Какво Ви трябва? Време (ако е слънчево и горещо става даже по-бързо), желание разбира се, малко алкохол (в случая - уиски), сок и вода (тук има малко продуктово позициониране, но не е тенденциозно, а просто т'ва ми беше под ръка), за да не ожаднеете много (имах и вафла, ама я хапнах бързо), сухи кърпи, влажни кърпи, лепенка (изолирбанд), клечки за зъби, кърпа от плат някакъв и спрей Plasti Dip с цвят по избор (оранжевото седи доста добре на тъмни коли между другото!).
С влажните кърпи почиствате хубаво надписа и около него, подсушавате с платнената кърпа или със сухи кърпи. Вярно е, че е желателно да е чисто и без мръсотия и прах! Хубаво е и с алкохол да почистите мястото - по-добре става. Правите едно квадратче около мястото, което ще мацате, след това удължавате със сухи кърпи мястото около квадрата, защото спрея си е спрей и особено ако има вятър дори лек - ще се разсейва струята и ще цапа наоколо. Аз облепих със сухи кърпи, но става и с вестници, листа хартия или к'вото ви хрумне. За всеки случай пак почистих надписите и ги подсуших. И следва лесната част, че до тук си е бая сръткаво (поне за мен) - джиткането със спрея. Първия слой се нанася като се стремите да покриете с около 50-60% плътност. Така нанесения слой се явява основата (грунд). Чакате да изсъхне 10-15-20 минути (при топло време под 10 дори) и нанасяте втори слой - една идея повече от предния път, като пръскате от всички ъгли, за да почнат да се покриват страните на надписа - от горе, от долу, от ляво и от дясно. Пак чакате докато изсъхне. Ако имате мезе и сте ползвали уиски за почистването на надписите, сега е момента за един гълток...поне! Третия слой - по-мъжката може да се раздадете и да покрие хубаво, като пак пръскате от всички възможни ъгли, за да стане равномерно. Хубаво е 4-5 слоя да се нанесат!

След като решите, че повече няма да пръскате, оставяте хубаво да изсъхне и разлепяте всичко около надписа. След което леко и внимателно почвате да отлепяте засъхналия спрей около надписа/емблемата (или там, каквото ще правите). Не бързайте - освен ако някой не Ви е нападнал уискито! Като стигнете до буквите - само не се опитвайте да ги "съблечете", а подръпвайте в друга посока. Слоят, който е образувал спрея се къса по ръбовете/фугите сам и много точно и хубаво. Нямам идея как и защо, ама е така. За това, което остане в самите букви - ползвате клечка за зъби (да не вземе да надерете боята - иначе може с игла, отвертка, нож...), за да отлепите малко от някой ъгъл и лека полека отлепяте всичко.

Позачудих се, дали да не махна тъмното от V-то и I-то и да стане зелено V, червено I с черни кантове и черно RS, но реших да си го оставя цялото в черно.

Нещо не можах да направя читава снимка с т'ва опулено слънце, ама горе-долу се вижда как е "след".
Тази снимка е колкото да не е без хич, както се казва. Колата изглежда доста по-различно на живо. Така беше и със стоповете - на снимки изглеждат много тъмни, ама на дневна светлина и на живо са идеални. Ма то, с телефона, к'ви снимки да правя + т'ва и фотограф не съм

Ето я "преди"

Емблемите не ги "рисувах" на място, а на земята. По същия начин, стремите се да покриете в началото с първото пръскане 50-60% за "основа" и след т'ва, малко по малко се случват нещата.

Ей т'ва е задната емблема, но още не съм свалил оригиналната (много здраво залепена е), за да я сложа тази и да видя как ще седи

Туй-то! Доволно изглежда колата...
Погледната от страни - останаха рейките на тавана и джантите в сиво (лъскаво). Но мисля да си ги оставя така, че май много ще ми дойде всичко да е тъмно.
Има доста клипчета в тубата за този спрей и как да го ползвате - аз от там гледах