hilldegarn написа: 09.11.2025, 22:27:05
А смяташ ли, че после ако искаш да продадеш колата, трябва да я придобиеш, което са Х сума пари? Ако не я придобиеш и решиш да прехвърлиш това си право на 3-то лице, то тогава трябва да платиш 10% данък. Ако решиш да я върнеш на Шкода, пък понасяш отново, около 10% загуба, като разлика от тяхната изкупна цена и реалната пазарна такава.
Отделно таксите за разглеждане на лизинга са доста по-високи от таксите за разглеждане на потребителски. Другото, което е, че нямаш право да си избираш при кого да си на каско. Шкода работят с Алианц,
Отново нищо вярно.
Ако искам да продам колата - я продавам, не ми трябва да я придобивам.
Ако реша да я продам преди края на лизинга, вариантите са няколко. Намирам си купувач, по същия начин по който ще си намеря ако е моя. От тук няколко варианта.
1. най - лесен. Човека я купува без лизинг (от къде има парите не ме интересува - стига да са законни). При този вариант превежда на мен каквато сума търся. Превежда остатъка към лизинга и лизинга му я прехвърля на него. Аз не се занимавам.
2.Човека продължава с лизинга. В този случай отново ми превежда на мен каквото търся а към лизинга си пуска документи да го одобрят. Ако е същия лизинг, най - лесно. Ако си е някакъв друг негов, то той (неговия лизинг) купува от моя лизинг колата и се оправят.
3.Продавам я на шкода. Те я изкупуват разбира се под пазарната, която бих взел при горните два варианта, но тук сядаш и смяташ кое ти е на сметка. Дали да продавам колата Х на брой месеци, през които и вкарвам вноски и се занимавам с някакви да я гледат, което е неясно колко ще продължи. (така разкарах предната тойота - взех 3-4 хиляди по - малко, но я разкарах веднага. След това я продаваха половин година, аз за това време бях навъртял 10 000 км вече).
Та тея проценти са нещо от сорта на "Звездите ми го говорят".
Относно застрахователя. Пълни глупости ОТНОВО. Застраховател може да си избереш които искаш! Това което трудно но не и невъзможно, е да си избираш брокера през които да минава работата. Трябва да е от някои с които лизинга работа.
Предвид безумията които споделяш допускам че визираш лизинга който предлага шкода, та може и да не са глупости съвсем което си написал. Но все пак
![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
на пазара има още много лизинги.
Цецо75 написа: 09.11.2025, 21:25:31
Стотици ... или стотици хиляди.
какви ти милиони.... ХИЛЯДИ
Taratajki написа: 09.11.2025, 22:06:11
Служебните коли са с външен на Шкода лизинг и все е някаква драма.
Всичко по мейла, накрая отидох да си взема колата. Никаква драма те лизингите си работят чудесно с дилърствата - ОТП
bega4kata написа: 08.11.2025, 20:06:31
Разберете че хората сме различни и разсъждаваме по различен начин. За мен е ок да си я купя кеш и да я карам 10г. За теб е Ок да плащаш вечно
никой не убеждавам. Ти убеждаваш.
Тук говорим за лизинг или потребителски. А не за кеш в брой и на ръка и да си ме погребват с нея
bega4kata написа: 09.11.2025, 16:31:56
И започнахме с 1300 разглеждане на документи
Щото знаят че си паралия кешовица
НаЗ проЗдите ни пускат с едно формулярче