Шкода Октавия З - Представяне, мнения, впечатления
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
Pavkata
Здравейте,
нов съм във форума, но от известно време следя Октавия, карал съм по изложения и т.н., та съм се засилил към купуване/лизинг в даден момент. Въпросът ми е дали някой има информация/помни дали при смяна на поколенията, което ще се случи следващите макс 12 месеца, от Шкода БГ дават добри отстъпки за поръчки на старото поколение? Доколкото знам Октавия 4 я представят до края на 2019, предполагам пролетта 2020 ще я има налична, та има ли шанс да се поръча Октавия 3 с 25-30% отстъпка в този зимен прозорец между края на 3 и старта на 4? Също така есента има изложение в София, дават ли се по-добри намаления от текущите ~14% за бензин? Питам за такива големи %-ти отстъпки , защото в някои западни държави съм срещал 22-25-30% отстъпки по време на изложения или пък за последни поръчки от стар модел, но при други марки. Благодаря!
нов съм във форума, но от известно време следя Октавия, карал съм по изложения и т.н., та съм се засилил към купуване/лизинг в даден момент. Въпросът ми е дали някой има информация/помни дали при смяна на поколенията, което ще се случи следващите макс 12 месеца, от Шкода БГ дават добри отстъпки за поръчки на старото поколение? Доколкото знам Октавия 4 я представят до края на 2019, предполагам пролетта 2020 ще я има налична, та има ли шанс да се поръча Октавия 3 с 25-30% отстъпка в този зимен прозорец между края на 3 и старта на 4? Също така есента има изложение в София, дават ли се по-добри намаления от текущите ~14% за бензин? Питам за такива големи %-ти отстъпки , защото в някои западни държави съм срещал 22-25-30% отстъпки по време на изложения или пък за последни поръчки от стар модел, но при други марки. Благодаря!
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Ами да, случва се, всичко зависи какво е останало за чистене в складовете... Някой път има наистина добри оферти. Но не е задължително. Но са все автомобили от склад, не могат да се конфигурират по желание, каквото има - това.
Бееееее.....
- Вероломния Кръчмар
- Гараж: Octavia 3 PF Vision+ 1.4 TSI - Victoria
- Обратна връзка:
Pavkata, Здравейте.
Може да намалите цената на желаната от Вас Октавия по няколко начина:
Дизел или Бензин - за една и съща мощност, 150 к.с. - разликата между Октавия 3 1.4TSI и 2.0TDI в края на 2016 година беше точно 3770 лв.
Комби или лифтбек - за 20 литра разлика доплащате 2000 лв. за комби. Досега не съм усетил липсата на тези 20 литра, слизайки от Октавия 1 комби и качвайки се на Октавия 3 лифтбек.
Подарък Автокаско за първата година - около 2000 лв, зависимост от крайната цена на колата.
Избор на оборудване Selection или Vision, които добавят допълнително екстри към нивата Ambition и Style, но струват по-малко от тях.
Ако хванете момента, когато има отстъпка в размер на ДДС - мисля, че за Октавия това беше максимума, макар че веднъж имаше и нещо от рода на 11600 лв. надолу от крайната цена, важи и за поръчани, така и за налични коли.
Да попаднете на шефа на дилърите в съответния Шоурум - задължително ще имате около 1000 лв поне допълнителен бонус.
Сега повече отстъпки, процентно и подарък Автокаско за първата година, дават за дизелови коли, преди три години нещата бяха различни, нямаше делене за бензин и дизел.
Ако можете, поддържайте постоянна връзка с човек от представителството на Шкода, той ще Ви уведоми докога може да се поръчва от Октавия 3 и какви отстъпки ще има в определен момент за желаната от Вас кола.
Ако сте от София, има трима сладури, които с радост ще отговорят на въпросите Ви и ще Ви предоставят цялата налична информация.
Поздрави.
Може да намалите цената на желаната от Вас Октавия по няколко начина:
Дизел или Бензин - за една и съща мощност, 150 к.с. - разликата между Октавия 3 1.4TSI и 2.0TDI в края на 2016 година беше точно 3770 лв.
Комби или лифтбек - за 20 литра разлика доплащате 2000 лв. за комби. Досега не съм усетил липсата на тези 20 литра, слизайки от Октавия 1 комби и качвайки се на Октавия 3 лифтбек.
Подарък Автокаско за първата година - около 2000 лв, зависимост от крайната цена на колата.
Избор на оборудване Selection или Vision, които добавят допълнително екстри към нивата Ambition и Style, но струват по-малко от тях.
Ако хванете момента, когато има отстъпка в размер на ДДС - мисля, че за Октавия това беше максимума, макар че веднъж имаше и нещо от рода на 11600 лв. надолу от крайната цена, важи и за поръчани, така и за налични коли.
Да попаднете на шефа на дилърите в съответния Шоурум - задължително ще имате около 1000 лв поне допълнителен бонус.
Сега повече отстъпки, процентно и подарък Автокаско за първата година, дават за дизелови коли, преди три години нещата бяха различни, нямаше делене за бензин и дизел.
Ако можете, поддържайте постоянна връзка с човек от представителството на Шкода, той ще Ви уведоми докога може да се поръчва от Октавия 3 и какви отстъпки ще има в определен момент за желаната от Вас кола.
Ако сте от София, има трима сладури, които с радост ще отговорят на въпросите Ви и ще Ви предоставят цялата налична информация.
Поздрави.
ТТодоров "Гестапото" - Следвай 11-тата Божа заповед, момче. Тя гласи "Ни съ пръй!"
Stuci - Калпазани има при всяка марка, ама такива изтърбушеняци като нас, дет' ядем боб в подземията - НЯМА !!!
Stuci - Калпазани има при всяка марка, ама такива изтърбушеняци като нас, дет' ядем боб в подземията - НЯМА !!!
- uboy
- Гараж: O1 FL AGR 4x4
O2 FL BMM 4x4
S2 BMP
Кое приложение ползвате за Mirror Link?
- Rangel
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1
carplay
ама май за андройд питаш 
- uboy
- Гараж: O1 FL AGR 4x4
O2 FL BMM 4x4
S2 BMP
-
stennly
В крайна сметка взех Мегана. Пак опитах с Октавия да ми хареса и не се получи. След години ще се пробвам пак. Впрочем багажника е напълно достатъчен. Живи и здрави и много безаварийни километри. Чета и тук с интерес.
- Rangel
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1
Име тема за Рено, дай да го видим. Честито и само гориво да сипваш!
-
Sec8200
- Гараж: под наем
stennly, много красив. Честито и със здраве!
Давай в темата снимки, детайли и как е пазаренето с тях за цената.
Давай в темата снимки, детайли и как е пазаренето с тях за цената.
-
fancko
- Гараж: О3 FL 1.8 TSI 7DSG
@stennly, честито !
И на мен ще ми е интересно да го видя в темата.
И на мен ще ми е интересно да го видя в темата.
-
stennly
Благодаря Ви! Нещо не мога да намеря темата за чужди марки или пък рено, за да кача снимки. Пазаренето липсваше, защото я взех по промоция за налични автомобили. Колата е аналог на Vision и 1.5 tsi, но е 140 коня. В цената е с 4000 лв. по- евтина сравнена в него момент с Октавия.
- odo
- Гараж: Х3 М40i
Ето я темата:stennly написа: 16.08.2019, 21:21:24 Благодаря Ви! Нещо не мога да намеря темата за чужди марки или пък рено, за да кача снимки. Пазаренето липсваше, защото я взех по промоция за налични автомобили. Колата е аналог на Vision и 1.5 tsi, но е 140 коня. В цената е с 4000 лв. по- евтина сравнена в него момент с Октавия.
viewtopic.php?f=92&t=798&p=126945#p126945
-
stennly
Явно през някой сайт се качват...при първа възможност ще се поява в другата тема със снимки, че през телефона е неудобно. Благодаря за помощта.
- odo
- Гараж: Х3 М40i
Натискаш оградено и директно качваш снимка, после си излиза връзкатаstennly написа: 16.08.2019, 21:43:19 Явно през някой сайт се качват...при първа възможност ще се поява в другата тема със снимки, че през телефона е неудобно. Благодаря за помощта.

-
stennly
Вече ще знам . Включих се и там. ![thank_you2 [smilie=thank_you2.gif]](./images/smilies/thank_you2.gif)
![thank_you2 [smilie=thank_you2.gif]](./images/smilies/thank_you2.gif)