Kodiaq 2 - Обсъждане на модела
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
мmorpheus
Ами аз съм нов тука, но моята Sport Line 130 с джанти 19-ки, пристигна при мен миналата седмица и вече и врътнах 2500 км. близо.За возия, аз съм доволен, даже много - с DCC на комфрот е много добре, но някак си повечко люлее сякаш.На спорт не е така и за мен въобще не е твърда возията.Всъщност доста ме учуди като е на ток за това голямо и тежко купе как здраво дърпа, според мен когато е само на ток е най-бързото ускорение от всички варианти (може и да не е вярно, но на моменти ме лепи здраво). Първите ми впечатления са доста добри, като изключа че днес ми светнаха грешки, че системите за паркиране (парктроници разбирай) не работят и за малко да я шибна в стената на каража, понеже като свикне човек да си чува писукането и го чака, а камерите не винаги ги гледам.Звънях в шкода да видим какво става, викнаха ме да ходя там, ама след като я позаредих (понеже моята е плъгин хибрид) и поседя 20-30 мин, се оправиха нещата.Преди това чистих всички датчици, да не би да са замърсени нещо, че то с тоя дъжд от два дена..., ама не се оправи.Абе с две думи си екстра колата и сега се чудя да ходя ли утре в сервизи или..., щото не ми се занимава да вися, ама ако някой е имал проблеми от такова естество да каже. Предната ми кола, като се зацапваха камерите или датчиците и спираше да работи системата за сблъсък, асистента за смяна на линии, за мъртва зона и някакви такива, ама парктрониците си бачкаха винаги, но след почистване си тръгваха пак, докато днес не се получи така.
Последно промяна от мmorpheus на 28.11.2025, 19:46:04, променено общо 1 път.
-
мmorpheus
Аз специално си поговорих в Шкода по тоя въпрос, задните дръжки нямат нищо.Даже чехите са искали да продават колата само с един ключ и да си ползваш телефона, демек въобще да не бараш дръжките-всичко през тел.Ама от тука са ги врътнали, че нещо в законодателството не ставало, ама до колкото разбрах на запад са си с един ключ, та никокй няма да взем да инвестира в дръжки. Та така._56_ написа: 28.11.2025, 16:01:00На мен ми е чудно дали имат заготовки/окабеляване и т.н., и просто софтуерно да са ги ограничили, защото и от вътрешната страна, където следва да е сензора за отклюване, е идентично като при предните.
-
nitroverfs
Lemi_ написа: 28.11.2025, 17:01:53 Без да притежавам този автомобил съм учуден , че липсват в задните врати. И настройка за вратите ли няма в инфотайнмънта
Ще се оправят и други казват, че имат подобни щуротии с тези датчици, според мен задръж така и ги следи, ако не се оправят тогава отиди в ЕТ за преглед да видим и те какво ще измъдрятмmorpheus написа: 28.11.2025, 19:39:00 Ами аз съм нов тука, но моята Sport Line 130 с джанти 19-ки, пристигна при мен миналата седмица и вече и врътнах 2500 км. близо.За возия, аз съм доволен, даже много - с DCC на комфрот е много добре, но някак си повечко люлее сякаш.На спорт не е така и за мен въобще не е твърда возията. Първите ми впечатления са доста добри, като изключа че днес ми светнаха грешки, че системите за паркиране (парктроници разбирай) не работят и за малко да я шибна в оградата на каража, понеже като свикне човек да си чува писукането и го чака, а камерите не винаги ги гледам.Звънях в шкода да видим какво става, викнаха ме да ходя там, ама след като я позаредих (понеже моята е плъгин хибрид) и поседя 20-30 мин, се оправиха нещата.Преди това чистих всички датчици, да не би да са замърсени нещо, че то с тоя дъжд от два дена..., ама не се оправи.Абе с две думи си екстра колата и сега се чудя да ходя ли утре в сервизи или..., щото не ми се занимава да вися, ама ако някой е имал проблеми от такова естество да каже. Предната ми кола, като се зацапваха камерите или датчиците и спираше да работи системата за сблъсък, асистента за смяна на линии, за мъртва зона и някакви такива, ама парктрониците си бачкаха винаги, но след почистване си тръгваха пак, докато днес не се получи така.
-
мmorpheus
Ами аз съм с голямата навигация и всичко е включено в цената на колата и нищо не закупуваш.Навигацията си я има по дифолт.Да намалява и предвижда поведенито ти и реално ти асистира когато те води, друг е въпроса, че аз на тея неща малко не им вярвам,.то един път ще сбърка компютъра и....Може би в началото е било нещо такова, но при мен нямаше такова нещо.Плюс включени всички услуги за 3 години безплатно и всякакви такива там гъзарийки.Може би са сменили политиката и ги дават вече или пък да е било някаква промоция, знам ли.lyubohar написа: 28.11.2025, 15:36:10 Иначе 13" екран върви с heads-up и освен това имаше някаква интеграция на колата с картите (ако човек си купи и навигацията срещу 700 лева), която може да ти променя поведението на колата според картата - примерно намалява сама ако идва голям завой и т.н. По спомен проучвах преди да я купя и стандартната не го можеше това, но за мен е излишно, а и разликата в парите е доста голяма и неоправдана.
-
nitroverfs
За този кантон някой ще покаже ли как точно си го е пипнал еквалайзера, защото нещо не ме грабва особено , в сеата като се кача фабрична музика, свири топ, а тук 1000 лв + за Кантон и..... Един JBL Go , свири по добре 
-
мmorpheus
Ами всъщност свири доста чисто, но аз дигнах басовете и нещо от рода на проба грешка и сега си е топ.Ако слушаш радиостанция не е впечатляващо, но например през web радио ако си пуснеш вече се усеща разликата в звука или през телефона на Спотифай, но на мен стриминга ми е с ултра качество на Спотифай и наистина е доста добре.Но каквото и да говорим за мен най-добре свири Volvo XC90 (след 2022-23), там е ненормална работата.
-
Иван дп
Здраейте от два месеца имам кодиак iv и при всяко спиране точно в момента на покой на колата се чува скърцане от задната част на колата.Колкото по рязко е спирането толкова по силно е скърцането.Ходих в еуротек софия дружба и там механик ми каза че това било нормално и ми показа на чисто нов тестови автомобил и той скърца.Въпроса ми е и има ли и други с това скърцане, каква е причината. Нормално ли е нова кола за 100к да скърца като каруца?
- lyubohar
- Гараж: Skoda Kodiaq Mk2 iV
И аз така мисля, брутално дърпа, особено сега като сложих чисто нови зимни гуми - имам чувството, че предният мост ще се откачи от купетомmorpheus написа: 28.11.2025, 19:39:00 според мен когато е само на ток е най-бързото ускорение от всички варианти (може и да не е вярно, но на моменти ме лепи здраво).
Ясно, това обяснява защо е толкова голяма разликата с голямата навигация - включени са и картите в цената.мmorpheus написа: 28.11.2025, 19:39:00 Ами аз съм с голямата навигация и всичко е включено в цената на колата и нищо не закупуваш.Навигацията си я има по дифолт.
На мен също ми светкат разни жълти лампи от време на време и изчезват след около секунда-две. За 7-8 месеца кола ми се е случвало сигурно 5-6 пъти. После дълго време е ОК. Вчера го направи в дъжда, според мен ако се оправя след това няма нищо притестнително, но ако си стоят дълго лампите или се повтаря често това, може да има някакъв проблем.
Моята май също проскърцва при спиране. Пасатът ми скърцаше също при бавно каране по неравности (всички от тези години всъщност) - бяха дефектни тампони някакви, които се сменяха и се оправяше. Като нищо може да е нещо подобно, но мен не ме дразни толкова.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Е това вече ще ме откаже от Шкода.мmorpheus написа: 28.11.2025, 19:42:49 Даже чехите са искали да продават колата само с един ключ и да си ползваш телефона,
Бееееее.....
- odo
- Гараж: Х3 М40i
Е това чак сега идва при Шкода, иначе в други марки го има от години, та скоро ще е навсякъде
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
E BMW-то с един ключ ли ти го дават? Аман от дебилщини вече, Кодиака беше с 3, напълно функционални!
Бееееее.....
- odo
- Гараж: Х3 М40i
С два е, но мога да си направя дигитален ключ в апп и другите да си седят прибрани.
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
odo, Не е въпроса дали мога, а дали ме ПРИНУЖДАВАТ да си го направя. Аз например не искам. Даже и Кеси не искам, но не мога да го спра.
Бееееее.....
- Lemi_
- Гараж: Kodiaq FL TSI 190 h.p.
Освен това и самия смартфон е важен а и да е зареден
Засега и MySkoda върши добра работа . Според мен.
Засега и MySkoda върши добра работа . Според мен.
I ask you to judge me by the enemies I have made
- smoke
- Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG
Не разбирам ентусиазма на хората да си правят телефона на:
- ключ за колата
- RF-таг за имобилайзера на алармата
- кредитна карта
- токен за достъп до онлайн-банкирането
та когато им откраднат телефона, потенциално да им замине и колата, и парите.
- ключ за колата
- RF-таг за имобилайзера на алармата
- кредитна карта
- токен за достъп до онлайн-банкирането
та когато им откраднат телефона, потенциално да им замине и колата, и парите.