Покупка на нов Superb 2.0 TSI 190к. с.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- skertin
- Гараж: 1. Skoda Superb III facelift, 2.0 TSI, 190 к.с.
2. Hyundai Kona Hybrid, 1.6 GDI
Ами не съм го видял, аз като цяло исках кафяв салон, но в ЕТ и двамата търговци положиха сериозни усилия да ме разубедят, твърдейки, че е прекалено светъл и изглеждал ужасно и в крайна сметка я поръчах с черен салон, ще видим като дойде какво лайно съм забъркал 
По-добре да те мислят за глупак, отколкото да си отвориш устата и да разсееш всички съмнения!
- YYakovliev
- Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm
Чак пък да ти теснее в Супърб. Аз съм с такава комбинация и нищо тясно визуално не виждам вътре. Не черен таван на черен салон за мен пък е грозно.Цецо75 написа: 02.10.2023, 10:24:25 ама аз в черна кола, с черен салон и черен таван се чувствам като в мазе без лампа, всичко се схлупва и почва да ми теснее иначе широката кола.
тема коментари: viewtopic.php?f=37&t=3706 | тема проект: viewtopic.php?t=4340
- toraborat
- Гараж: 2023 Skoda Superb 3 FL L&K TSI 190ps
Аз взех това като интериор и таван.
- skertin
Ми аз се бях спрял на кафяв салон с бежов таван, после реших, че става прекалено шарено (черно табло, кафяв салон, бежов таван) затова избрах черен таван, накрая и салона избрах черен и айде, black in the dark 
По-добре да те мислят за глупак, отколкото да си отвориш устата и да разсееш всички съмнения!
- skertin
Ще ми повярваш ли, че отидох със същото клипче в шоуруума и им го показах и им казах, ей това искам, но в крайна сметка.....А и не се предлагат тези джанти, джантите също бая ги умувах кои 18ки да бъдaт, накрая избрах Vela - Super Rowi
- toraborat
- Гараж: 2023 Skoda Superb 3 FL L&K TSI 190ps
На жена ми колата е с черен таван/табло и същия салон и знам че се кефя всеки път като отворя вратата и погледна. Джанти ми харесаха дефолтните аеро, на живо ги видях. Нещо голите и да ми се виждат дисковете и бембените апарати вече не ме влече, единствено се надявам като са по-затворени да не се охвърлят с феродо чак толкова.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
YYakovliev, Точно на твоя ми направи впечатление, усещах я схлупена, а колата реално си е просторна. Но аз по принцип не обичам черно, просто ми действа така. Затова казвам, че е добре човек да седне вътре, преди да поръчва. Може би повечето хора нямат такива "усвщания".
Бееееее.....
- odo
- Гараж: Х3 М40i
Цецо75,
Мен пък точно това много ме дразнеше, черен салон, черно табло и бял таван.
Сега всичко като ми е черно много повече ми харесва.
Мен пък точно това много ме дразнеше, черен салон, черно табло и бял таван.
Сега всичко като ми е черно много повече ми харесва.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Това казвам, до човек си е, затова тия неща се поръчват след тест.
Бееееее.....
- skertin
Така е, след тест е най-добре, но в ЕТ нямат такава и реално няма как да я видиш, а не ми беше удобно да притеснявам колегите. Поне тестовата беше бензин 190 к.с. и успях да придобия представа за вървежа ѝ, затова и поръчах такава.
- skertin
@Niksan, в крайна сметка поръча ли кола и ако да, каква е финалната конфигурация?
-
NewSkoda
Здравейте, обмислям покупка на нов автомобил и се колебая между Шкода Супърб(като този в заглавието, оборудване edition/style) и Тойота Камри хибрид. Офертата на ЕТ е 67 000, Камри със сходно оборудван е 8000лв по-скъп. И двата автомобила ми изглеждат добре, така че външният вид не е решаващ. Икономията на Камри е за сметка на по-високата цена и бъдещата поддръжка на батерията. Затова мисля, че нещата основно опират до возия и поддръжка. В тази връзка ще се радвам ако получа мнения за сервиза на Шкода и всякакви други мнения. Благодаря!
- Мичев
- Гараж: Superb 2.0TDI, 147KW DSG
За да има малко по-сносна возия ще ви се наложи да добавите DCC. Лошото е, че тестовите супърби са със DCC а съответно edition/style не са. Разлика има. Ако дилърът ви каже, че ще го изключи и ще е същото - лъже, не еNewSkoda написа: 05.11.2023, 18:26:46 В тази връзка ще се радвам ако получа мнения за сервиза на Шкода и всякакви други мнения
За сервиза - във Варна за момента не мога да се изкажа негативно, но не съм и имал кой знае какво ходене там, освен за обслужване. Цените за обслужване ги има из доста теми и са еднакви из цялата страна.
-
5rar
Камри ми изглежда по-добре външно, но не и вътрешно. Ако сравняваш със Супърб без DCC, Камри вози по-комфортно. По-ниско е, ако ти е важен клирънса си имай едно наум. Икономията на Камрито е в градска среда и то значителна. Извънградско е кантар, но Супърб 190Т ще ти е по-пъргав.Шкода Супърб(като този в заглавието, оборудване edition/style) и Тойота Камри хибрид.
-
NewSkoda
Благодаря, много полезна информация. L & K добавя 7К, което изравнява сумите за двете коли за версия Executive на Камри. Luxury идва на 87К с всички екстри включително панорамна камера, която е допълнителна екстра и добавя около 1500лв. към цената на L&K. Но да кажем 10К разлика между автомобилите с всички екстри. Офертата на Шкода е за поръчани автомобили с приспадане на ДДС, така че екстри не могат да се добавят.Мичев написа: 05.11.2023, 19:31:07За да има малко по-сносна возия ще ви се наложи да добавите DCC. Лошото е, че тестовите супърби са със DCC а съответно edition/style не са. Разлика има. Ако дилърът ви каже, че ще го изключи и ще е същото - лъже, не еNewSkoda написа: 05.11.2023, 18:26:46 В тази връзка ще се радвам ако получа мнения за сервиза на Шкода и всякакви други мнения. Освен това вероятно ще ви се иска да добавите още 2-3 екстри и цената пак ще е едно 3-4к над базовата.
За сервиза - във Варна за момента не мога да се изкажа негативно, но не съм и имал кой знае какво ходене там, освен за обслужване. Цените за обслужване ги има из доста теми и са еднакви из цялата страна.
Аз съм също от Варна. Четох негативни коментари за after sale на Шкода, но повечето коментари бяха от Индия. Предполагам обслужването в Европа е на много по-добро ниво.
Един въпрос за така наречените dry трансмисии при 7DSG. Надеждни ли са при правилна експлоатация ? За eCVT на Тойота коментарите са изключително позитивни.