сцепление
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
tralalan
- Гараж: SuperB 3.6FSI/SuperB1.9TDI(131)
сцепление
Здравейте!
Смених зимните гуми (205/55/16) с чисто нови летни (225/45/17), както препоръчва производителя. Джантите обаче се разминават много малко от указания размер, а именно 8J, при макс 7,5 препоръка на производителя . Покарах малко, в началото по-полека, докато се разработят гумите. Но вече минах над 2000км, а резултатът е доста незадоволителен. Не вярвам да е от гумите.... защото четох доста за конкретният размер на модела. На всеки по остър завой ми се включва ASR. възможно ли е да е от джантата?
Смених зимните гуми (205/55/16) с чисто нови летни (225/45/17), както препоръчва производителя. Джантите обаче се разминават много малко от указания размер, а именно 8J, при макс 7,5 препоръка на производителя . Покарах малко, в началото по-полека, докато се разработят гумите. Но вече минах над 2000км, а резултатът е доста незадоволителен. Не вярвам да е от гумите.... защото четох доста за конкретният размер на модела. На всеки по остър завой ми се включва ASR. възможно ли е да е от джантата?
3.6FSI 4x4
-
Audirulzz
- Гараж: Skoda Octavia 3 estate 1.8tsi 4x4 stage 4 - depresses Georgi Milev
- Обратна връзка:
сцепление
Не е от джантата.Още е прекалено прашно и “мазно” по улиците.Отделно може да си взел гума която да иска по сериозно загряване.Дай марка,модел,размер на гумата както и treadware на гумата и температурен индекс
- digitalundgrd
- Гараж: CUPRA ST 300 4Drive
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo
сцепление
На самата гума пише Treadwear и цифри. Мисля, че твоите са с Treadwear 300.
The N’Fera SU1 is your summer tire of choice when navigating through a sudden storm or cruising on a desert road. The tire’s 3 main grooves and 1 semi-groove designs work together to enhance handling in wet conditions. Excellent dry and wet traction are supported by optimum split surface siping. By increasing shoulder block stiffness, pressure distributes evenly and ensures maximum cornering performance.
V, W and Y Speed Rated
UTQG 300 AA A
The N’Fera SU1 is your summer tire of choice when navigating through a sudden storm or cruising on a desert road. The tire’s 3 main grooves and 1 semi-groove designs work together to enhance handling in wet conditions. Excellent dry and wet traction are supported by optimum split surface siping. By increasing shoulder block stiffness, pressure distributes evenly and ensures maximum cornering performance.
V, W and Y Speed Rated
UTQG 300 AA A
- ЦецоNOL
- Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА - Обратна връзка:
сцепление
Каквото и да си говорим ,все още си е студено през по-голямата част от денонощието.
Като станат температурите постоянни 20+ градуса и топъл асвалта ше е друго.
Моята кола дойде от щатите с някакъв тунингован Континентал с потресаващият трейдуеър от 540!!!.Програмата ми откачаше направо.
Като станат температурите постоянни 20+ градуса и топъл асвалта ше е друго.
Моята кола дойде от щатите с някакъв тунингован Континентал с потресаващият трейдуеър от 540!!!.Програмата ми откачаше направо.

ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
-
Audirulzz
- Гараж: Skoda Octavia 3 estate 1.8tsi 4x4 stage 4 - depresses Georgi Milev
- Обратна връзка:
сцепление
Аз бях със същия нексен.Изтърпях го месец и 5000км миналото лято и в боклука.Това в най голямото лайно което може да се нарече лятна гуума
-
tralalan
сцепление
Ако до 20 дена нещата не се подобрят май ще последвам твоят пример и се връщам на 16" . И без това не ми харесва возията. А като се роди детето, живот и здраве, едва ли ще каже "гледай тате какви джанти"Audirulzz написа:Аз бях със същия нексен.Изтърпях го месец и 5000км миналото лято и в боклука.Това в най голямото лайно което може да се нарече лятна гуума
Благодаря на всички за отговорите.
3.6FSI 4x4
-
tralalan
- SimichOil
- Гараж: Toyota RAV4 - Plug-in Hybrid
- Обратна връзка:
сцепление
А мислиш ли, че може да губиш сцепление от факта, че си с 2 нови предни гуми и 2 стари ? Писал си, че старите могат да изкарат лятото, което означава, че не са кой знае колко нови.
Няма как да искаш да имаш добро сцепление с предни нови гуми и задни стари.
Няма как да искаш да имаш добро сцепление с предни нови гуми и задни стари.
-
tralalan
сцепление
губя сцепление, защото съм бил кьорав, когато съм взел джантите.... Твърде широки са и разпъват прекалено гумата, от което гумата губи странична якост/гъвкавост. И когато вляза в някой завой от 90 градуса и по остър със скорост не по-висока от 60км/ч, страницата няма никаква гъвкавост която да понесе страничното натоварване и приплъзва (което не се усеща изобщо, но се активира ASR). Което означава че трябва или да сложа 235 или джанта макс 7.5J
3.6FSI 4x4
- Stuci
- Гараж: APR Superb
- Обратна връзка:
- PRO
- Гараж: VAG PQ46 3T