Въпроси от нов/бъдещ собственик

Всичко за Шкода Супърб, произведен от 2015г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
FaKeR

Škoda Фен²

Гараж: Kamiq Vision 1.0 TSI 95HP MY23; Peugeot 208 1.4 HDI 2012;

Мнение от FaKeR »

Тестовата с DCC ли е? Данеби и това да играе някаква роля.
Да не са на DCC-то амортитата пък шумни, знае ли човек. Като цяло поведението на ЕТ е недопустимо, купил си кола за 80 бона и се занимаваш с откровени глупости... дет се вика не си ѝ се нарадвал още.
Аватар
pdimanov

Škoda Фен²

Гараж: VW T-roc 2019, 1.5 TSI, 150hp, 7-speed DSG
Superb III FL Scout 2020, 2.0 TDI, 190hp, 7-speed DSG

Мнение от pdimanov »

tinchev54 написа: 20.03.2024, 19:48:00 Като цяло съм крайно разочарован от автомобила - кола за 80 бона
Знам, че коментарът ми няма да помогне особено, но и някои премиуми издават такива звуци. Карал съм ново БМВ 7-ма серия и по павета на смъкнато стъкло се чува яко дрънчене все едно по ламарина. Добре че беше добра шумоизолацията, че като се вдигне прозореца и да изчезва. [smilie=sarcastic.gif]

Някои хора са казвали, че накладките също могат да издават подобен звук. По някакъв начин се уплътняват и изчезва тракането.
tinchev54

Шкода Новак

Мнение от tinchev54 »

pdimanov написа: 20.03.2024, 20:03:11 Карал съм ново БМВ 7-ма серия и по павета на смъкнато стъкло се чува яко дрънчене
Може,но аз не си обяснявам как два еднакви автомобила (да и тестовата е LK дизел 200кс, DCC е част от LK пакета) звучат и се държат различно. Ще ги боря Еуратек, пък ще видим.
Аватар
Lemi_

Škoda Фен²

Гараж: Kodiaq FL TSI 190 h.p.

Мнение от Lemi_ »

Едно некомпетенто мнение да изкажа като предположение.
Първо -налягането в гумите.Разлика в силата на тракане
Второ-препазителите на спирачкните дискове дали не са разхлабени болтове,или да е попаднало камъче между диска и предпазител.
I ask you to judge me by the enemies I have made
tinchev54

Шкода Новак

Мнение от tinchev54 »

Днес я взех от Еуратек с уж "залепени" накладки. Демек правили са според тях нещо. Звука си остана. Не съм помпил аз гумите, така си я взех преди около месец. Предполагам са гледали спирачните апарати, щом са правили накладките.
style34

Škoda Фен²

Гараж: Kodiaq FL, 190 TSI 4x4

Мнение от style34 »

Абе чисто нов автомобил не би трябвало клиентът да анализира какво е.
Да им я носи и да настоява за решение. Поне може директно да я сравнят с тестовата, тоест няма как да кажат "то си е така".
Аватар
Tuscany

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Superb III Combi Facelift L&K, 2.0 TSI, 280hp

Мнение от Tuscany »

Не мога да помогна по актуалния проблем (за щастие ...), но искам да кажа за тестовата кола. Според ѝ е ЕМ на окачването на тая кола. Като ходих да карам, без да се напъвам, едно от първите неща, които ми направиха впечатление, беше че окачване е отвратително. Абсолютно никакъв контакт с пъти, дали е на Sport, Comfort или Normal, няма никой. Трака, тропа на спорт, а се усеща като сопол. После моята Insignia ми се видя като RS6 Avant.
Направих поръчката с ясната мисъл, че няма начин това да е поведението на модела. За щастие, моята няма нищо общо с тоя леш. Та, поне за окачването - аз не бих взимал тестовия за меродавно.
Последно промяна от Tuscany на 20.03.2024, 20:56:02, променено общо 1 път.
Current: Skoda Superb III Combi Facelift L&K, 2.0 TSI 280hp - 2024г
Ex: Opel Insignia A Sports Tourer FL 2.0 TDI Automatic 170hp - 2016г
Ex: Opel Vectra C FL 2.2 Direct Automatic 150hp - 2008г
Ex: Audi A6 Avant C4 Quattro 2.5 TDI 140hp - 1996г
Аватар
Lemi_

Škoda Фен²

Гараж: Kodiaq FL TSI 190 h.p.

Мнение от Lemi_ »

Доколкото знам се проверява налягане в гумите при всяко посещение , а отделно на новите автомобили гумите в транспортен режим са с умишлено повишено налягане.За какво са правили и гледали по накладки и апарати не успях да разбера а също и не се наемам да твърдя.Желая успех.
I ask you to judge me by the enemies I have made
Аватар
Мичев

Škoda Фен²

Гараж: Superb 2.0TDI, 147KW DSG

Мнение от Мичев »

tinchev54 написа: 20.03.2024, 20:46:29 Не съм помпил аз гумите, така си я взех преди около месец.
Вземи ги прегледай. Моята возеше ужасно с напомпаните от завода гуми. Сега си карам щастливо на 2.4-2.5.
tinchev54

Шкода Новак

Мнение от tinchev54 »

Tuscany написа: 20.03.2024, 20:54:47 Направих поръчката с ясната мисъл, че няма начин това да е поведението на модела.
не знам коя тестова си карал, май за различни говорим. На 12К километра е, комби LK 2.0 дизел 4x4. Аз поне като поръчвах преди няколко месева, тази я нямаше като тестова, а имаха един седан от 2019та. Него не го и карах дори. За мен моята дрънчи, тестовата не. Ако пак се пънят да ми обясняват, че е нормално, накрая ще ги закарам с двете коли на паветата и ще въртим кръгчета, та те да си ги карат.
Аватар
Tuscany

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Superb III Combi Facelift L&K, 2.0 TSI, 280hp

Мнение от Tuscany »

Е, значи моя грешка - аз карах седана от 2019.
Current: Skoda Superb III Combi Facelift L&K, 2.0 TSI 280hp - 2024г
Ex: Opel Insignia A Sports Tourer FL 2.0 TDI Automatic 170hp - 2016г
Ex: Opel Vectra C FL 2.2 Direct Automatic 150hp - 2008г
Ex: Audi A6 Avant C4 Quattro 2.5 TDI 140hp - 1996г
Аватар
Архимандрит Дионисий

Škoda Мод

Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.

Мнение от Архимандрит Дионисий »

Мичев написа: 20.03.2024, 21:03:45
tinchev54 написа: 20.03.2024, 20:46:29 Не съм помпил аз гумите, така си я взех преди около месец.
Вземи ги прегледай. Моята возеше ужасно с напомпаните от завода гуми. Сега си карам щастливо на 2.4-2.5.
И аз бих предложил да провериш гумите. Аз карам зимните 17" на 2,4. Там ги усещам най-добре като поведение, возене и шум. Тази събота ще слагам летните 18, ще пробвам и там на 2.4, те така и ги дават от завода.
Според мен звука който се чува си идва от работата на окачването, ако имаш проблеми с DCC, първо няма да намираш разлика в режимите, а тя се усеща осезаемо. Второ пробвай да минеш по отсечката в различните режими. Реално ако няма разлика в звука значи трябва да се насочиш другаде.
Също така да попитам вътре при затворени прозорци чува ли се.
Аз не, че карам често по павета, но с каквато и кола да съм минавал все ми е гадно и шумно. Там окачването работи с голяма честота и гумите тупкат на всяко паве.
За статистиката всички шкоди до сега който съм карал при преминаване през по рязка неравност окачването тупка в купето. Интересно е, че даже Дачийте, който съм карал не тупкат на такива неравности и все съм се чудил къде е проблема. Явно в по стегнатите тампони на амортисьорите към купето или шумопоглъщането в тази част на купето.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Архимандрит Дионисий, Тупуркането на окачването е едно на ръка, но то е глухо.
А на клипа се чува дрънкане метал в метал (първият клип). И то доста отчетливо. Същият шум се чува и на тестовия Супърб, но много по-тихо (вторият клип).
Бееееее.....
Аватар
Stoyanov

Škoda Фен²

Гараж: Superb III, L&K, TSI 190 к.с.
BMW 3 e92, 400+ к.с.

Мнение от Stoyanov »

Архимандрит Дионисий написа: 21.03.2024, 10:25:14 За статистиката всички шкоди до сега който съм карал при преминаване през по рязка неравност окачването тупка в купето. Интересно е, че даже Дачийте, който съм карал не тупкат на такива неравности и все съм се чудил къде е проблема. Явно в по стегнатите тампони на амортисьорите към купето или шумопоглъщането в тази част на купето.
Това може би най много ме дразни в моята. Другата ми кола е със спортно окачване, много твърда. В същото време на много неравности с нея не усещам никакъв шум, само подскачане, докато шкодата трака. Хем доста по меко окачване, хем не се усеща нищо, хем яко потропва.
Вече съм му свикнал като особеност, но определено не го очаквах, а и ми се иска да беше една идея по добре.
Тези заспалите полицаи тип гумени шайби като ги минавам с шкодата трябва буквално да спра и доста да се постарая с минаването да няма звук. Около мен яко пердашат и започвам да се чудя как аз с нова кола от тоя клас ги имам за проблем, а повечето хора явно не. Минах от там с бмвто с различни разумно ниски скорости, при никаква не чух шум, страшно парадоксално.
Изображение
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Нищо парадоксално няма, окачването е простовато, но пък надежно и евтино (относително) за подръжка.

Въпроса е, че едно е тупуркането по павета (което е нормално за Шкода), друго е да дрънчи на ламарина (което според мен е ненормално). Пак казвам, имал съм Шкоди от цялата гама, такова дрънчене аз лично не съм чувал. Ако съм бил късметлия ... пупу.
Бееееее.....
Публикувай отговор

Обратно към “Superb III”