Škoda Kamiq
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
rts
- Гараж: ex. Skoda Kodiaq 2.0 tsi 190 к.с. 4x4, MY2024
Škoda Kamiq
На по-нов камик от на @ЦецоNOL, не съм кодирал/адаптирал и не мога да кажа как стоят нещата, но общо взето както споменаха колеги по-горе - мисията (почти) невъзможна. Камик, след определена седмица на производство 2024 е със SDF2 и с това се приключват всякакви лаишки кодировки, да не говорим за по сериозен ретрофит. Даже и за най-проста кодировка се изисква връзка със сървъра и не отговаря ли на заводската конфигурация - греда. И на това са му измислили донякъде цаката, но е сложна процедура и общо взето безмислена - използва се емулатор в който се вкарва вин на автомобил с по-високо ниво. Така се "лъже" сървърът, че е закачен автомобил с кодировката, която искаш, но отделно от това трябва да се следи винът в емулатора да включва и твоите екстри и т.н . Нещата все повече отиват на там, че ако искаш промяна в конфигурацията -----> нова кола. Оттук нататък е изключително важно, човек наистина да попадне на дилър, който не говори врели-некипели, разбира си работата и знае какво да препоръча на един клиент, а не да му казва това няма да ти трябва, онова няма да ти трябва - само с цел да се произведе колата колкото може по-бързо и той да си вземе процента. От друга страна клиентът също да е подготвен какви екстри иска.
п.с. Апповете на OBD11 и други подобни са ок, но в някои случаи могат да доведат до неприятни моменти. Апът реално представлява скрипт, който включва поредица от кодировки + адаптации изпълнени автоматично от устройството. Не всичко обаче е еднакво в контролерите и тогава (много рядко) може да се стигне до дилър, който да налива заводската конфигурация, че да се оправят нещата. Затова и е препоръчително кодировките и адаптациите да се правят ръчно.
п.с. Апповете на OBD11 и други подобни са ок, но в някои случаи могат да доведат до неприятни моменти. Апът реално представлява скрипт, който включва поредица от кодировки + адаптации изпълнени автоматично от устройството. Не всичко обаче е еднакво в контролерите и тогава (много рядко) може да се стигне до дилър, който да налива заводската конфигурация, че да се оправят нещата. Затова и е препоръчително кодировките и адаптациите да се правят ръчно.
-
xektop
- Гараж: Octavia 3 1.8 TSI 4x4 DSG ESTATE
Škoda Kamiq
https://obdeleven.com/products/nextgen-obdeleven-deviceSimichOil написа: 17.03.2025, 09:09:17 Това не е ли програмата? на мен ми трябва самия хардуер - OBD адаптера.
- slavikatsarov
- Гараж: Skoda Superb III L&K 2.0 TDI 190 h.p. 4x4 2019
Skoda Rapid 1.6 TDI 90/150 h.p. 2014
Škoda Kamiq
https://comauto.bg/product/profesionale ... -bluetoothSimichOil написа: 17.03.2025, 08:45:49 А можете ли да ми препоръчате някой читав OBD Adapter, който да става за iOS ? 2 пробвах вече и двата не могат да се закачат към iPhone.
Аз съм с този адаптер и работи прекрасно с iOS
Над 6м го ползвам вече и през Car Scanner чета колата и съм си отключил доста функции пак през него.
- FaKeR
- Гараж: Kamiq Vision 1.0 TSI 95HP MY23; Peugeot 208 1.4 HDI 2012;
Škoda Kamiq
Поради тази причина съм ограничил аповете, които искам да пробвам, до сравнително прости операции (гледайки какво се прави ръчно). А и моята е учудващо с много неща активирани за модела (без да е Монте Карло). Какво успя да направиш по колата на Цецо?rts написа: 17.03.2025, 09:18:45 Не всичко обаче е еднакво в контролерите и тогава (много рядко) може да се стигне до дилър, който да налива заводската конфигурация, че да се оправят нещата. Затова и е препоръчително кодировките и адаптациите да се правят ръчно.
-
rts
- Гараж: ex. Skoda Kodiaq 2.0 tsi 190 к.с. 4x4, MY2024
Škoda Kamiq
Вече не си спомням, какво искаше, но да уточня - s obd11 изчетохме някои неща за сравнение, но не сме кодирали с него, въпреки че тогава даже имах Ултимейт плана, кодировките ги правих с VCDS. Единственото за което имам спомен е, че изключихме коланите. За друго трябва да погледна логове.
Иначе тези неща, които ще правиш са безпроблемни със сигурност.
Второто е също е въпрос на само една кодировка.
За третото не знам - при мен си е активирано по подразбиране, а и имаше определена кондиция, на която трябва заводски да отговарят огледалата за да се случи. И не работи с дълго натискане - по-скоро поне при мен със заключване се прибират, като от медията може да се изключи евентуално за зимните месеци с цел да не се счупят.
Иначе тези неща, които ще правиш са безпроблемни със сигурност.
Първото за заключването какво точно искаш и как е сега при теб - по принцип би трябвало сега след 15 км/ч да ти ч заключва, а ти искаш да имаш възможност да не го прави? Ако е така - аппът е безпроблемен, защото тук е адаптация и е само една. Изкарва ти меню в медията.FaKeR написа: 14.03.2025, 14:12:13 Иначе искам да активирам тези - това, това и това (да може огледалата да се прибират след продължително натискане на бутона за заключване.
Второто е също е въпрос на само една кодировка.
За третото не знам - при мен си е активирано по подразбиране, а и имаше определена кондиция, на която трябва заводски да отговарят огледалата за да се случи. И не работи с дълго натискане - по-скоро поне при мен със заключване се прибират, като от медията може да се изключи евентуално за зимните месеци с цел да не се счупят.
Последно промяна от rts на 17.03.2025, 09:53:37, променено общо 1 път.
- spaldingrs
- Гараж: Карок Вижън 1.5 TSI DSG 2024
Ford Focus 3 1.0 ecoboost 125 кс 6M 2017
Škoda Kamiq
Направих си:
- като натисна спирачки, габаритите да ми светват с тях;
- активирах Видео в движение, което още не е тествано;
- активирах си автоматично да ми се пуска подгрева на волана според външната температура;
- активирах някаква допълнителна аларма при отваряне на врата, багажник, капак(надявам се да не разбирам как работи
- активирах Лайн асистента - питах разработчиците на OBD и хората го направиха - работи прекрасно;
- промених си комфортния мигач на 4 пъти(бях го направил на 5, че 3 ми идваше късо, но ми се стори прекалено дълго - лично усещане);
- нацъках и по-чувствителен педал на газта - не мога да кажа нищо конкретно като ефект, то си го пише и в описанието на приложението;
- добавих си допълнителните опции за светлините в менюто на медията;
- направих си бутона start ENGINE/stop да мига - не го виждам изобщо
- пробвах автоматичното заключване, но го махнах много бързо, защото за мен не е ОК. Мислех, че заключва като се води по отзалечеността на ключа, но заключва при затварянето на която и да е врата. И представете си, да искаш да оставиш нещо на задната седалка... и ако са двама души да оставяте нещо отзад, може да заключи колата 3-4 пъти докато тръгнеш - Ужас;
- извадих бутон на медията за миене на камера и задно стъкло(това го направих с дълго кодиране, което видях в един чужд форум)- замества бутането на лоста;
Смятам още някои неща да барна, но нямам време сега. Примерно да ми показва степента на вентилатори в режим на AUTO, да мога за включвам и изключвам пръскалките на фаровете, памет за последна настройка на подгряването на седалките.
Добре е да се направи Fullbackup на всички модули преди каквото и да е пипане. Да се има оригинала. Аз го направих не в самото начало, но хубавото е, че има история за всичко, което е правено и винаги може да си го върнеш, както е било.
Последно промяна от spaldingrs на 17.03.2025, 09:55:35, променено общо 2 пъти.
Отнасяй се с хората така, както искаш те да се отнасят с теб!
- FaKeR
Škoda Kamiq
Всичко, което си изброил, предполагам си го направил чрез апове? Също така може ли да се бекъпират модули с Free лиценз?spaldingrs написа: 17.03.2025, 09:49:05 Добре е да се направи Fullbackup на всички модули преди каквото и да е пипане. Да се има оригинала. Аз го направих не в самото начало, но хубавото е, че има история за всичко, което е правено и винаги може да си го върнеш, както е било.
@rts
Първото е да може да заключвам колата от дистанционното, докато двигателя работи. Особено полезно, когато оставям малкият на детска в много топло/студено време, както и когато съм на вилата - да мога да я пусна да обърне въздуха, докато аз съм в къщата (колата стои далеч от къщата).
Последното, с огледалата, също заводски при мен ги прибира при заключване, както и има опция в мултимедията дали искам да е включено. Но тъй като не искам всеки път да го прави, а само когато аз пожелая (но не от врътката, тъй като ми е много досадно), искам да променя начина на работа.
Последно промяна от FaKeR на 17.03.2025, 10:08:48, променено общо 3 пъти.
- zloQQ
- Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA - Обратна връзка:
- spaldingrs
- Гараж: Карок Вижън 1.5 TSI DSG 2024
Ford Focus 3 1.0 ecoboost 125 кс 6M 2017
Škoda Kamiq
Само бутонът за миене на.медията съм кодирал с две стъпки.
"Също така може ли да се бекъпират модули с Free лиценз?"
Не зная. Някой колега без лиценз може да каже. Предполагам ще ще може.
Отнасяй се с хората така, както искаш те да се отнасят с теб!
- FaKeR
Škoda Kamiq
Ясно, благодаря ти, тъкмо мислех да те питам на лично дали не си с Про лиценз.
Сега проверих на сайта на DHL (изпратено е през Deutsche Post) и адаптера е пристигнал в София, подозирам ще отнеме ден-два, докато дойде в пощата.
Сега проверих на сайта на DHL (изпратено е през Deutsche Post) и адаптера е пристигнал в София, подозирам ще отнеме ден-два, докато дойде в пощата.
- lanshot
- Гараж: Superb Combi L&K 280hp 2024
E 55 AMG 1998
Škoda Kamiq
Интересно , би ли споделил кодировките за тези две екстри ? Не съм попадал на тях в някои форум , или съм ги прескочил ..
-
PlamenEnev
- Гараж: Octavia IV 2,0 TDI /110kW/ 150 к.с. 7DSG
Škoda Kamiq
Това за видеото в движение май се отнася само за плейване на файлове от външен носител, а не за Youtube, Netflix и подобни стриймове.
- JORDITO
- Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers
Škoda Kamiq
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
- FaKeR
Škoda Kamiq
Така, OBDто дойде, с Free лиценз съм.
На моят камик, произведен 10.2023, работи безпроблемно - чете грешки, успява да кодира. Имах 10 непостоянни грешки за замръзнала мултимедия (вероятно причинени от китайският адаптер за wireless CarPlay) и една непостоянна за "сервото". Не съм трил, та да си има история като ходи в ЕТ.
Успях да кодирам заключването на автомобила, докато двигателя работи, както и изкарах скалата на вентилатора на купето в режим Ауто. Засега толкова, по-натам ще се престраша отново. След кодировките пак пуснах пълен скан и няма допълнителни грешки след кодировките.
На моят камик, произведен 10.2023, работи безпроблемно - чете грешки, успява да кодира. Имах 10 непостоянни грешки за замръзнала мултимедия (вероятно причинени от китайският адаптер за wireless CarPlay) и една непостоянна за "сервото". Не съм трил, та да си има история като ходи в ЕТ.
Успях да кодирам заключването на автомобила, докато двигателя работи, както и изкарах скалата на вентилатора на купето в режим Ауто. Засега толкова, по-натам ще се престраша отново. След кодировките пак пуснах пълен скан и няма допълнителни грешки след кодировките.
- acronym
- Гараж: Kamiq Vision 1.0 TSI 110hp
Škoda Kamiq
Чудя се дали може да се активира "Тraffic sign recognition".
Някой пробвал ли е?
Предполагам, че до кодировка, щом автомобила има камера за Line и Front Assist.
Би било полезно да виждам разпознатите знаци на виртуалният кокпит.
Някой пробвал ли е?
Предполагам, че до кодировка, щом автомобила има камера за Line и Front Assist.
Би било полезно да виждам разпознатите знаци на виртуалният кокпит.