Въпроси от нов/бъдещ собственик
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- FaKeR
- Гараж: Kamiq Vision 1.0 TSI 95HP MY23; Peugeot 208 1.4 HDI 2012;
Тестовата с DCC ли е? Данеби и това да играе някаква роля.
Да не са на DCC-то амортитата пък шумни, знае ли човек. Като цяло поведението на ЕТ е недопустимо, купил си кола за 80 бона и се занимаваш с откровени глупости... дет се вика не си ѝ се нарадвал още.
Да не са на DCC-то амортитата пък шумни, знае ли човек. Като цяло поведението на ЕТ е недопустимо, купил си кола за 80 бона и се занимаваш с откровени глупости... дет се вика не си ѝ се нарадвал още.
- pdimanov
- Гараж: VW T-roc 2019, 1.5 TSI, 150hp, 7-speed DSG
Superb III FL Scout 2020, 2.0 TDI, 190hp, 7-speed DSG
Знам, че коментарът ми няма да помогне особено, но и някои премиуми издават такива звуци. Карал съм ново БМВ 7-ма серия и по павета на смъкнато стъкло се чува яко дрънчене все едно по ламарина. Добре че беше добра шумоизолацията, че като се вдигне прозореца и да изчезва.tinchev54 написа: 20.03.2024, 19:48:00 Като цяло съм крайно разочарован от автомобила - кола за 80 бона
Някои хора са казвали, че накладките също могат да издават подобен звук. По някакъв начин се уплътняват и изчезва тракането.
-
tinchev54
Може,но аз не си обяснявам как два еднакви автомобила (да и тестовата е LK дизел 200кс, DCC е част от LK пакета) звучат и се държат различно. Ще ги боря Еуратек, пък ще видим.pdimanov написа: 20.03.2024, 20:03:11 Карал съм ново БМВ 7-ма серия и по павета на смъкнато стъкло се чува яко дрънчене
- Lemi_
- Гараж: Kodiaq FL TSI 190 h.p.
Едно некомпетенто мнение да изкажа като предположение.
Първо -налягането в гумите.Разлика в силата на тракане
Второ-препазителите на спирачкните дискове дали не са разхлабени болтове,или да е попаднало камъче между диска и предпазител.
Първо -налягането в гумите.Разлика в силата на тракане
Второ-препазителите на спирачкните дискове дали не са разхлабени болтове,или да е попаднало камъче между диска и предпазител.
I ask you to judge me by the enemies I have made
-
tinchev54
Днес я взех от Еуратек с уж "залепени" накладки. Демек правили са според тях нещо. Звука си остана. Не съм помпил аз гумите, така си я взех преди около месец. Предполагам са гледали спирачните апарати, щом са правили накладките.
-
style34
- Гараж: Kodiaq FL, 190 TSI 4x4
Абе чисто нов автомобил не би трябвало клиентът да анализира какво е.
Да им я носи и да настоява за решение. Поне може директно да я сравнят с тестовата, тоест няма как да кажат "то си е така".
Да им я носи и да настоява за решение. Поне може директно да я сравнят с тестовата, тоест няма как да кажат "то си е така".
- Tuscany
- Гараж: Skoda Superb III Combi Facelift L&K, 2.0 TSI, 280hp
Не мога да помогна по актуалния проблем (за щастие ...), но искам да кажа за тестовата кола. Според ѝ е ЕМ на окачването на тая кола. Като ходих да карам, без да се напъвам, едно от първите неща, които ми направиха впечатление, беше че окачване е отвратително. Абсолютно никакъв контакт с пъти, дали е на Sport, Comfort или Normal, няма никой. Трака, тропа на спорт, а се усеща като сопол. После моята Insignia ми се видя като RS6 Avant.
Направих поръчката с ясната мисъл, че няма начин това да е поведението на модела. За щастие, моята няма нищо общо с тоя леш. Та, поне за окачването - аз не бих взимал тестовия за меродавно.
Направих поръчката с ясната мисъл, че няма начин това да е поведението на модела. За щастие, моята няма нищо общо с тоя леш. Та, поне за окачването - аз не бих взимал тестовия за меродавно.
Последно промяна от Tuscany на 20.03.2024, 20:56:02, променено общо 1 път.
Current: Skoda Superb III Combi Facelift L&K, 2.0 TSI 280hp - 2024г
Ex: Opel Insignia A Sports Tourer FL 2.0 TDI Automatic 170hp - 2016г
Ex: Opel Vectra C FL 2.2 Direct Automatic 150hp - 2008г
Ex: Audi A6 Avant C4 Quattro 2.5 TDI 140hp - 1996г
- Lemi_
- Гараж: Kodiaq FL TSI 190 h.p.
Доколкото знам се проверява налягане в гумите при всяко посещение , а отделно на новите автомобили гумите в транспортен режим са с умишлено повишено налягане.За какво са правили и гледали по накладки и апарати не успях да разбера а също и не се наемам да твърдя.Желая успех.
I ask you to judge me by the enemies I have made
- Мичев
- Гараж: Superb 2.0TDI, 147KW DSG
Вземи ги прегледай. Моята возеше ужасно с напомпаните от завода гуми. Сега си карам щастливо на 2.4-2.5.
-
tinchev54
не знам коя тестова си карал, май за различни говорим. На 12К километра е, комби LK 2.0 дизел 4x4. Аз поне като поръчвах преди няколко месева, тази я нямаше като тестова, а имаха един седан от 2019та. Него не го и карах дори. За мен моята дрънчи, тестовата не. Ако пак се пънят да ми обясняват, че е нормално, накрая ще ги закарам с двете коли на паветата и ще въртим кръгчета, та те да си ги карат.Tuscany написа: 20.03.2024, 20:54:47 Направих поръчката с ясната мисъл, че няма начин това да е поведението на модела.
- Tuscany
- Гараж: Skoda Superb III Combi Facelift L&K, 2.0 TSI, 280hp
Е, значи моя грешка - аз карах седана от 2019.
Current: Skoda Superb III Combi Facelift L&K, 2.0 TSI 280hp - 2024г
- Архимандрит Дионисий
- Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.
И аз бих предложил да провериш гумите. Аз карам зимните 17" на 2,4. Там ги усещам най-добре като поведение, возене и шум. Тази събота ще слагам летните 18, ще пробвам и там на 2.4, те така и ги дават от завода.
Според мен звука който се чува си идва от работата на окачването, ако имаш проблеми с DCC, първо няма да намираш разлика в режимите, а тя се усеща осезаемо. Второ пробвай да минеш по отсечката в различните режими. Реално ако няма разлика в звука значи трябва да се насочиш другаде.
Също така да попитам вътре при затворени прозорци чува ли се.
Аз не, че карам често по павета, но с каквато и кола да съм минавал все ми е гадно и шумно. Там окачването работи с голяма честота и гумите тупкат на всяко паве.
За статистиката всички шкоди до сега който съм карал при преминаване през по рязка неравност окачването тупка в купето. Интересно е, че даже Дачийте, който съм карал не тупкат на такива неравности и все съм се чудил къде е проблема. Явно в по стегнатите тампони на амортисьорите към купето или шумопоглъщането в тази част на купето.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Архимандрит Дионисий, Тупуркането на окачването е едно на ръка, но то е глухо.
А на клипа се чува дрънкане метал в метал (първият клип). И то доста отчетливо. Същият шум се чува и на тестовия Супърб, но много по-тихо (вторият клип).
А на клипа се чува дрънкане метал в метал (първият клип). И то доста отчетливо. Същият шум се чува и на тестовия Супърб, но много по-тихо (вторият клип).
Бееееее.....
- Stoyanov
- Гараж: Superb III, L&K, TSI 190 к.с.
BMW 3 e92, 400+ к.с.
Това може би най много ме дразни в моята. Другата ми кола е със спортно окачване, много твърда. В същото време на много неравности с нея не усещам никакъв шум, само подскачане, докато шкодата трака. Хем доста по меко окачване, хем не се усеща нищо, хем яко потропва.Архимандрит Дионисий написа: 21.03.2024, 10:25:14 За статистиката всички шкоди до сега който съм карал при преминаване през по рязка неравност окачването тупка в купето. Интересно е, че даже Дачийте, който съм карал не тупкат на такива неравности и все съм се чудил къде е проблема. Явно в по стегнатите тампони на амортисьорите към купето или шумопоглъщането в тази част на купето.
Вече съм му свикнал като особеност, но определено не го очаквах, а и ми се иска да беше една идея по добре.
Тези заспалите полицаи тип гумени шайби като ги минавам с шкодата трябва буквално да спра и доста да се постарая с минаването да няма звук. Около мен яко пердашат и започвам да се чудя как аз с нова кола от тоя клас ги имам за проблем, а повечето хора явно не. Минах от там с бмвто с различни разумно ниски скорости, при никаква не чух шум, страшно парадоксално.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Нищо парадоксално няма, окачването е простовато, но пък надежно и евтино (относително) за подръжка.
Въпроса е, че едно е тупуркането по павета (което е нормално за Шкода), друго е да дрънчи на ламарина (което според мен е ненормално). Пак казвам, имал съм Шкоди от цялата гама, такова дрънчене аз лично не съм чувал. Ако съм бил късметлия ... пупу.
Въпроса е, че едно е тупуркането по павета (което е нормално за Шкода), друго е да дрънчи на ламарина (което според мен е ненормално). Пак казвам, имал съм Шкоди от цялата гама, такова дрънчене аз лично не съм чувал. Ако съм бил късметлия ... пупу.
Бееееее.....