчва топлина и на това не съм свикнал и ми се струва странно ,но съм с намерение да го махам, просто сега регистрации обслужване и няма да останат средства затова.Предстои ми влизане в сервиз за пълно обслужване и предполагам, че ще ми кажат как стоят нещата.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

skodko написа: 30.07.2018, 11:00:53 Аз пък все си мисля, че 1.6 цитр са плътен маховик...
Ако ти го мислиш, вероятно е така :) Аз просто в последните 10 години на кола с плътен маховик не съм попадал, затова си реших, че такова животно вече няма. А и имам спомен, че точно такава на познат го оферираха и беше двойномасов, но явно нещо бъркам. Т.е. грешката е в мен, извинявам се.

Относно колегата - DPF е нормално да грее, регенерира. Аз към днешна дата, не бих го махал, чистия въздух върви комплект с чиста съвест. Всеки сам си решава, лошото е, че пушилките ги гълтат всички.

Edit:

Сега погледах - на CAYC на LUK излиза dual-mass. Незнам - може да има и двата варианта.

По VAG - 03L 105 266 AH/BH, по LUK:
ABBC3_OFFTOPIC
415 0574 10
Construction year to 10/10
for vehicles without start-stop function
only in connection with 623 3094 00/21
Engine Version for engines with dual-mass flywheel
for vehicles with manual transmission
Бееееее.....
Ragabuzi

Шкода Новак

Мнение от Ragabuzi »

http://www.drive.bg/index.php?ModelId=3 ... s3vpr7c4f6
Стана ми странно защото ми излиза комплект съединител за същия код за двигател като моя за по 400 - 500 лв ,а на по- старата за тези пари не можех да купя само маховика.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

При LUK когато го водят RepSet се има предвид комплект - маховик, феродов, притискател и лагер.

От твоя линк вероятно това е скъпото. Другите две са без маховика.

Но първо виж твойта с какъв комплект е - двойно-масов или плътен маховик. Ако си с плътен, си спестяваш доста. Можеш да го провериш в Шкода по номера на рамата, ако намериш някой достатъчно отзивчив човек на място.

Едит: Начи не гледай това дето съм ти писал горе, ето какво си видял:

602 0002 00 - е за сух двойнодисков за DSG. Не е за теб.
623 3209 00 - е само съединител за двойно-масов комплект (нямаш маховик вътре). Малко скъп ми се види, ама може и това да е цената за 1.6TDI. Въпроса е ако си с двойномасов, дали не трябва да смениш и маховика. По принцип целия комплект обикновенно е една идея по евтин от колкото насипно.

600 0199 00 - Това би трябвало да е пълния комплект за двойномасов.
https://www.autodoc.bg/luk/7648743

Всичко това не ми вярвай на 100%, аз съм аматьор, не ми е професия това :) Също магазина не смея да препоръчвам, просто дадох линк.
Бееееее.....
Ragabuzi

Шкода Новак

Мнение от Ragabuzi »

Цецо75 написа: 30.07.2018, 12:50:59 При LUK когато го водят RepSet се има предвид комплект - маховик, феродов, притискател и лагер.

От твоя линк вероятно това е скъпото. Другите две са без маховика.

Но първо виж твойта с какъв комплект е - двойно-масов или плътен маховик. Ако си с плътен, си спестяваш доста. Можеш да го провериш в Шкода по номера на рамата, ако намериш някой достатъчно отзивчив човек на място.

Едит: Начи не гледай това дето съм ти писал горе, ето какво си видял:

602 0002 00 - е за сух двойнодисков за DSG. Не е за теб.
623 3209 00 - е само съединител за двойно-масов комплект (нямаш маховик вътре). Малко скъп ми се види, ама може и това да е цената за 1.6TDI. Въпроса е ако си с двойномасов, дали не трябва да смениш и маховика. По принцип целия комплект обикновенно е една идея по евтин от колкото насипно.

600 0199 00 - Това би трябвало да е пълния комплект за двойномасов.
https://www.autodoc.bg/luk/7648743

Всичко това не ми вярвай на 100%, аз съм аматьор, не ми е професия това :) Също магазина не смея да препоръчвам, просто дадох линк.
Благодяра колега надявах се да мина по-евтино ,но едва ли :)
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Първо разбери какъв е твоя, да не купиш нещо дето не е за тая кола.
Бееееее.....
Аватар
bondo

Škoda Ентусиаст

Гараж: O3 1.4 TSI 2016

Мнение от bondo »

1.6 tdi на О3 е с едномасов маховик,но за О2 не знам...
Аватар
skodko

Ретро Škoda

Обратна връзка:

Мнение от skodko »

На фабия и румстър със сигурност е с плътен, на окставя нямам много сигурен спомен..
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

И О3 има с едномасов и двумасов, поне така е по каталозите. Едното нещо от което зависи е старт-стопа, но не е само това. Вероятно пазара за която е предназначена...
Бееееее.....
Аватар
skodko

Ретро Škoda

Обратна връзка:

Мнение от skodko »

Да, и ние сме отваряли 03 с плътен.
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia II”