Време за доставка

Всичко за Шкода Супърб, произведен от 2015г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
spaldingrs

Škoda Фен²

Гараж: Карок Вижън 1.5 TSI DSG 2024
Ford Focus 3 1.0 ecoboost 125 кс 6M 2017

Време за доставка

Мнение от spaldingrs »

@tuningmania,
@R Dynamic LR5,

Много благодаря!
Отнасяй се с хората така, както искаш те да се отнасят с теб!
Аватар
chill

Škoda Фен²

Гараж: Дакел 280

Време за доставка

Мнение от chill »

R Dynamic LR5 написа: 21.11.2023, 01:15:20 Ако застраховате в ЕТ, ще имате възможност, при настъпило застрахователно събитие, да ползвате официалният им сервиз и до две години след изтичане на пет годишната гаранция на автомобила.

Допълнителна информация могат да Ви дадат от застрахователните екипи във всеки Шкода Център.
Това е опция, която всеки застраховател би следвало да може да предложи (официален сервиз). Заплаща се премия съответно, но това не е ексклузивна опция на ЕТ, МП или други дилър (които вероятно са регистрирани, като застрахователни агенти и продават продукти на дадена застрахователна компания).
Аватар
enenen

Škoda Фен²

Гараж: Kia Sportage NQ5 MHEV

Време за доставка

Мнение от enenen »

Според мен е загуба на време и пари да се вадят транзитни номера.

Ето го моето приключение от миналия Петък:
1. Пращат ти основните детайли на колата, с номер на шаси и номер на двигател. Тях ги имат още когато колата влезе в България, преди да е пристигнала при съответния дилър. С тази информация си правиш ГО и каско.
2. Колата пристига при дилъра и той ти праща цялата документация по куриер. За всеки случай си направи копия на договора, аз направих на всичко, което ми пратиха.
3. С тези документи отиваш в КАТ да я регистрираш, без колата да присъства. Дават ти талоните и номерата ***.
4. Отиваш при дилъра, слагат ти номерата, купуваш си винетка, пълниш резервоара и се прибираш. :) Остава само да се направи анекс към ГО и Каско за да се впишат номерата.

*** NB. В КАТ отказаха да ми дадат номерата първоначално и щяха да ме вкарат в голям филм. Понеже вече беше регистрирана, не можех повече да извадя и транзитни номера. Не ми даваха и моите си номера. :) От 15.11 е влязла заповед, с която се иска заявление до директора на ОД на МВР, за да ти дадат номерата без да присъства колата. В КАТ и те не знаят какво да правят, та писахме заявление с приложен договор и такъв документ, с който се уверява, че съответната фирма (в моя случай Кия България) е официален преставител на марката в страната (това не знам дали е нужно или беше интерпретация на началника в КАТ). Стана малко разправия, но началника се оказа готин и се зае лично да го подпишат на същия ден, за да мога да си взема номерата. Иначе сигурно щях да чакам чак до другата седмица докато подпишат. Затова най-добре първо звънни и питай дали ще стане и какво ще е нужно. Но чисто теоритично, е абсолютно излишно да вадиш транзитни номера.
Аватар
mokanina

Шкода Новак

Гараж: Superb Combi MK3 2.0 TSI 140 kW

Време за доставка

Мнение от mokanina »

Здравейте колеги,

Срядата взех моя кораб от дилъра.
При първоначалната проверка успях да установя, че от дясната страна на капака на двигателя мога да си пъхна пръста - това го оправиха за около час.

Но след като се прибрах и огледах Супърба на спокойствие забелязах, че има черен стиропор в основата на горната решетка(където са вертикалните лайсни, а не долу в "пчелната пита", където се виждат радиаторите) - това нормално ли е или са забравили да махнат някакви транспортни блокировки?

Другото, което ми направи впечатление е резервната гума - тя е с размер 205/55R16, което е сериозна разлика в диаметъра на фабричните гуми, които са 215/55R17. Това нормално ли е? При вас с какъв размер е резервната гума?

Тази гума не трябва да се слага на задвижващия мост, а ако колата е 4х4 изобщо не трябва да се слага.

п.п.
Като цяло съм доста разочарован от материалите вложени в автомобила и от липсата на осветление в багажника.
Вътре мирише на боя и прахоляк, а лака е с ефект на портокалова кора навсякъде.
Доста са спестили и това не подхожда на цената и претенциите за флагмански модел, които имат.
kevin1

Шкода Новак

Гараж: Superb L&K 2.0 TSI 190

Време за доставка

Мнение от kevin1 »

@mokanina, Здравей, аз в понеделник взех моята, приемчика ми обясни, че резервната гума е по малка, но е съобразена с колата и всичко ще е ок, ако се наложи да се използва- дано е така.
Има осветление в багажника, от двете страни (ляво и дясно) по една лампа. Ти имаш ли органайзер за багажника, според мен трябва да има,а при мен няма, познат дето си взе кола преди година имаше черна кутия с велкро дъно.
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Време за доставка

Мнение от bega4kata »

mokanina написа: 24.11.2023, 22:09:12 205/55R16, което е сериозна разлика в диаметъра на фабричните гуми, които са 215/55R17.
да не бъркаш нещо!
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
toraborat

Škoda Фен

Гараж: 2023 Skoda Superb 3 FL L&K TSI 190ps

Време за доставка

Мнение от toraborat »

mokanina написа: 24.11.2023, 22:09:12 а лака е с ефект на портокалова кора навсякъде
Това звучи зле, да не е такава тенденцията на промоционалните? Колега kevin1, при теб как е?
kevin1

Шкода Новак

Време за доставка

Мнение от kevin1 »

@toraborat, всичко е супер, няма ги тези неща, за които споменава колегата. Да не би да има голяма разлика между отделните нива на оборудване?
Аватар
mokanina

Шкода Новак

Гараж: Superb Combi MK3 2.0 TSI 140 kW

Време за доставка

Мнение от mokanina »

bega4kata написа: 25.11.2023, 01:14:45
mokanina написа: 24.11.2023, 22:09:12 205/55R16, което е сериозна разлика в диаметъра на фабричните гуми, които са 215/55R17.
да не бъркаш нещо!
Не бъркам. Проверих в Briskoda, там резервната гума също е 205/55R16, другото, което видях е къде му е мястото на триъгълника в багажника :)

Относно стиропора в бронята:
Изображение
kevin1 написа: 24.11.2023, 23:33:30 @mokanina, Здравей, аз в понеделник взех моята, приемчика ми обясни, че резервната гума е по малка, но е съобразена с колата и всичко ще е ок, ако се наложи да се използва- дано е така.
Има осветление в багажника, от двете страни (ляво и дясно) по една лампа. Ти имаш ли органайзер за багажника, според мен трябва да има,а при мен няма, познат дето си взе кола преди година имаше черна кутия с велкро дъно.
Да, имам органайзер от стиропор, който седи в резервната гума. Има ключ, крик, кука за теглене май и отвертка имаше, но не съм сигурен.
Твоята седан ли е?
Осветлението е на задния капак и изобщо не е достатъчно. Направи ми впечатление, че отстрани, в кората на багажника има заготовки за плафони и явно в един момент са решили да ги икономисат. Имам Голф 5 комби, в който багажника е много по-добре осветен от този на Супърба. Част от материалите в интериора също са по-качествени.
Моя съвет е да не слагате резервната гума на задвижващия мост.
toraborat написа: 25.11.2023, 06:57:30
mokanina написа: 24.11.2023, 22:09:12 а лака е с ефект на портокалова кора навсякъде
Това звучи зле, да не е такава тенденцията на промоционалните? Колега kevin1, при теб как е?
Нивото на моята е Business и не е от промоционалните. Промоцията с 20-те процента излезна две седмици след като капарирах и съм с 5,200 лв. назад. Mного ме хвана яд, понеже с тия 5К можех да взема Edition.
Като добавим кривия преден капак към портокала, най-вероятно моята я е правена от някой махмурлия в понеделник. Дано да няма други дертове по колата.
Аватар
neshtoZabavno

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Octavia VRS Estate 2.0 TSI 2023

Време за доставка

Мнение от neshtoZabavno »

mokanina написа: 26.11.2023, 11:13:27 Относно стиропора в бронята
Не съм на 100% сигурен, но и при моята Октавия е същото и си мисля,че това има общо със защитата за пешеходци. При евентуален удар пораженията да са по-леки за пешеходеца. Поне аз така си го обяснявам от краш тестовете, които съм гледал. Ако някой знае повече може да сподели.
Изображение

RACINGLINE ▪️ 034MOTORSPORT ▪️ SCORPION EXHAUSTS ▪️ MILLTEK SPORT ▪️ APR ▪️ KW SUSPENSION ▪️ CTS TURBO ▪️ DO88 PERFORMANCE ▪️ FORGE MOTORSPORT ▪️ WAGNER TUNING ▪️ EVENTURI
kevin1

Шкода Новак

Време за доставка

Мнение от kevin1 »

mokanina написа: 26.11.2023, 11:13:27 Твоята седан ли е?
Да, седан е, има 2 плафона в багажника. Не е супер осветено, но се вижда добре. Вътре в колата е много светло, още не съм разбрал как да спра осветлението в краката отпред и на вратите под дръжките, амбиентното схванах как става.
Аватар
toraborat

Škoda Фен

Време за доставка

Мнение от toraborat »

В ЕТ огледах един L&K онзи ден, резервната гума е 16-ка.
Аватар
toraborat

Škoda Фен

Време за доставка

Мнение от toraborat »

Нова пратка Супърби в Надежда на ТЕЦ-а, доста сиви на цвят. браво
Аватар
Мичев

Škoda Фен²

Гараж: Superb 2.0TDI, 147KW DSG

Време за доставка

Мнение от Мичев »

gbuyukliev написа: 30.11.2023, 17:03:08 Може би заради халдекса
Няма да е това причината - и аз съм с 16ка, без да имам халдекс.
nitro

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Karoq 1.5 tsi DSG7 MY24

Време за доставка

Мнение от nitro »

Мичев написа: 04.12.2023, 13:06:46 и аз съм с 16ка, без да имам халдекс
Това означава ли че всички коли идват с еднакви резервни гуми (в случая 16")?
Това не пречи ли на движението на колата, пък било то и за кратко разстояние?
Публикувай отговор

Обратно към “Superb III”