Шкода Октавия З - Представяне, мнения, впечатления

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2013г. до днес
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Pavkata

Шкода Новак

Мнение от Pavkata »

Здравейте,
нов съм във форума, но от известно време следя Октавия, карал съм по изложения и т.н., та съм се засилил към купуване/лизинг в даден момент. Въпросът ми е дали някой има информация/помни дали при смяна на поколенията, което ще се случи следващите макс 12 месеца, от Шкода БГ дават добри отстъпки за поръчки на старото поколение? Доколкото знам Октавия 4 я представят до края на 2019, предполагам пролетта 2020 ще я има налична, та има ли шанс да се поръча Октавия 3 с 25-30% отстъпка в този зимен прозорец между края на 3 и старта на 4? Също така есента има изложение в София, дават ли се по-добри намаления от текущите ~14% за бензин? Питам за такива големи %-ти отстъпки , защото в някои западни държави съм срещал 22-25-30% отстъпки по време на изложения или пък за последни поръчки от стар модел, но при други марки. Благодаря!
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Ами да, случва се, всичко зависи какво е останало за чистене в складовете... Някой път има наистина добри оферти. Но не е задължително. Но са все автомобили от склад, не могат да се конфигурират по желание, каквото има - това.
Бееееее.....
Аватар
Вероломния Кръчмар

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia 3 PF Vision+ 1.4 TSI - Victoria
Обратна връзка:

Мнение от Вероломния Кръчмар »

Pavkata, Здравейте.

Може да намалите цената на желаната от Вас Октавия по няколко начина:

Дизел или Бензин - за една и съща мощност, 150 к.с. - разликата между Октавия 3 1.4TSI и 2.0TDI в края на 2016 година беше точно 3770 лв.
Комби или лифтбек - за 20 литра разлика доплащате 2000 лв. за комби. Досега не съм усетил липсата на тези 20 литра, слизайки от Октавия 1 комби и качвайки се на Октавия 3 лифтбек.
Подарък Автокаско за първата година - около 2000 лв, зависимост от крайната цена на колата.
Избор на оборудване Selection или Vision, които добавят допълнително екстри към нивата Ambition и Style, но струват по-малко от тях.
Ако хванете момента, когато има отстъпка в размер на ДДС - мисля, че за Октавия това беше максимума, макар че веднъж имаше и нещо от рода на 11600 лв. надолу от крайната цена, важи и за поръчани, така и за налични коли.
Да попаднете на шефа на дилърите в съответния Шоурум - задължително ще имате около 1000 лв поне допълнителен бонус.

Сега повече отстъпки, процентно и подарък Автокаско за първата година, дават за дизелови коли, преди три години нещата бяха различни, нямаше делене за бензин и дизел.

Ако можете, поддържайте постоянна връзка с човек от представителството на Шкода, той ще Ви уведоми докога може да се поръчва от Октавия 3 и какви отстъпки ще има в определен момент за желаната от Вас кола.
Ако сте от София, има трима сладури, които с радост ще отговорят на въпросите Ви и ще Ви предоставят цялата налична информация.

Поздрави.
ТТодоров "Гестапото" - Следвай 11-тата Божа заповед, момче. Тя гласи "Ни съ пръй!"

Stuci - Калпазани има при всяка марка, ама такива изтърбушеняци като нас, дет' ядем боб в подземията - НЯМА !!!
Аватар
uboy

Škoda Photo

Гараж: O1 FL AGR 4x4
O2 FL BMM 4x4
S2 BMP

Мнение от uboy »

Кое приложение ползвате за Mirror Link?
Аватар
Rangel

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1

Мнение от Rangel »

carplay :) ама май за андройд питаш :)
Аватар
uboy

Škoda Photo

Гараж: O1 FL AGR 4x4
O2 FL BMM 4x4
S2 BMP

Мнение от uboy »

Да, за андроид :)
stennly

Шкода Новак

Мнение от stennly »

В крайна сметка взех Мегана. Пак опитах с Октавия да ми хареса и не се получи. След години ще се пробвам пак. Впрочем багажника е напълно достатъчен. Живи и здрави и много безаварийни километри. Чета и тук с интерес.
Аватар
Rangel

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1

Мнение от Rangel »

Име тема за Рено, дай да го видим. Честито и само гориво да сипваш!
Sec8200

ŠKODA MASTER

Гараж: под наем

Мнение от Sec8200 »

stennly, много красив. Честито и със здраве!
Давай в темата снимки, детайли и как е пазаренето с тях за цената.
fancko

Škoda Фен²

Гараж: О3 FL 1.8 TSI 7DSG

Мнение от fancko »

@stennly, честито !
И на мен ще ми е интересно да го видя в темата.
stennly

Шкода Новак

Мнение от stennly »

Благодаря Ви! Нещо не мога да намеря темата за чужди марки или пък рено, за да кача снимки. Пазаренето липсваше, защото я взех по промоция за налични автомобили. Колата е аналог на Vision и 1.5 tsi, но е 140 коня. В цената е с 4000 лв. по- евтина сравнена в него момент с Октавия.
Аватар
odo

ŠKODA MASTER

Гараж: Х3 М40i

Мнение от odo »

stennly написа: 16.08.2019, 21:21:24 Благодаря Ви! Нещо не мога да намеря темата за чужди марки или пък рено, за да кача снимки. Пазаренето липсваше, защото я взех по промоция за налични автомобили. Колата е аналог на Vision и 1.5 tsi, но е 140 коня. В цената е с 4000 лв. по- евтина сравнена в него момент с Октавия.
Ето я темата:
viewtopic.php?f=92&t=798&p=126945#p126945
stennly

Шкода Новак

Мнение от stennly »

Явно през някой сайт се качват...при първа възможност ще се поява в другата тема със снимки, че през телефона е неудобно. Благодаря за помощта.
Аватар
odo

ŠKODA MASTER

Гараж: Х3 М40i

Мнение от odo »

stennly написа: 16.08.2019, 21:43:19 Явно през някой сайт се качват...при първа възможност ще се поява в другата тема със снимки, че през телефона е неудобно. Благодаря за помощта.
Натискаш оградено и директно качваш снимка, после си излиза връзката
Изображение
stennly

Шкода Новак

Мнение от stennly »

Вече ще знам . Включих се и там. [smilie=thank_you2.gif]
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia III”