Kodiaq 2 - Обсъждане на модела
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Ами в някакъв такъв момент, избора на нова кола ще започне да се определя не от марката, а от подобни лайняни търговски практики.
Бееееее.....
- slavkoff
- Гараж: подземен
- Обратна връзка:
Някой използвал ли е Pay to Fuel и Pay to Park апликациите? Тези с навигация ги имаме като част от Connect пакета.

VRS
- lyubohar
- Гараж: Skoda Kodiaq Mk2 iV
Аз ги активирах, не разбрах как се ползват или ми се стори тъпо (не помня, май имаше още някакви регистрации някъде и стъпки), и сега само ми стоят като изтекли и не мога да ги махна 
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Не е проблем, че ти продават софтуер, проблем е, че е ЦИГАНИЯ да ти искат пари за мигалки, при положение, че вече си им изсипал 100 бона за кола!FaKeR написа: 26.11.2025, 20:52:08 Конекта е като да си платиш абонамента за мобилният телефон. Същото и с картите за навигацията - и те са продукт, но софтуерен. Това не го прави по-малко продукт от нещо, което можеш да пипнеш.
Същото е и с конекта. Просто е циганска тая практика, всичко на абонамент да минава. Аман от пиявици.
Бееееее.....
- FaKeR
- Гараж: Kamiq Vision 1.0 TSI 95HP MY23; Peugeot 208 1.4 HDI 2012;
За диодите (както и разчитането на знаци например) съм съгласен, но за конекта и картите не. Не че ме кефи да ни жулят и за това, но ако го погледнеш под формата на услуга по-бива. Аз например от конекта съм изключително доволен и ми е полезен.
- lyubohar
Въпросът е, че тия мигалки се води, че не си ги платил с тия 100 бона и са ти безплатни докато не решиш да им плащаш абонамента. Поне такава е идеята - производителите спестяват пари като правят еднакви коли, вместо една с лампички, една без. Според мен точно за шарениите има логика да са на абонамент и да не ги плащаме с цената на колата, а не примерно отопление на седалки или неща, свързани със сигурността (като разпознаване на знаци, дето колега спомена).
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Така е. Нормално е. Като искаш да ти е още по готино си плащаш.
При МБ примерно, доплащаш 19000 лв в пакет за дигитални фарове. Те са си за винаги, светят уникално, автомобилите пред теб са черни квадратчета все етно си в изстребител, имат си всичката хай- тех функционалност, топогравска компенсация и т.н.
Но, ако искаш като гасиш да ти прожектират простотийки на асфалта или на стената на гаража ти
си плащаш.

Някои прожекции си ги има и без да плащаш, - за осветяването на пешеходците и др.свързани с безопасността, но гъзарийките се бецалят още.
Като това например, което е напълно безмислено, но явно има хора които го купуват

При МБ примерно, доплащаш 19000 лв в пакет за дигитални фарове. Те са си за винаги, светят уникално, автомобилите пред теб са черни квадратчета все етно си в изстребител, имат си всичката хай- тех функционалност, топогравска компенсация и т.н.
Но, ако искаш като гасиш да ти прожектират простотийки на асфалта или на стената на гаража ти

Някои прожекции си ги има и без да плащаш, - за осветяването на пешеходците и др.свързани с безопасността, но гъзарийките се бецалят още.
Като това например, което е напълно безмислено, но явно има хора които го купуват

GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
- _56_
- Гараж: Skoda Kodiaq RS 2026
- Обратна връзка:
- berberov_sm
- Гараж: 1. Octavia I 1,9 TDI 110 h.p. SLX '00(ex);
2. Octavia III 1.6 TDI 110 h.p. DSG 7;
3. Superb III 2.0 TDI 190 h.p. 4x4 DSG 7 - Обратна връзка:
Привет! Насочил съм се към Кодиак 2 за нов семеен автомобил. Досега използвахме Шкода Супърб 3, но един младеж я “тотализира” преди около месец. За щастие всички сме без трайни последици от ПТП-то. Супърба се оказа доста safety, но остана без предница…
Изчетох доста за модела, изгледах и доста ревюта, но ще се радвам и на коментари от колегите, които имат опит с този автомобил.
Спрял съм се на варианта Edition 130, 2.0 TDI, 4x4 с 5 места. Двама възрастни с две деца и много багаж.
Допълнително оборудване DCC, пакет с допълнително обезшумяване, теглич и защита от лоши пътища.
Искам да е с джанти 18, но опциите в конфигуратора не ми допадат. Замислям се за 19, но ме притеснява, че ще се влоши комфорта. Някой има ли преки впечатления за комфорта с 19-ки. Като цяло не съм много спортен шофьор, особено като си возя децата. Така че по-скоро търся комфорт. Вероятно ще я поръчам с фабричните 17-ки и после ще го мисля. Имам и два комплекта 18-ки от супърба, предполагам ще стават и за Кодиак-а, стига да му паснат визуално. Супърба с DCC и 18ки ми харесваше как вози.
Когато поръчвах Супърба, конфигуратора ми се струваше по-информативен. Сега добавям едни неща, нормално други изчезват, но не разбирам защо…
Например изчезва опцията Система против потегляне по наклон (HHC), но не мога да се ориентирам дали е включена в някое от допълнителните оборудвания…
Също така никъде не виждам дали има Blind-spot. Не е описано като екстра, а се съмнявам да няма….
Не виждам информация дали подлакътникът и жабките са хладилни, както беше в Супърба.
Относно мултимедията – доколкото разбирам разликата между фабричната 10инчова и 13 инчовата, която се доплаща е само наличието на навигация(освен размерът де). Наистина ли са само това разликите?
Изминавам около 20-25 000 км на година. Живея в Смолян и всеки месец пътувам по два пъти до София, което са ми минимум 1 000 км на месец само в тази дестинация. Поради тази причина предпочитам дизел и 4х4.
Като цяло ще се радвам на всякакви полезни съвети при конфигурирането – коя екстра е безсмислена и коя е добре да я има, въпреки че е субективно.
А ако някой има бял или Графитено сив металик Кодиак 2 с джанти 17ки ще се радвам да изпрати някоя снимка
Поздрави!
Изчетох доста за модела, изгледах и доста ревюта, но ще се радвам и на коментари от колегите, които имат опит с този автомобил.
Спрял съм се на варианта Edition 130, 2.0 TDI, 4x4 с 5 места. Двама възрастни с две деца и много багаж.
Допълнително оборудване DCC, пакет с допълнително обезшумяване, теглич и защита от лоши пътища.
Искам да е с джанти 18, но опциите в конфигуратора не ми допадат. Замислям се за 19, но ме притеснява, че ще се влоши комфорта. Някой има ли преки впечатления за комфорта с 19-ки. Като цяло не съм много спортен шофьор, особено като си возя децата. Така че по-скоро търся комфорт. Вероятно ще я поръчам с фабричните 17-ки и после ще го мисля. Имам и два комплекта 18-ки от супърба, предполагам ще стават и за Кодиак-а, стига да му паснат визуално. Супърба с DCC и 18ки ми харесваше как вози.
Когато поръчвах Супърба, конфигуратора ми се струваше по-информативен. Сега добавям едни неща, нормално други изчезват, но не разбирам защо…
Например изчезва опцията Система против потегляне по наклон (HHC), но не мога да се ориентирам дали е включена в някое от допълнителните оборудвания…
Също така никъде не виждам дали има Blind-spot. Не е описано като екстра, а се съмнявам да няма….
Не виждам информация дали подлакътникът и жабките са хладилни, както беше в Супърба.
Относно мултимедията – доколкото разбирам разликата между фабричната 10инчова и 13 инчовата, която се доплаща е само наличието на навигация(освен размерът де). Наистина ли са само това разликите?
Изминавам около 20-25 000 км на година. Живея в Смолян и всеки месец пътувам по два пъти до София, което са ми минимум 1 000 км на месец само в тази дестинация. Поради тази причина предпочитам дизел и 4х4.
Като цяло ще се радвам на всякакви полезни съвети при конфигурирането – коя екстра е безсмислена и коя е добре да я има, въпреки че е субективно.
А ако някой има бял или Графитено сив металик Кодиак 2 с джанти 17ки ще се радвам да изпрати някоя снимка
Поздрави!
-
storm1st
- Гараж: Kodiaq Fl 2.0 TSI, DNPA
Води се "side assist" от доста време . И го има от SELECTION . В ценовата е точно описано като : Side Assist и Rear Trafic Alert .
Успех с покупката .
- lyubohar
Колега, по-назад в темата бях снимал моите 18" с махнати аеро-капаци, можеш да ги видиш как стоят. И цветът е близък до твоя желан. 17-цоловите са прекалено малки и изглеждат грозно за мен. 18" също малеят, но стават като за начало. Мисля да взема 19", но с 18" и DCC ми е на границата откъм возия, та не съм решил още. Но аз обичам да ми е много меко.
Иначе 13" екран върви с heads-up и освен това имаше някаква интеграция на колата с картите (ако човек си купи и навигацията срещу 700 лева), която може да ти променя поведението на колата според картата - примерно намалява сама ако идва голям завой и т.н. По спомен проучвах преди да я купя и стандартната не го можеше това, но за мен е излишно, а и разликата в парите е доста голяма и неоправдана.
Лично аз си сложих 18" джанти, кафявия салон, обезшумяването (само на предните и челното стъкло е) и DCC. Единствено ме е яд за термоизолираното стъкло, защото е само 500 лева. Също напоследък малко ме е яд за подготовка за теглич; ако има дори малък шанс да ползваш някога, по-добре си сложи, после било много лесно слагането на самия теглич.
Жабките не са охладени, те даже мокет нямат
За акустичните стъкла писах, задните врати не са keyless. Горе-долу това са по-дразнещите детайли, от които е пестено.
Иначе 13" екран върви с heads-up и освен това имаше някаква интеграция на колата с картите (ако човек си купи и навигацията срещу 700 лева), която може да ти променя поведението на колата според картата - примерно намалява сама ако идва голям завой и т.н. По спомен проучвах преди да я купя и стандартната не го можеше това, но за мен е излишно, а и разликата в парите е доста голяма и неоправдана.
Лично аз си сложих 18" джанти, кафявия салон, обезшумяването (само на предните и челното стъкло е) и DCC. Единствено ме е яд за термоизолираното стъкло, защото е само 500 лева. Също напоследък малко ме е яд за подготовка за теглич; ако има дори малък шанс да ползваш някога, по-добре си сложи, после било много лесно слагането на самия теглич.
Жабките не са охладени, те даже мокет нямат
Последно промяна от lyubohar на 28.11.2025, 16:58:37, променено общо 2 пъти.
-
DMateev
- Гараж: Skoda Octavia 4, 2.0 TSI, 4x4;
Skoda Octavia 3, 1.4 TSI
Привет, от край време си мисля, да пиша за въпроса с гумите, но все не ми остава време. С Kodiaq 2 RS съм, взех допълнително 18ки Soira за зимните. Разликата във возията между 20ки и 18ки е огромна както може да се и очаква. Визията може би леко страда(въпрос на вкус бих казал, за някои изглежда ужасно за мен е ок, по-късно ще кача и снимки). DCC-то върши работа като го пусна на комфорт да е приятна возията и с 20ките, та според мен с 19 ще е супер.
- _56_
- Гараж: Skoda Kodiaq RS 2026
- Обратна връзка:
На мен ми е чудно дали имат заготовки/окабеляване и т.н., и просто софтуерно да са ги ограничили, защото и от вътрешната страна, където следва да е сензора за отклюване, е идентично като при предните.
- lyubohar
Дръжките са еднакви защото предполагам им е по-евтино, сравнено с това да сложат различни дръжки отзад (предполагам). Не мисля, че е софтуерно, според мен няма нищо вътре. Но наистина е малко странно решение.
- Lemi_
- Гараж: Kodiaq FL TSI 190 h.p.
Без да притежавам този автомобил съм учуден , че липсват в задните врати. И настройка за вратите ли няма в инфотайнмънта
I ask you to judge me by the enemies I have made