Всичко за Шкода Супърб, произведен от 2008г. до 2015г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Здравейте хора,
Имам една дилема около покупката на следващата ми кола. Искам нещо след 2013 година с доказан произход и съм се спрял на Супърб или Октавия(ако намеря добра). Основния въпрос е дали да дам повече пари за тукашна кола с доказан произход и история или да взема по-евтина нов внос на "реални километри"? Всички си пишат, че са на реални километри, но в чуждите сайтове за коли на малко километри цените са доста по-солени, как ли в България идват по-евтини не знам
За сега съм се спрял на това: https://www.cars.bg/offer/c2683423
Вижда ми се малко скъпа, но ако е запазена и километрите са реални, може би си струва.
Благодаря предварително
Малко в страни от темата, но варианта за нова на лизинг премислил ли си? Питам те, защото аз дълго време обмислях варианта като теб и накрая реших, че математиката ми излиза по-добре за нова на лизинг.
nrayanov написа: 18.07.2018, 15:34:29
Малко в страни от темата, но варианта за нова на лизинг премислил ли си? Питам те, защото аз дълго време обмислях варианта като теб и накрая реших, че математиката ми излиза по-добре за нова на лизинг.
Да, мислих го доста, но както и да го въртя нова кола висок клас моментално стъпва на 50 000, а не ми се дават толкова. За това се спрях на компромисен вариант почти нова на малко километри.
P.S. За въпросния двигател 2.0 TDI 170кс, и кутията 6 скорости DSG четох много и само хубави неща .. може ли някой да ме светне като поддръжка и цени на частите как е? Не очаквам да са евтини за такъв клас кола, но се надявам да не ми дерат кожата за дребни неща
Въпроса ти няма еднозначен отговор. Видно е, че си наясно с положението, цените и рисковете, оттук насетне ти си решаваш.
Само имай предвид, че официалния вносител предлага "обслужени и проверени" автомобили, които според много хора не отговарят на тази сентенция. Така, че доверие никому. Гледаш, проверяваш, мислиш, купуваш.
Иначе двигателя и кутията, на които си се спрял са общо взето най-безпроблемните. Потенциални проблеми са EGR клапата (която се оказва консуматив) и DPF филтъра, другото е общо взето кораво. Като подръжка - питай за нещо конкретно да ти дадем приблизителна цена.
От тази автокъща - пропусни! Има писано и ме си струва да се “наденеш”! Ако мислиш наистина и за Октавия - синята от горния пост си заслужава абсолютно! Безпроблемен двигател, доволно екстри...и на тези километри - си е почти нова. Успех!
Автокъщата се казва "Върнати от лизинг автомобили", а реално продават "по-евтина нов внос на реални километри", както ти се изказа. Просто са се изхитрили с името и човек остава с впечатлението, че са български.
Иначе моето лично мнение. Ако ще давам 25 хил. за 3-4 годишна Октавия, по-добре да взема нова за 40 хил. Не знам тая промоция за коли на склад дали още я няма. Уж беше за световното, но ако не са ги изчерпали сигурно още ги дават на същите пари. За 40 хил. имаше оборудване Vision. Ти така или иначе ще пръснеш поне 2-4 хил. за ремонти на тая нов внос. Като изкараш разликата и от обезценяването примерно след 5 години и нещата са на кантар. Разликата ще ти е в по-големия начален разход и по-високо каско и т.н. Но поне ще си знаеш, че 5 год. няма да я мислиш.
Благодаря за мненията за автокъщата .. ще се замисля повечко преди да я взема. Гледам и една от частно лице от Благоевград: https://www.cars.bg/offer/c2658173
Днес ще им искам малко повечко снимки и ще разпитам .. стискайте палци и да влизам в клуба
Тази от автокъщата, пише, че не е вносна. А това поне лесно може да се установи, както и километрите, щом е в гаранция, в базата данни ще си пише всичко.
Преди време ходих да гледам една кола в тази "автокъща". За мен са си откровенни мошенници! 3 пъти ги питах колата има ли история, кълнат се! Е, имаше някаква сервизна книжка с точно 3 обслужвания в нея(99% не беше нейната), и не беше купувана в Бг (в обявават и друго пишеше). Питам ги, що тала бе джанъм? Вдигат рамене ..
Как да и имаш доверие, щом лъжат тъй нагло?
Someone's opinion of you does not have to become your reality