Атоматични светлини
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
nasko_85
Атоматични светлини
Здравейте колеги,
Имам октавия 2, която фабрично няма функция на ключа "автоматични светлини/ауто". Монтирах ориигнален ключ с такава опция, но имам проблем с активирането му. Колата е обурудвана със сензор за дъжд и огледало със затъмняване. Можете ли да помогнете с електрическа схема и c активирането и чрез VCDS.
Имам октавия 2, която фабрично няма функция на ключа "автоматични светлини/ауто". Монтирах ориигнален ключ с такава опция, но имам проблем с активирането му. Колата е обурудвана със сензор за дъжд и огледало със затъмняване. Можете ли да помогнете с електрическа схема и c активирането и чрез VCDS.
- dimibo
- Гараж: Супърб 2, 2.0 TDI
Октавия 2, 1.9 TDI
V10
Атоматични светлини
Сензора за дъжд и авто фаровете са различни неща.
Освен просто нов ключ мисля, че трябва и контролер и сензор.
Освен просто нов ключ мисля, че трябва и контролер и сензор.
Günter Stg 1
- zzankov
- Гараж: Шкода Октавиа 2001
AQY
85kW/116 hp
Атоматични светлини
dimibo,
Мислиш ли?
А къде е датчика за светлина?
Мислиш ли?
А къде е датчика за светлина?
- Бай Ненчо
- Гараж: ПОД НАЕМ
- dimibo
- Гараж: Супърб 2, 2.0 TDI
Октавия 2, 1.9 TDI
V10
Атоматични светлини
На Реното имах автоматични фарове и автоматични чистачки. Сензорите бяха два, на предното стъкло зад огледалото, един за чистачките и един за фаровете. На Супърба имам само авто фарове и сензора е един, зад огледалото.
А няма как да има управление и да няма контролер, съмнява ме компютъра да ги управлява.
Günter Stg 1
- kalata
- Гараж: Octavia 2 Elegance 2.0 TDI-PD DSG, 2007
Атоматични светлини
Сензорите са два отделни. За дъжд е горе в основата на огледалото, за авто-фарове е долу в средата на таблото между двата вентилационни отвора (едно издадено такова). Колегата да провери дали има долния сензор.
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
- uboy
- Гараж: O1 FL AGR 4x4
O2 FL BMM 4x4
S2 BMP
Атоматични светлини
това на таблото е сензора, който ползва климатроника за слънце.
Същия се ползва и за фарове ли???
- kalata
- Гараж: Octavia 2 Elegance 2.0 TDI-PD DSG, 2007
Атоматични светлини
Ами и аз вече не съм сигурен. Този долу е обозначен като "сензор за светлина". Какво общо има с климатроника? Горе в огледалото се оказа, че има различни варианти - само сензор за дъжд или някакъв комбиниран. Хайде форумните майстори да кажат.uboy написа: 10.06.2018, 14:03:35 това на таблото е сензора, който ползва климатроника за слънце.
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
- zzankov
- Гараж: Шкода Октавиа 2001
AQY
85kW/116 hp
Атоматични светлини
На таблото е за климатроник.
Слънчевото греене.
Слънчевото греене.
- uboy
- Гараж: O1 FL AGR 4x4
O2 FL BMM 4x4
S2 BMP
Атоматични светлини
Следи дали колата се напича от слънцето. Ако я пече - засилва обдухването.kalata написа: 10.06.2018, 14:16:40Ами и аз вече не съм сигурен. Този долу е обозначен като "сензор за светлина". Какво общо има с климатроника? Горе в огледалото се оказа, че има различни варианти - само сензор за дъжд или някакъв комбиниран. Хайде форумните майстори да кажат.uboy написа: 10.06.2018, 14:03:35 това на таблото е сензора, който ползва климатроника за слънце.
Можеш да направиш опит ако си с климатроник. Пусни на авто и закрий сензора с нещо и след малко ще видиш как ще спадне обдухването с една степен поне.

-
nasko_85
Атоматични светлини
Колеги проблема е решен. Сензора за дъжд, който е зад огледалото за обратно виждане е комбинирам за регулиране на скоростта чистачки и за автоматични фарове. Ако решите да монтирате ключ за фаровете с опция ауто, тряба да дръпнете и един проводник от пин 2 на ключа до модула j519 CCEM, 16 пиновата черна букса на пин 14
. Сензора на таблото, за когото говорите е за температура
, както е написал колегата ubay.