Toyota
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Toyota
Това е GR, това нещо даже не е ясно ще се продава ли у нас. Яриса дълго време отказваха официално да го продават, защото не можеха да го сервизират. То няма общо с обикновенните яриси, друга кола е. Това от клипа като гледам и то е така: 2.5 ДВГ + 3 електромотора. Ще е яко скъпа играчка.
Бееееее.....
- SimichOil
- Гараж: Toyota RAV4 - Plug-in Hybrid
- Обратна връзка:
Toyota
GR при Rav4 - (поне за 5тото поколение - като моята) е нещо като L&K за Skoda. Панорама и разни допълнителни екстри. Само окачването май е малко по-различно. Иначе откъм спирачки, двигател, мотори и т.н. са си 1:1. В България така и не пуснаха GR за Plug-in. Но откъм вървене, дали е GR или не - няма никаква разлика. При Rav4 - GR e само визуални промени.
Не говорим за Yaris GR - там е друго.
Два са си - както и на XA50. Просто при XA60 предния е малко по-мощен и тук се крие разликата в конете м/у двете (306 при XA50 и 320 при XA60)
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Toyota
Венко, ела на събора да те пръсна с трактора на Междене ![kiss3 [smilie=kiss3.gif]](./images/smilies/kiss3.gif)
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
Toyota
SimichOil, На клипчето бяха написали 3 електромотора. Не съм го чел как е в действителност.
P.S. Ламаринения мозък също казва, че са 3 броя:
P.S. Ламаринения мозък също казва, че са 3 броя:
Electric Motor Configuration
Front Motors: Both PHEV models (standard and GR Sport) use two electric motor-generators on the front axle, working in concert with the 2.5-liter four-cylinder gasoline engine through a planetary-type continuously variable transmission. One motor is primarily a generator and engine starter (MG1), while the other (MG2) primarily drives the front wheels and regenerates power for the battery.
Rear Motor: A third, separate electric motor is used to power the rear wheels, providing standard electronic on-demand all-wheel drive (AWD) capability without a mechanical driveshaft
Бееееее.....
- SimichOil
- Гараж: Toyota RAV4 - Plug-in Hybrid
- Обратна връзка:
Toyota
Те много неверни неща казаха и написаха тамЦецо75 написа: 27.01.2026, 13:08:33 На клипчето бяха написали 3 електромотора. Не съм го чел как е в действителност.
С теб не мога да се меря аз, трактора ще ме засрами много. Но виж за маса за ядене и пиене, няма да се дам.
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Toyota
Малко нагласено ми се струва. Много по-рано тръгват с Тойотата. Не може тоз Тигуан толкова по бавен да е. Нещо ми е съмнителна тази работа ![search [smilie=search.gif]](./images/smilies/search.gif)
Тя че е бърза, бърза е Тойотата, ама чак такава брутална разлика....хммм.
На ядене не съм добър. Но пък съм шишо малко станал. Ма то от възрастта.
Тя че е бърза, бърза е Тойотата, ама чак такава брутална разлика....хммм.
На ядене не съм добър. Но пък съм шишо малко станал. Ма то от възрастта.
GUNTER SERVICE

- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
Toyota
3 са наистина, но единия отпред е стартер-генератор. Т.е. на клипчето е вярно написано, просто от 3те, само 2 носят коне.
Иначе да, GR в случая е разлика в окачване и рейка. Задвижването не се променя. Не като при Яриса явно.
Иначе да, GR в случая е разлика в окачване и рейка. Задвижването не се променя. Не като при Яриса явно.
Бееееее.....
- krachunov
- Гараж: Karoq 2024 2.0 TDI 150 - 4x4
Toyota
и аз съм скептичен. Мяза от тия канали дето безпристрастно се лигавят по някоя маркаbega4kata написа: 27.01.2026, 13:11:54 Тя че е бърза, бърза е Тойотата, ама чак такава брутална разлика....хммм.
хибридите на тойота са си с по 2 електро MG1 и MG2 едното го играе като генератор точно. Третия е за задното задвижване, за туй пишат 3, ама е маркетинг патаклама.Цецо75 написа: 27.01.2026, 13:19:48 3 са наистина, но единия отпред е стартер-генератор. Т.е. на клипчето е вярно написано, просто от 3те, само 2 носят коне.
- _56_
- Гараж: Skoda Kodiaq RS 2026
- Обратна връзка:
Toyota
Само като видя какво дърво е тоя Рав4 вътре, направо ме отказва. Контура на седалките (без подглавниците) е същия като на стария ми авенсис 2012г. Копчетата са толкова груби... Ако ще беше наличен и да струваше с 10к по-малко от Кодиак РС - пак нямаше да си го купя.
Да, може да е надежден автомобил, обаче аз искам като се возя, да ми е приятно, и единствената батерия, която ще мъкна да се казва акумулатор.
Относно цената - началото на 2025 имаше един Рав4 GR в Тойота на Сливница, върнат, на 1-3г. на около 80к км - цената му беше 98к лева. Така че тоя новия, ако въобще го предлагат у нас, поне 120к, да не кажа 140к. Е сори мотори, по-добре за тия пари МБ ГЛЦ или ГЛА, ако искаш да ги набиеш всичките, иначе винаги Кодиак РС![yahoo [smilie=yahoo.gif]](./images/smilies/yahoo.gif)
Да, може да е надежден автомобил, обаче аз искам като се возя, да ми е приятно, и единствената батерия, която ще мъкна да се казва акумулатор.
Относно цената - началото на 2025 имаше един Рав4 GR в Тойота на Сливница, върнат, на 1-3г. на около 80к км - цената му беше 98к лева. Така че тоя новия, ако въобще го предлагат у нас, поне 120к, да не кажа 140к. Е сори мотори, по-добре за тия пари МБ ГЛЦ или ГЛА, ако искаш да ги набиеш всичките, иначе винаги Кодиак РС
![yahoo [smilie=yahoo.gif]](./images/smilies/yahoo.gif)
- coverdale
- Гараж: Octavia 4 FL-1,5TSI DSG 150PS MHEV, WV T-Rock 2.0TSI 190PS 4x4 DSG,M340I X Drive G21
Toyota
Аз имах РАВ 4 ,2,2 дизел най-скъпото изпълнение,жена ми го караше.Нов го купихме 2014 година и го продадох на 9 години почти на 50% от цената.Никакви ядове не ми е давала,но скъпо обслужване в ТМ Ауто,почна на трета година да скърцат пластмасите и шибидаха и така не падна под 9,7/100 разхода/смесен/ на дизел.Автоматичната кутия е ужасно бавна и шумна.
Аз по-скучна кола не съм имал.
Карах я много рядко,а последните година само да я обслужат до сервиза и обратно.Основно жена ми.
Повече Тойота няма да купя.![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
Аз по-скучна кола не съм имал.
Карах я много рядко,а последните година само да я обслужат до сервиза и обратно.Основно жена ми.
Повече Тойота няма да купя.
- krachunov
- Гараж: Karoq 2024 2.0 TDI 150 - 4x4
Toyota
Аз тойотата съм я карал 17 часа, буквално само спиране за зареждане и кенеф, никакво сядане за ядене. Нямах проблем с гърба.
Карока след 10-11, ме скина. Просто с всичките си недъзи и кусури, тойотските седалки ми бяха по - удобни. За разлика от жената, тя на обратно.
+1 ....освен ако не е пикап
Хубавото при тойота беше, че във всеки град е различно представителство. Не те кефи ТМ, кеф ти Благоевград, Пазарджик...
- _56_
- Гараж: Skoda Kodiaq RS 2026
- Обратна връзка:
- Bobeca
- Гараж: Бял комбиниран уред
Чичо Roomster 1.9 TDI BSW
Toyota
Стартер-генератор или на eCVT-то за промяна на предавателното число?Цецо75 написа: 27.01.2026, 13:19:48 3 са наистина, но единия отпред е стартер-генератор. Т.е. на клипчето е вярно написано, просто от 3те, само 2 носят коне.
8-ца обикновен автомат... предполагам това го спъва малко, но пак няма да има шанс и с DSG да беше. Ел. моторите с въртящия момент много помагат.bega4kata написа: 27.01.2026, 13:11:54 Не може тоз Тигуан толкова по бавен да е. Нещо ми е съмнителна тази работа