Амортисьори за Fabia Mk1 Мнения-Препоръки
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
iGyumishev
- Гараж: Fabia Mk1 6Y5 Combi 2.0i 8v AZL (116hp.) 04* Celebration Elegance
Здравеите колеги, мислех, че няма да дойде момента за тази интервенция, поне при мен де(Мислех да я продавам,след дълъг размисъл се отказах), но май дойде времето на амортисьорите. По принцип съм много доволен от поведението на пътя на Fabia-та, поне от моята, нямам много опит с други. Когато взех колата, нещата бяха доста "стегнати", което в моменти в които съм сам в колата, е доста голямо удоволствие, но почна да се "лашка" много и ме дразни,дори кафето ме е страх да си оставя в CupHolder-a, защото при кръгово или по-остър завой всичко си променя местоположението. Да си призная, до момента само на служебна кола ми се е налагало да сменям амортисоьри, но те направо хлопаха, а при мен такива симптоми няма.
Иска ми се да сложа нещо "по-стегнато" от нормалното, разбира се далеч съм от идеите с Жълто Кони, Билащйн Б6-8 и тем подобни "Супер-Спортни", относно комфорта, карам с гуми 50 и така или иначе усещам всеки фас по безупречните пътища на милата Родина.
Та тук започват въпросите:
1.Да сменя ли и пружините, признавам си, че не съм много запознат с това и се допитах до 2-ма майстори, казаха, че няма смисъл, защото не били "изпуснали", но все пак да се допитам и тук ?
2.Разгледах няколко модела амортисьори, които по прочетеното в интернет, влизат точно в графата, която аз търся: Koni STR.T; Monroe Reflex;Kayaba ULTRA SR. Като цяло, в българските форуми, не намерих обективно мнение, тъй като, както знаете "българщината" е вроден талант и повечето мнения са от рода на "Пълен боклук..." "Гоуфо много трака" и т.н. Та ако някой се е сблъсквал с подобен избор би ли споделил мнение ?
3.Като цяло всяко мнение относно "по-стегната" возия и то в частност става въпрос за завоите, биха ми били полезни !
Благодаря Ви предварително !
Иска ми се да сложа нещо "по-стегнато" от нормалното, разбира се далеч съм от идеите с Жълто Кони, Билащйн Б6-8 и тем подобни "Супер-Спортни", относно комфорта, карам с гуми 50 и така или иначе усещам всеки фас по безупречните пътища на милата Родина.
Та тук започват въпросите:
1.Да сменя ли и пружините, признавам си, че не съм много запознат с това и се допитах до 2-ма майстори, казаха, че няма смисъл, защото не били "изпуснали", но все пак да се допитам и тук ?
2.Разгледах няколко модела амортисьори, които по прочетеното в интернет, влизат точно в графата, която аз търся: Koni STR.T; Monroe Reflex;Kayaba ULTRA SR. Като цяло, в българските форуми, не намерих обективно мнение, тъй като, както знаете "българщината" е вроден талант и повечето мнения са от рода на "Пълен боклук..." "Гоуфо много трака" и т.н. Та ако някой се е сблъсквал с подобен избор би ли споделил мнение ?
3.Като цяло всяко мнение относно "по-стегната" возия и то в частност става въпрос за завоите, биха ми били полезни !
Благодаря Ви предварително !
- zzankov
- Гараж: Шкода Октавиа 2001
AQY
85kW/116 hp
- Бай Ненчо
- Гараж: ПОД НАЕМ
Каяба + einach pro kit
Магистрала няма финал ....."masterOne"
- Архимандрит Дионисий
- Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.
При всеки случай имаш и умора на пружините, но като за начало смени само амортисьори. Ако колата ти е харесвала как вози със заводските амортисьори,една идея по-твърдо и стегнато става с КYB excel-g. Това са ниво над стандартните амортисьори и стават за монтаж на стокови пружини. Kayaba ULTRA SR се водят вече перформас серия или така наречената спортна серия. Те са по-твърди и стегнати от excel-g и тука вече, се препоръчват и подходящ пружини за тях, който са по-къси и по-корави.
-
iGyumishev
Благодаря Ви за мненията ! Както по-горе съм написал поразгледах из форумите и на 2 места, по спомен, видях, че официален вносител на "KYB" за България е "Косер", което би трябвало да означава, че имат прилична гаранция, това дали е така ? Питам по простата причина, защото не веднъж ми се е случвало да вземам "нови части", дефектирали предварително,ако поръчам от интернет, разправията в последствие е много голяма, а така ще знам по кого мога на псувам в последствие(В кръга на шегата разбира се).
- PRO
- Гараж: VAG PQ46 3T
Powered by CAXC
АутоПлюс също би трябвало да ти ги доставят. Не знам от къде ги взимат, но гаранция би трябвало да има.
TSI Team
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Билщайн, са най рафинирани като возия.
Каяба са доста хард.
Каяба са доста хард.
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

-
iGyumishev
Благодаря за мнението ! Да разбирам, че с Билщайн-а, ще е "по-стегнато" от обикновенно, но ще е по-комфортно спрямо Каяба-та ?bega4kata написа:Билщайн, са най рафинирани като возия.
Каяба са доста хард.
- bega4kata
Tiguan TDI 4motion
Точно.
GUNTER SERVICE

-
iGyumishev
Много ти Благодаря ! Ще го имам в предвид. Само забравих да добавя един въпрос към горният си пост. Става въпрос са B6 или B4 Gas ? Тъй като, дококото разбрах от прочетеното B6 е една идея преди "спортното окачване".bega4kata написа:Точно.
- La Furia Roja
- Гараж: Skoda Octavia V/RS APR Stage 3 IS38, Skoda Octavia Scout, Harley Davidson Fat Boy 2019 FLFBS
- Обратна връзка:
Не знам при теб как ще е, но при Мен с Билщайн е ПО-КОМФОРТНО спрямо заводските амортисьори.
И аз бях Много учуден. Даже върнах заводските отпред, защото много мека ми се стори возията. Сега пак мисля да покарам с Билщайна.
За стабилността в завоите е повече от отчетливо. С Билщайн просто вземаш завоя с по-висока скорост. Заради по-късият ход е може би.
Каяба на съм карал никога.
@bega4kata каза:
Ама всичко да ти е Рево не е геройство.Всичко им е нескопосано на тях.Като започнеш от софтуера дето сеца, минеш през колера дето не пасва и стигнем до джантите, дето според И. Пецов няма проблем да се карат с навито тиксо на главините.
Ама всичко да ти е Рево не е геройство.Всичко им е нескопосано на тях.Като започнеш от софтуера дето сеца, минеш през колера дето не пасва и стигнем до джантите, дето според И. Пецов няма проблем да се карат с навито тиксо на главините.
-
iGyumishev
Колега, имам няколко въпроса ! ?La Furia Roja написа:
Не знам при теб как ще е, но при Мен с Билщайн е ПО-КОМФОРТНО спрямо заводските амортисьори.
И аз бях Много учуден. Даже върнах заводските отпред, защото много мека ми се стори возията. Сега пак мисля да покарам с Билщайна.
За стабилността в завоите е повече от отчетливо. С Билщайн просто вземаш завоя с по-висока скорост. Заради по-късият ход е може би.
Каяба на съм карал никога.
1-во: За кой Билщайн става на въпрос B4 GAS или B6 SPORT ?
2-ро: Виждам в секция "Гараж", че караш "vRS", не съм запознат освен мотора, какви други подобрения има, но те не са ли на спортно окачване? Идеята ми е, че не би ли следвало, твоето да е "по-стегнато" дори от Билщайн-а ?
3-то: То по-скоро е пояснение, аз съм го описал и по-горе, но като цяло идеята ми е, колата да не ляга толкова при завиване или рязка смяна на посока. Онзи ден ми се наложи да покарам, кола на приятел, която е с нови амортисьори, някакви евтини "Japanparts", та направо ме налегна носталгия, като усетих колко "по-добре" стой на пътя, а преди смяната и тя имаше симптомите на моята Fabia.
- La Furia Roja
- Гараж: Skoda Octavia V/RS APR Stage 3 IS38, Skoda Octavia Scout, Harley Davidson Fat Boy 2019 FLFBS
- Обратна връзка:
Колега, отговарям на въпросите.
1. За Билщайн B8 става въпрос. Най-спортната версия въобще от всичко, което предлагат Билщайн се води. Това е амортисьор със скъсен ход.
2. Не знам какво разбираш под стегнато, но при мен:
- Колата вози по-твърдо с H and R пружини и Сток амортисьори спрямо H and R пружини и Билщайн Б8 амортисьори.
- При натиск Сток амортисьорът е по-твърд от Б8, като караш колата с Б8 е пъти по-стабилна спрямо стоковия. В завой не се накланя така като при стоковите. Стоковите се водят също Спортни и отново Пиша, по-твърди са от Б8. Свиват се обаче до края , докато Б8 като стигне до едно място и повече не се свива. Нямаше нужда при него да се поставят шок тампони в края на хода. То и няма как да ги поставиш.
- Очаквах че с Билщайна ще е по-твърда возията, винаги съм смятал, че по-твърд амортисьор значи по-стабилна кола, а в същото време по-твърда или стенгната возия.
Получи се точно обратното, хем е по-приятна колата, хем е пъти по-стабилна. Махнах ги защото меко ми дойде, но сега всеки път когато влизам в завой със скоророст се сещам как влизаше с Б8, все едно не е моята РСка.
1. За Билщайн B8 става въпрос. Най-спортната версия въобще от всичко, което предлагат Билщайн се води. Това е амортисьор със скъсен ход.
- Колата вози по-твърдо с H and R пружини и Сток амортисьори спрямо H and R пружини и Билщайн Б8 амортисьори.
- При натиск Сток амортисьорът е по-твърд от Б8, като караш колата с Б8 е пъти по-стабилна спрямо стоковия. В завой не се накланя така като при стоковите. Стоковите се водят също Спортни и отново Пиша, по-твърди са от Б8. Свиват се обаче до края , докато Б8 като стигне до едно място и повече не се свива. Нямаше нужда при него да се поставят шок тампони в края на хода. То и няма как да ги поставиш.
- Очаквах че с Билщайна ще е по-твърда возията, винаги съм смятал, че по-твърд амортисьор значи по-стабилна кола, а в същото време по-твърда или стенгната возия.
Получи се точно обратното, хем е по-приятна колата, хем е пъти по-стабилна. Махнах ги защото меко ми дойде, но сега всеки път когато влизам в завой със скоророст се сещам как влизаше с Б8, все едно не е моята РСка.
@bega4kata каза:
-
iGyumishev
Много Ти Благодаря за разяснението !La Furia Roja написа:Колега, отговарям на въпросите.
- bega4kata
Tiguan TDI 4motion
Не си обяснил правилно.
В8 колкото повече се свива,оказва все по голямо съпротивление.Като пружина още една все едно.За това се усеща още по стабилна и не накланяща се в завоите.
GUNTER SERVICE