Старата любов ръжда не хваща. Octavia vRS 2 stage 2+

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2004г. до 2013г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Аватар
Favorit

Шкода Новак

Гараж: Octavia 2 vrs stage 2+

Мнение от Favorit »

Здравейте колеги. Загубих се за известно време къде заради работа къде по други причини но ще гледам да съм по редовен пак :) Повечето вас знаят за любимата ми шкода с която участвах на VW fest 2015 и след него я продадох на едно момче с решението да си купя по нова кола. Явно обаче не е било правилно решението.Накратко историята. Купих си Голф 6 hihgline 2010г.
24826186_1803667889657534_837053474_o.jpg
Чудна количка само на 50 000км. 2 неща много ме дразнеха и не ги преживях. Тесните седалки в гърба направени за жени и това че някак си повече ходеше колата на жена ми а не на мен. Ами малка кола ми беше. Продадох я след година и реших по голяма.
Ауди А4 Б7 2007г. американка 2.0 tfsi пак малко карана седяла 7 години в подземен паркинг. Направих я кукла просто. Всеки се обръщаше след нея.
24726202_1803667386324251_1979019842_o.jpg
Засилих я 250 коня обаче...някак си управлението...нещо нямаше химия, любов.Не беше моята кола. Продадох я след година и си върнах същата шкода. Поостаряла малко повече вече на 190 000км врътнах едно кръгче дадох и газ минах през един язовец още на същата вечер разпилях отпред всичко псувах но бях доволен че пак си е моя [smilie=yahoo.gif]
23635251_1780868775270779_1518039877_n.jpg
24550383_1803706849653638_1692427683_n.jpg
24726503_1803708982986758_2089536547_n.jpg
Естествено първо смених всичко което не ми хареса и следва малко силов тунинг. Накратко досега:

Eibach Pro Kit -30мм
AutoTech HPFP upgrage
GFB DV+
Neuspeed HI-FLO Turbo Discharge Conversion
Neuspped олекотена демпферна шайба
Neuspeed Engine Torque Arm Insert REV.2
Custom cold air intake
Forge intercooler (като на Исята)
Downpipe De-cat 76mm
Бобини R8

В момента тестваме софтуер за stage 2+ като целта е около 280-290к.с. Имам подръка и хибридно турбо K03 но едва ли ще стигна до него. Мисля че тази мощност ще ми е идеална.
За финал съм си оставил да реша как ще направя генерацията защото мразя шумни коли и ще има драми като при Сами :D Искам плътен хубав звук да ми гали ухото а не да ме дразни извън града. Хем да е отворена хем да е тиха. Варианта да дам 2000+ лв за някоя марка и да ми реве директно отпада. Ще има експерименти няма как. Снимки още скоро ще кача. И накрая едно дино да видим резултата. :) Поздрави на всички.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последно промяна от Favorit на 04.12.2017, 22:22:19, променено общо 4 пъти.
Аватар
Stuci

Škoda Racer

Гараж: APR Superb
Обратна връзка:

Мнение от Stuci »

Значи Шкодата си е била твоя, продал си я и после пак си си я върнал? За малко да направя подобна врътка, ама беше часовник, т.е. дреболия. С какво турбо е колата? Не е ли К04? 280 коня на колела ли?
goAPR
Аватар
Favorit

Шкода Новак

Мнение от Favorit »

Да точно така. За първи път ми се случва странно но факт. Това е моята кола :) Турбото е сток. K03 и неговия максимум е към 300 коня на мотора. Стейдж 3 вече е с K04. Но не мисля да го правя. :) Тогава ще ми трябват друг съединител и спирачки тоест доста пари и по лошото е че не бих я направил 340-350 коня без да ребилдна и подкова мотора а това е още пари и най вече време което нямам.. Иначе ще го разпилея неизбежно е. Стейдж 2+ е перфектно за тази кола за мен лично
Последно промяна от Favorit на 04.12.2017, 21:58:04, променено общо 1 път.
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Октавия RS2 префейс,е адски красива кола.
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
Performance99

Škoda Фен²

Гараж: VAG
Обратна връзка:

Мнение от Performance99 »

Колега, гледам в този форум почти всички имат проблем със спортните генерации.
От доста години поставям генерации и не съм видял все още, тиха перформънс генерация. Тоя ъпгрейд с генерацията е като при спортното окачване правиш компромис. Все ще има звук в определени обороти, който ще те дразни.
Favorit написа: Тогава ще ми трябват друг съединител и спирачки тоест доста пари и по лошото е че не бих я направил 340-350 коня без да ребилдна и подкова мотора
За съединителя 100% смяна, за останалото никакви притеснения, карантията държи, спирачките в същия размер усилени и това е. Едно турбо К04, дюзи и готово.
Аватар
Бай Ненчо

Škoda Ентусиаст

Гараж: ПОД НАЕМ

Мнение от Бай Ненчо »

Честито и добре дошъл отново, твоята vRS-KA е уникална.
Магистрала няма финал ....."masterOne"
Аватар
Favorit

Шкода Новак

Мнение от Favorit »

Performance99 написа:Колега, гледам в този форум почти всички имат проблем със спортните генерации.
От доста години поставям генерации и не съм видял все още, тиха перформънс генерация. Тоя ъпгрейд с генерацията е като при спортното окачване правиш компромис. Все ще има звук в определени обороти, който ще те дразни.
Favorit написа: Тогава ще ми трябват друг съединител и спирачки тоест доста пари и по лошото е че не бих я направил 340-350 коня без да ребилдна и подкова мотора
За съединителя 100% смяна, за останалото никакви притеснения, карантията държи, спирачките в същия размер усилени и това е. Едно турбо К04, дюзи и готово.
Трябва да е нещо компромисно генерацията. Обичам и да имам малко комфорт не извън града да се надвиквам с някой в колата. Ще го мисля. За засилването не съм сигурен мотора е на години и километри вече правих един с крива биела на 280 коня и още един се потроши буквално на стейдж 3 и двата мотора правени поддържани много добре но на незнайни км...засега така пък ще видим за в бъдеще. Обичам всичко да е направено хубаво не просто на всяка цена да е повече коне колата.
Аватар
Stuci

Škoda Racer

Обратна връзка:

Мнение от Stuci »

Performance99 написа:...гледам в този форум почти всички имат проблем със спортните генерации.
Само един, сякаш, има проблеми.
goAPR
Аватар
Performance99

Škoda Фен²

Обратна връзка:

Това с генерацията, което искаш до колкото разбирам, от Бг майсторите не го очаквай. Лошо е да говоря така за колеги, но от това, което съм виждал е наистина така.
За мотора имам такъв направен и вече 100+К без проблем, но от правене до правене на Stage 3 разликата е огромна.
Аватар
Performance99

Škoda Фен²

Обратна връзка:

Stuci написа:
Performance99 написа:...гледам в този форум почти всички имат проблем със спортните генерации.
Това, че другите с малки изключения си мълчат не променя факта.
Аватар
Favorit

Шкода Новак

Мнение от Favorit »

Performance99 написа:Това с генерацията, което искаш до колкото разбирам, от Бг майсторите не го очаквай. Лошо е да говоря така за колеги, но от това, което съм виждал е наистина така.
За мотора имам такъв направен и вече 100+К без проблем, но от правене до правене на Stage 3 разликата е огромна.
Имам един познат в Русе. Славян се казва. Генерациите които прави са просто като piece of art :) Уникални. Въпроса е какви гърнета ще измисля да добавя. А иначе за другото си прав. После ще кача снимки да си кажеш мнението :)
Аватар
Stuci

Škoda Racer

Обратна връзка:

Мнение от Stuci »

Performance99 написа:
Stuci написа:
Това, че другите с малки изключения си мълчат не променя факта.
Кой факт? Търпимост към децибелите различна... За Сами е проблем, за Искрен и Иван - не. Освен Сами, кой има проблем?
goAPR
Аватар
Performance99

Škoda Фен²

Обратна връзка:

Това със заварките е супер, ама да сметне и направи гърнетата е друга сфера, която в Бг се оказва тази на гроба и грешка [smilie=pardon.gif]
Аватар
La Furia Roja

Škoda Racer

Гараж: Skoda Octavia V/RS APR Stage 3 IS38, Skoda Octavia Scout, Harley Davidson Fat Boy 2019 FLFBS
Обратна връзка:

Мнение от La Furia Roja »

Performance99 написа: Тоя ъпгрейд с генерацията е като при спортното окачване правиш компромис. Все ще има звук в определени обороти, който ще те дразни.
Ей тук си прав, ама за половината от нещата.

1. При спортната генерация е точно така. Има моменти където ти идва в повече.
2. За спортното окачване обаче се оказа, че не е така.

РС3 с Билщайн Б8 амортисьори и H and R пружини е по-комфортен от сток возията.
Аз почти съм решил да върна Предните Б8, нищо че с 5мм ще скочи.
С времето ще улегне.
Дори съм сигурен, че и с 20ките тогава ще е комфортна.
@bega4kata каза:
Ама всичко да ти е Рево не е геройство.Всичко им е нескопосано на тях.Като започнеш от софтуера дето сеца, минеш през колера дето не пасва и стигнем до джантите, дето според И. Пецов няма проблем да се карат с навито тиксо на главините.
Аватар
Performance99

Škoda Фен²

Обратна връзка:

Stuci

Дай да не цапаме темата на колегата, знаеш не по зле от мен, че писането във форума е едно, а друго е с ръка на сърцето... и предлагам с теб да спрем до тук.
Ако с друго инфо сме полезни на колегата, да му помогнем взаимно с теб. [smilie=friends.gif]
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia II”