Защото е нова и още е рано да кажа дали съм изцяло доволна. Пробвах я до Бургас. Харчи ми при круз контрол и 120 км/ч на магистралата 6/100 - от зареждане до зареждане. Колегите от транспортния ни отдел казват, че като се разработи, ще харчи по-малко. Градско ми е около 8/100. На дълъг път изключва 2 от цилиндрите и си го изписва на дисплея. Не знам дали това е добре в дългосрочен план
Дразни ме стоп/старт бутона, защото трябва винаги да го изключвам, но всички коли с Евро 6 имали такъв. Все още не успявам да си свържа телефона с медията - така и не намирам в Google Play въпросната програма Android Auto и съответно не мога да си проектирам навигацията на инфотейнмънта... Все глезотийни дребни подробности.
Иначе, като возия е много добре. Вози меко, седалките са много комфортни. В купето има допълнително уплътняване и не се чува дори, че двигателят работи. На магистралата се усеща само слабо бучене, а като отворя прозорците, вятърът плющи. Бордкомпютърът дава съвети за шофирането, на два пъти вече се включиха предните сензори за движение и близко разстояние и ми намалиха скоростта, блутуутът е много удобен за говорене по телефона по време на движение.
Но аз не съм шофирала продължително други нови коли и не мога да направя съпоставка. Възможно е всички да са така удобни
Както казах, малко, кокетно градско кросоувърче, с вид на зверче. На мен ми харесва за единия месец, през който я шофирам. Не заема много място при паркиране и все пак е по-високо и дава добра видимост напред. Задните седалки са много просторни, багажникът ми е напълно достатъчен. А и на този етап Шкода се славят като здрави коли, а и това е важно. Както казах, това е моята кола за градски условия предимно, не семейната.
Разумното е да кажа - това е нов модел, не е ясно как ще се развие и наложи на пазара и дали ще го има, както са класическите Октавия и Супърб. Но пък какво ли разбирам, аз съм жена
Според мен си заслужава. А и за 40к получих кола, за която при Тойота щях да дам около 50к.
Вече съм оборудвана с Шкода и ще ровя във форума за съвети. Надявам се да не ми се налага много
ПП. Добавям, че е доста маневрена, с малък ъгъл на завоя, което ми направи впечатление при паркирането напред.
![thank_you2 [smilie=thank_you2.gif]](./images/smilies/thank_you2.gif)