Колко масло събира Октавия 2,0 ТДИ
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
mischoka
- Гараж: в търсене
Като сменяхме маслото с един приятел колата събра само 3,6 л, и малко се притеснявам дали нещо не сме направили как не трябва. Видях в нета че масления фълтър се поставя на капачката и след това се навива, а ние от незнание сложихме първо филтъра в дупката и после капака, та не знам дали не е легнал добре горе в капака и оттук да не се е напълнил резервоара дет седи филтъра. По Аутодата трябва да събере 3,8л, а някой ми каза че дори повече било, не знам може и Сами да е бил. Капака се зави лесно и си мисля че и леглото там е точно и ако не е влезнал филтъра няма да се навие капака. На ВАГ гледам налягане дава ОК и температура показва, нали там е датчика за температурата на маслото.
И другото което искам да питам е пробката отдолу с дифтунката след всяка смена на малко ли се сменя?
И другото което искам да питам е пробката отдолу с дифтунката след всяка смена на малко ли се сменя?
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
4,2-3
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

-
mischoka
Е значи при мен се губи някъде доста масло. Възможно ли да е останало горе във ваните или не ми се вярва тая кутия на масления филтър да е 800 грама.bega4kata написа:4,2-3
Маслото го проверих както ти ми каза още тогава и след 2 хил км преди 2 дена пак и на топло е точно в границата която я дават за нормална, дето е под горното топче.
- bega4kata
Tiguan TDI 4motion
Не се занимавай с глупости.
GUNTER SERVICE

- audiceco
- Гараж: Ford S-max 2.2 TDCI 6-tronic 200 h.p.
- Обратна връзка:
Като сменям в Добрич във "Иван Иванов" представителя на Еуратек - винаги ми пишат - изписват 4.5 литра, позаинтересувах се, Галин каза така да пишат 3.8 литра по спецификация, че събира, но ако му налееш точно толкова е под минимума на щеката, реално събира, около 4,2 - 4,3 литра... не вярвам да ме лъжат.

-
mischoka
А как го точат маслото с помпа ли го дърпат или отдолу през пробката, защото имам чувството че с помпа се източва всичко а ако го пуснеш отдолу си остава малко в мотора.
- tsonko
- Гараж: Octavia 2 TDI powered by Gunter Service
Може би остава малко. Един приятел си го издърпва с помпа и според него при изсмукването нищо не остава. На моята, като налея точно 4,0л застава много малко под максимума при топъл мотор. Понеже и на мен ми предстои смяна скоро, съм се замислил за да си купя такава пробка:
http://www.opieoils.co.uk/c-2489-gold-plug.aspx
Някой ползвал ли е и какъв е точно размера на Октавията, че в горния сайт има много видове?
П.п 4,5л никога няма да сипя понеже има опасност да прелее
Може някой картер да е сменян с неоригинален и от там да идват разликите - не знам
http://www.opieoils.co.uk/c-2489-gold-plug.aspx
Някой ползвал ли е и какъв е точно размера на Октавията, че в горния сайт има много видове?
П.п 4,5л никога няма да сипя понеже има опасност да прелее
Може някой картер да е сменян с неоригинален и от там да идват разликите - не знам
- bega4kata
Tiguan TDI 4motion
Обратното е.mischoka написа:А как го точат маслото с помпа ли го дърпат или отдолу през пробката, защото имам чувството че с помпа се източва всичко а ако го пуснеш отдолу си остава малко в мотора.
GUNTER SERVICE

- zar
- Гараж: О2 Scout ,Powered by NOx
Ако говорим за BKD двигателя го дават ,че е 3,8литра с филтъра,ако е CFHC ,демек Common Rail-a e 4,3 литра.И в двата случая е 5W30 спецификация VW 507.00.Абе мисля си ,че 5 литрова туба масло те оправя и в двата случая 
Dieselgate Team member
- bega4kata
Tiguan TDI 4motion
Те го дават,ама аз казвам колко събира!И трябва да е 5-40 за бкд специално ако говорим.
GUNTER SERVICE

- zar
- Гараж: О2 Scout ,Powered by NOx
Прав си така е
Хубавото е ,че 5W30 е една от алтернативите ,а може и със 5W40.Съгласен съм напълно и факта ,че понякога нещата са малко различни от това,което пише и в края на крайщата най-сигурно е да се базираме на собствения си опит,както ти си направил!
Dieselgate Team member
-
mischoka
Опита е най важен, ако програма дето ги четем тия неща е писана от некоя девойка дето няма представа от коли и е сбъркала цифрите, няма как да се довериш напълно на това. И все пак се надявам следваящия път да налея малко повече масло че първия път макс 3,8 литра налях и беше на макс, остава си загадка това за мен все още.
- bega4kata
Tiguan TDI 4motion
Каква е драмата не разбирам. Наливаш,мериш си и си доливаш по-малко.Колкото събере ,толкова.
Проблема дали е ......Да си купя 4 литрова туба,вместо 5?
Проблема дали е ......Да си купя 4 литрова туба,вместо 5?
GUNTER SERVICE

-
mischoka
е това за 5 или 4 литра туба зависи дали колата гори от маслото прз пробега. Ако не гори 4 ако гори 5 за да има за доливане. ![yahoo [smilie=yahoo.gif]](./images/smilies/yahoo.gif)
![yahoo [smilie=yahoo.gif]](./images/smilies/yahoo.gif)
- bega4kata
Tiguan TDI 4motion
Тди,обикновено горят по мъничко.
GUNTER SERVICE